Ege Postası
Geri

CHP Karabağlar'da sahaya indi

CHP İzmir yerel seçimin startını Karabağlar’dan verdi. Karabağlar İlçe Örgütü'nün organizasyonunda Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Gökhan Günaydın, Sezgin Tanrıkulu,İl Başkanı Ali Engin, vekiller Hülya Güven, Güldal Mumcu,Alaattin Yüksel ve Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, esnaf ile buluştu sorunları dinledi partinin projelerini vatandaşa anlattı.Girdiği berber dükkanında traş makinasını eline alan Tekin, müşterinin sakalını keserken, “ Bizde her şey var korkma. Yakında AKP’yi de böyle traş edeceğiz” dedi. Tekin ve Tanrıkulu, çeyiz evinde el işi yapan kadınlara kolaylıklar diledi.
CHP Karabağlar'da sahaya indi
Haberler / Yerel Politika
20 Eylül 2012 Perşembe 19:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP İzmir Karabağlarda sahaya indi. Karabağlar İlçe Örgütü’nün organizasyonunda CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Gökhan Günaydın,  Sezgin Tanrıkulu,İl Başkanı Ali Engin, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İlçe Başkanı Polat Manduz, İzmir milletvekilleri Hülya Güven, Güldal Mumcu,Alaattin Yüksel, il ve ilçe yöneticileri seçim startı verdi.

ESNAFA ZİYARET

Parti yöneticileri  Hatay, Bozyaka ve Eskiizmir semtlerinde esnaf ve vatandaş ile bir araya geldi.  Genel başkan yardımcıları esnafın sorunlarını dinledi vatandaş ile sohbet etti.

TEKİN’DEN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

Hatay Caddesi’nde  bir manav tezgahının önüne geçen Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “ Elma Şili’den portakal Brezilya’dan, muz Panama’dan, bir tek üzüm yerli üretim. Türkiye’nin geldiği nokta bu. Bereketli topraklarda tarımı bitirdiler” dedi.

AKP’Yİ TRAŞ EDECEĞİZ

Girdiği berber dükkanında traş makinasını eline alan Tekin, müşterinin sakalını keserken, “ Bizde her şey var korkma. Yakında AKP’yi de böyle traş edeceğiz” dedi. Tekin ve Tanrıkulu, çeyiz evinde el işi yapan kadınlara kolaylıklar diledi.

"DEVLET ELİYLE KUMARBAZ OLDUK"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin,piyango bileti satan bir vatandaşın yanına giderek, "Bu ülkede eskiden iki şans oyunu vardı. AKP ile birlikte bu rakam 11'e yükseldi. Eskiden at yarışları haftada bir gün oynanıyordu. Şimdi her gün hem de gece gündüz düzenleniyor. Devlet eliyle kumarbaz olduk" dedi.

“CHP OLMAZSA BU ÜLKEDE KÖTÜ ŞEYLER OLUR”

Tekin bir vatandaşın, “Daha fazla çalışmanız gerekiyor. Her yere gidin” sözleri üzerine “ Genel Başkan günde 14 saat çalışıyor biz de öyle. Daha ne yapalı? CHP olmazsa bu ülkede daha kötü şeyler olur” dedi.

ARINÇ’A GÖNDERME YAPTI

Bahar Mahallesi Muhtarı Ahmet Cankurtaran’ı ziyaret eden CHP’li Genel Başkan Yardımcıları, “ Bize muhtarların AKP’den önceki ve sonraki durumlarını anlatın” dedi. Cankurtaran, “Bir suç işlediğimizde bizi 657’ye göre yargılıyorlar ancak kamu görevlisi saymıyorlar. Yeri geliyor polisin görevini bile yaparak canımızı tehlikeye atıyoruz. Bülent Arınç, muhtarlarla yaptığı toplantıda bize haklarımızı vereceğini söylemişti ancak olmadı” deyince Tekin, “Ona diyemediniz mi ‘hakkımızı vermene gerek yok elimizdekini alma yeter’. Türkiye’de şu anda 54 bin muhtar var ama yakında hiçbiri olmayacak”  dedi. Bunun üzerine Cankurtaran da “Arınç, emekli olunca köy muhtarı olacağını söyledi” dedi. Tekin de “ Ondan ancak emekli onbaşı olur” yanıtını verdi.  

MANDUZ BİNA İÇİN  DESTEK İSTEDİ

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, ilçe binasında ağırladığı genel başkan yardımcılarına 120 metrekarelik binaya sığmadıklarını yeni bir binaya ihtiyaç duyduklarını vurgulayarak, maddi destek istedi. Genel Başkan Yardımcıları, “Sen etkinlik düzenle, para topla. Biz gereğini yaparız” dedi.  

GÜN İÇİNDE YAŞANANLAR

CHP Karabağlar İlçe Örgütü’nün organizasyonunda İzmir’e gelen CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu ve Gökhan Günaydın’ı Adnan Menderes Havalimanı’nda, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, Konak, Gaziemir, Karabağlar ve Güzelbahçe ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili karşıladı.

TEKİN: İZMİR’İ MERAK ETMEYİN İSTANBUL VE ANKARA’YA BAKIN

İlk durak Gaziemir ilçe başkanlığı oldu. Genel Başkan Yardımcılarını makamında ağırlayan ilçe başkanı Umut Tekin, İzmir’de örgütlerin artık dışa dönük toplantılar yaptıklarını ve içeriye dönük sığ toplantıları geride bıraktıklarını dile getirdi. İzmir’de CHP’nin yerel seçimlere hazır olduğunun altını çizen Tekin, “ İl ve ilçe örgütleri AKP’ye İzmir’de geçit vermemek için el birliği ile çalışıyor. Hep söylüyorum.İzmir’de kaybedecek ilçemiz yok. Merak etmeyin siz Ankara ve İstanbul’a bakın. O kadar hazırız ki gerekirse İstanbul ve Ankara’ya bile gelebiliriz” dedi.

ŞENOL:BELEDİYE’NİN ÇALIŞMALARINI ÖRGÜT BİLMEZSE NE ANLATACAK'

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise “grup toplantılarını ilçe binamıozda yapıyoruz. Önemsediğim bir konu bu… her ay belediyenin çalışmalarını rapor haline getirip ilçe başkanlığına veriyoruz. Belediyenin çalışmalarını örgüt bilmezse vatandaşa ne anlatacak'Bu uygulama örnek olmalı” dedi.

TARIM FUARINI GEZDİLER

Örgütün ikinci durağı Kültürpark oldu. Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışına katılan ve stantları gezen Genel başkan yardımcıları Tekin ve Günaydın daha sonra CHP İzmir İl Binası'na geçti.İl Binası'nda gerçekleşen ziyarete İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Erdal Aksünger ve Alaattin Yüksel'de katıldı"

ENGİN: AKP KARABAĞLAR'I İSTİSMAR ETTİ

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, vekiller, PM üyeleri ve genel başkan yardımcıları ile birlikte yerel seçimin startını verdiklerini belirtti. Engin, "Karabağları çok önemsiyoruz. AKP'nin en fazlaistismar ettiği ilçe... Bundan sonra orada daha fazla olacağız, halkı bilgilendireceğiz" dedi.

TEKİN:TÜRKİYE'DE NE YAZIK Kİ ENTERESAN BİR DURUM VAR

"sosyal demokratların yüz akı partimizle özdeşlemiş bir ilde olmaktan mutluyuz" diyerek konuşmasına başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, artan terör olayları ve Suriye ile olan ilişkilere değindi. Türkiye’nin her gün şehit veren bir ülke haline geldiğini belirten Tekin,  “Umut ediyorum ki bu son olur. Dünyanın hiçbir ülkesinde her gün 10 şehidi olan bir ülkede iktidarların ayakta kalması mümkün olamaz. Umut ediyorum ki tüm bu olumsuzluklar kısa sürede bitiriliyor. CHP’nin parlamentoyu göreve çağırmasının ne kadar anlamlı olduğunu görüyoruz. Parlamentonun hangi şekillerde toplanması gerektiğini hep ifade ettik. Ne yazık ki siyasi partilerden destek göremedik.Bu konuda basın tarafından da eleştirildik" dedi.

OSLO GÖRÜŞMELERİ TARTIŞMASINA TEKİN DE KATILDI

Gürsel Tekin, partisinin açıkladığı Oslo görüşmelerinin AK Parti kanadındaki yansımasını değerlendirdi. Tekin, dört farklı açıklama geldiğini hatırlatarak, “Biri zinhar inkar etti, bir başkası ‘devlet görüşebilir’ dedi. Klasik Tayyip Erdoğan modeli. İşine gelince ‘biz yaptık’ işinize gelmeyin ‘devlet yaptı’ diyorsunuz. Karayollarının yaptığı duble yollarla övünüyorsun ama işine gelemeyince devlet görüşebilir’’ dedi.

"BAŞKA BİR ÜLKENİN DIŞ POLİTİKASINI YÜRÜTÜYORUZ"

Hükümetin dış politikasını eleştiren Tekin, "Suriye'de yaşananlar en son Urfa'ya sıçradı. İstanbul'da Genel Başkanımız ile barışa çağrı mitingimiz var. Gaziantep gibi çeşitli sınırda etkilenen illerde çalışma yapacağız. 2010 yılında Başbakan'ın Antep'te konuşması var. Nasıl bir manzara ile karşı karşıya olduğumuzu ülkenin kendi politikasını değil de başka bir ülkenin politikasını yürüttüğünü görürsünüz" dedi.Tekin konuşmasını, "Nerede insan hakları ihlali varsa, nerede zalimlik varsa, nerede diktatörlük varsa elbette CHP buna karşı çıkar. Çünkü CHP'de bunlar yoktur" diyerek bitirdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası