Ege Postası
Geri

CHP’den Cennetçeşme’de dev dönüşüm zirvesi

CHP İzmir ve Genel Başkan Yardımcıları Karabağlar’da partinin en az oy aldığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bakanlar Kurulu’na onaya gönderdiği fakat henüz onaylanmayan 9 kentsel dönüşüm alanından biri olan Cennetçeşme Mahallesi’nde vatandaş ile buluştu kentsel dönüşümü anlattı.CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Gökhan Günaydın mahalleliye “kentsel dönüşümde Aziz Başkana güvenin” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise,” burada zorlama olmayacak. Dönüşümü yapan adil davranırsa kimsenin burnu kanamaz. Kent dönüşümde aileleri müteahhide teslim etmeyeceğim”dedi
CHP’den Cennetçeşme’de dev dönüşüm zirvesi
Haberler / Yerel Politika
20 Eylül 2012 Perşembe 20:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSi -CHP İzmir  ve Genel Başkan Yardımcıları Karabağlar’da partinin en az oy aldığı yer olan Cennetçeşme Mahallesi’nde vatandaş ile buluştu kentsel dönüşüm hakında bilgi verdi.İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bakanlar Kurulu'na onaya gönderdiği fakat henüz onaylanmayan kentsel dönüşüm alanlarından biri olan Cennetçeşme'de düzenlenen organizasyona  CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Gökhan Günaydın, İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, Güldal Mumcu, Hülya Güven, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve yaklaşık  600  mahalleli katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün konuşması sırasında bazı mahalleliler tepki gösterdi. Zaman zaman tansiyon yükselirken bir ara Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kürsüden inerek tepki gösteren vatandaşların yanına gitti cevap aradıkları konular hakkında birebir bilgi verdi.
CHP İzmir yerel seçimin startını Karabağlar’da verdi. Gündüz saatlerinde Hatay, Eski İzmir ve Bozyaka  mahallelerinde esnaf ile buluşan parti yöneticileri daha sonra Cennetçeşme Mahallesi’nde vatandaş ile bir araya geldi . Kentsel dönüşüm dosyası Bakanlar Kurulu’ndan olan ve 20 aydır dönüşüm için onay bekleyen  Cennetçeşme’de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Gökhan  Günaydın mahalleliye bilgi verdi.
 
KOCAOĞLU: HATAM TOKİ İLE ORTAK PROJE YAPMAM!
Konuşmasına Kadifekale örneği ile başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Heyelan bölgesi olduğu için Kadifekale’ye bina yapılmadı . Ancak bir hata yaptım. Orada projeyi TOKi ile ortak yaptım. Hatam bu…Hatamın bedelini kendim ödedim. Söz verdikleri 1850 konutu vermediler proje yarım kalmasın diye 75 milyon TL'ye konutları aldım. Parasını isteyen vatandaşlara da parasını verdim. Bedelini para olarak ödedim. Kadifekale’den Uzundere’ye taşıdığımız arkadaşlara söz verdik bir çok proje için... Sosyal tesis yapmam için tapu benim elime bir ay önce geçti. 1-2 ay içinde orada bir çok tesisin temelini atacağım” dedi.
“CENNETÇEŞME’DE YERİNDE DÖNÜŞÜM OLACAK”
Uzundere’de yapmak istediği kentsel dönüşüm hakkında bilgi veren Kocaoğlu, “Cennetçeşme’ye geldiğimizde 2007 yılıydı. Burada semt evini açtık. Hepiniz ile konuştuk. Durumu anlattık. Nasıl yapacağımız belli. Herkesin malını teraziye koyacağız. Adil olacağız. Adaletli davranacağız. Kimsenin hakkını yemeyeceğiz. Yerinde dönüşüm yapacağız. Cennetçeşme’de herkesin malının değeri tespit edilecek. Kimse evsiz bırakılmayacak. Binanın maliyeti üzerinden herkese daire verilecek. Kimisinin malı evine göre iki daire kimisi bir daire alacak. Kimisi yarım daire alacak.Hakkına yarım daire düşecek  olan 15 yıl üstüne para ödeyecek” dedi.
“AİLELERİ MÜTEAHHİDE TESLİM ETMEYECEĞİM”
 Cennetçeşme’de kentsel dönüşümü başlatmak için 2009 yılında Bakanlar Kurulu’na başvurduğunu söyleyen Kocaoğlu ,“20 aydır ben izin alamadım Bakanlar Kurulu’ndan. İzmir’de kent dönüşümü yapılacak o kadar çok yer var ki. İsteyenden başlayacağız. İstemeyenden başlamayacağız. Yeter ki yetkiyi alalım. İşinize geliyorsa olacak. İşinize gelmiyorsa olmayacak. Burada zorlama olmayacak. Dönüşümü  yapan adil davranırsa kimsenin burnu kanamaz.Benim yapacağım kent dönüşümde aileleri müteahhide teslim etmeyeceğim. Herkes muhatabı olarak Büyükşehir Belediyesi’ni görecek” dedi.
Kocaoğlu konuşmasının sonunda “8 senedir belediye başkanlığınızı yapıyorum. Birinizin hakkını yediğimizi, bir kuruş devlet malını yakınımıza kullandırdığımızı duydunuz mu'  65 yaşındayım. 397 yıl ile yargılandım. Alnım açık” dedi.
 
GÜNAYDIN’DAN  İSTANBUL ÖRNEĞİ
Dünyanın her bölgesinde kentlerin yıllar içersinde eskidiğini ve kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulduğunu belirten CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın,  “Türkiye’deki ilk kentsel dönüşümü sosyal demokrat belediyeler yapmıştır. Bunun ilk örneği Ankara Dikmen Vadisi’dir. Bire tek ad var ama uygulamalar farklı. İstanbul Belediyesi Roman vatandaşlarımızın  oturduğu yerde dönüşüm yaptı. Ne yaptılar biliyor musunu? Roman vatandaşlarımızın 30-40 yıl önce yerleştiği yerleri boşalttılar oradaki vatandaşları 80 km ötede dağdan, taştan başka bir şey olmayan yere sürdüler. Onların boşalttığı yerlere villalar yaptılar ve yandaşlarını yerleştirdiler. Biz buna rantsal dönüşüm diyoruz ve bunu kesinlikle reddediyoruz” dedi.
“SÜRECİ İYİ İZLEYİN SORGULAYIN”
CHP’nin kentsel dönüşümdeki politikasına değinen Günaydın şöyle konuştu, “ Sosyal demokrat anlayışında bütün karar süreçlerinde mahalle sakinleri birinci derecede söz sahibidir.   Kimse yerinde kovulmayacak yıllardır yaşadığı çamurlarını çiğnediği yerde komşuları ile birlikte yaşamaya devam edecekler. Yapılan konutlarda çok daha sağlıklı mutlu bir yaşam sürecekler. CHP’nin halka vaat ettiği toplumcu kentsel dönüşüm budur. Cennetçeşme’nin rantı için birileri ısrar ediyor. Ama bilmiyorlar burada Cennetçeşme’nin kararlı halkı ve kararlı belediye başkanlarımız var.Başkanlarımız kendi ceplerini doldurmak için değil halkın mutluluğu için çalışıyorlar” dedi.Günaydın konuşmasının sonunda Cennetçeşmelilere süreci iyi izlemeleri gerektiğini belirterek, “ süreci izleyin ve bir yanlışlık gördüğünüzde sorgulayın. Çünkü sorgulayan halk Türkiye’yi ileriye götürecektir”
TEKİN: AYNI DURUMU YAŞAMAMANIZ İÇİN BURAYA GELDİK
CHP genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise, “barınma konusu insanların namusu kadar değerli olduğu için buradayız. O yüzden buraya geldik.Bir AKP belediye gösterin ki bütün yöneticileri ile gelsin size anlatsın.Dünyanın en zor işi kentsel dönüşümdür. Biz CHP olarak size sorun yaratmak istemiyoruz. Sorun çözmek istiyoruz.Bin  yıl önce İstanbul’a gelen vatandaşlarımız 80 km öteye nasıl sürüldüğünün biliyor musunu? Aynı durumu yaşamamanız için buraya geldik. Aziz Başkana güveneceksiniz. Burada yerinde dönüşüm olacak. Hiçbiriniz göçe zorlanmayacaksınız.” dedi
 
KÜRÜM: AZİZ BAŞKANA İNANIN GÜVENİN
Mahalleliye mağdur olmamaları için her zaman mücadele edeceğinin sözünü veren Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, “ Sizin mağduriyetinizi önleyeceğim ve sizin için savaşacağım. Cennetçeşme’de kimse mağdur olmayacak.Yeşillik Caddesin’den Hatay Caddesi’ne açılacak can verecek bir yolumuz var. Birinci dereceden kamulaştırmalar oldu. İkinci etap kamulaştırmada vatandaşın mağduriyeti oldu. Aziz Başkana gittim.’ Burada aileler mağdur oluyor’ dedim. Nasıl önleyeceğimizi söyledim. Aziz Başkan’dan talimatı verdi bir günde mağduriyet giderildi. Aziz Başkan’a inanın güvenin” dedi. Birilerinin gelip mahallelinin aklını bulandırmaya çalıştığını söyleyen Kürüm, ““Biz ev yıkmaya gelmedik. Biz güzelleştirmeye geliyoruz. Yaptığımız parklara bakın.Dönüşüm asıl amacı malınızı korurken parklar yapmak yeşil alanlar yapmak demektir. Biz 20 aydır bu mahalleye çivi çakamıyoruz. Biz bu mahalleye imar vermek için canımızı veririz. Neden Cennetçeşme’nin projesi 20 aydır bekliyor. Başbakan’a gidin bunu sorun. TOKi’yi asla buraya sokmayın. Bir kez daha şeref sözü veriyorum. Ben sizin yanınızdayım” dedi.
Karabağlar CHP İlçe Başkanı Polat Manduz, “kentsel dönüşümün yerinde olmasını sağlayacak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’dur. Biz rantsal değil kentsel dönüşüm yapıyoruz” dedi.
Cennetçeşme Mahalle Muhtarı Dağıstan Okumuş, kentsel dönüşümüm mahalle için büyük ihtiyaç olduğunu belirtti ve, “burada yapılacak dönüşüm cep dönüşümü haline gelmesin” dedi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası