Ege Postası
Geri

150 kişi CHP'ye katıldı

Kars Gönüllüleri Derneği, Karşıyaka Latife Hanım mahallesinde “CHP’ye üye ol, çözümün bir parçası ol” sloganı ile 150 kişiyi bugün CHP’ye üye yaptı. Törende CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay konuşma yaptı. Alabay ve Engin’in yanı sıra çok sayıda mahallelinin katıldığı törende, çiçeği burnunda üyelerin rozetlerini İzmir İl Başkanı Ali Engin taktı.
150 kişi CHP'ye katıldı
Haberler / Yerel Politika
18 Eylül 2012 Salı 15:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ- Ali Engin,yapılan törende partiye üye olan, ancak hastalığı nedeni ile tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalan yaşlı bir kadının evinin önüne kadar gidip rozetini orada taktı.Engin, bu toplantı için, “Son günlerde gördüğüm en yararlı toplantı” dedi.  Törende konuşma yapan CHP’li iki başkanın hedefinde hükümet vardı.

TÜRKİYE HALKIN İKTİDARINI KILIÇDAROĞLU İLE YAKALAMIŞTIR

İzmir İl Başkanı Ali Engin’den önce, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay konuştu. “Bizim hiç yandaşımız yok. Biz İl Başkanımız ve Genel Başkanımızın talimatıyla hareket ederiz. Kendi başımıza hareket etmeyiz” diyen Başkan Alabay Türkiye için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük bir şans olduğunu ve bunu hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi. Ayrıca Alabay, “CHP’ye üye ol, çözümün bir parçası ol” kampanyasını hiç ara vermeden yürütüyoruz. Bu İzmir’de yapılan en iyi kampanya. Çünkü güç alıyoruz” dedi.

ERDOĞAN, SİZİ BİZE KARŞI KIŞKIRTIYOR

İlçe Başkanı Adnan Alabay’dan sonra mikrofonu alan İl Başkanı Ali Engin, hükümeti sert bir dille eleştirdi. Engin, Başbakan Erdoğan’ın, halkı CHP’ye karşı kışkırttığını dile getirdi. “Bu partiyi sizlerin dedeleri, babaları kurdu. Aslında deyim yerindeyse herkes CHP’li” diyen Başkan Engin, ayrıca imam hatipler ile ilgili de konuştu. Engin “Partimiz Türkiye’nin ve dünyanın en eski partisi. Ülkemizin kurucusu Partimizin ilk genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Yani deyim yerinde ise herkes CHP’li. CHP tek partili dönemde, yaklaşık 1923’ten 1950’ye kadar olan sene içerisinde kadınlara seçme seçilme hakkı verdi. Demiryolları yaptı. Üniversiteleri kurdu. AKP’nin sattığı bir çok fabrikayı ve milli bankaların tamamını bu parti kurdu. Bu partinin adı Cumhuriyet Halk Partisidir. Bu parti halkın partisidir.  Tayyip Erdoğan’ın halka karşı CHP’yi kötü göstermesini, halkla birlikte olmayan gibi göstermesini ilgiyle, ibretle ve hayretle izliyoruz. Ayrıca CHP insanların inançlarına, insanların değerlerine karşıymış gibi de gösteriyorlar. Bu da büyük bir yalan. Camilerde değerli imamlarımız Cumhuriyet Halk Partisinin Kurduğu İmam Hatiplerde öğrenim gördüler” dedi.

“GÜNÜ KURTARAN AKP”

Başkan Engin’in AKP’ye karşı eleştirileri toplantıda tüm hızı ile sürdü. Engin, “Günü kurtaran AKP’ye değil, çatışmalarla beslenen AKP’ye değil, Cumhuriyet’i kuran partiye üye oluyorsunuz. Sizleri bir kez daha tebrik ederim” dedi. Ayrıca Engin, Engin Karşıyaka Latife Hanım Mahallesi ile ilgili yeniden yapılandırma planlarını da anlattı. Engin, Latife Hanım mahallesinde yeşil alanların çoğalacağının, parkların, otoparkların ve yürüyüş yollarının yapılacağını söyledi.

HERKESİ DÜMDÜZ ETTİLER. HALKI KİM DÜŞÜNECEK'

İl Başkanı Ali Engin’in eleştirilerinin bir sonraki odağı ise İzmir’i de yakından etkileyen AVM ve Yatırım konuları idi. Engin, “Son 10 yılda, Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde bir tane devlet yatırımı yok” dedi ve ekledi “Devlet yatırımları artık onlara göre kötü ve suç. AKP döneminde sizlerin gidip çalıştığı özel sektör yatırımı var m? Türkiye’ye yabancı sermaye geliyor. Onlar da mahallelerimizin şehirlerimizin ortasına büyük AVM’ler olarak geliyor. Dolayısıyla mahalle esnafını öldürüyorlar. Bunların yatırımı bu. Herkesi dümdüz ettiler. Batının sermayesi çöktü. Çalışan genç insan yok. Yeni tedbirlere ihtiyaç var. Herkes şirket kurabilir bina yapabilir. Biz bunlara karşı değiliz. Ancak halkı kim düşünecek'” Ayrıca işsizlik konusuna da değinen Başkan Engin, “ Her evde bir işsiz var. Bu işsizlerin hali ne olacak. Yaptıkları yarım yamalak şeyler ile işsizliğe çözüm var mı'” diye sordu.

ORALARDA YANDAŞ ÜRETİLİYOR

“Hava alanları da özel sektör yatırımları. Garaj yapılıyor oraları da neredeyse AVM. İzmir İstanbul otoyolu, paralı. İnsanın değeri yok.” diyen Ali Engin ardından son dönemde ülke gündemini yakından etkileyen ve çok tartışılan cemaat liseleri ve dershaneleri konusunda konuştu. Engin, “ Bu yıl üniversite sınavında güzel üniversiteleri kazananların %80i özel liselerden mezun. Ama daha önceden o beğenmedikleri dönemlerde o yoksul çocukları doktor, hakim, savcı oluyordu. Ama artık öyle bir şans yok. Bir şans var. Çocuğunuzu cemaatin liselerine ve dershanelerine verirseniz olur. Oralarda yandaş üretiliyor. İnsanların kişiliğine kimliğine önem verilmiyor. Tek tip insan yetiştiriliyor. Herkes inançları ile yetişebilir biz buna karşı değiliz. Ama bir çocuğu 10 yaşında alıp 60-70 yaşına kadar beyin yıkayarak özgürlüğünü ve başka bir şey düşünmesini elinden alıyorsunuz. Biz buna karşıyız” dedi.

 

SEN ÖNCE TÜRKİYE’YE DEMOKRASİ GETİR

Başbakan’ın başka ülkelere demokrasi götürmeye çalıştığını söyleyen Başkan Ali Engin Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin her şeyine karar veren tek insan olduğunu söyledi. Ayrıca tutuklu gazeteciler ile ilgili de konuşan Engin, “Öyle bir başbakan var ki başka ülkelere demokrasi getirmeye çalışıyor. Ama Türkiye’nin her şeyine karar veren bir tek insan var, o da Tayyip Erdoğan. Ülkenin savcılarını kendi tayin ediyor. İdare müdürleri, milletvekilleri, bakanları kim varsa kendisi tayin ediyor. Gazeteci, siyasetçi artık konuşamaz oldu. Konuşanlar da hapse attırılıyor. Sen önce Türkiye’ye demokrasi getir. Gazeteciler hapiste. Ama hala daha ne ile suçlandıklarını bilmiyorlar. Siz darbe yapacaktınız diyorlar. Ama belgeleri yok. Peki belge yoksa, ipucu yoksa bu insanların 10 yıl, 5 yıl yattığı ne olaca? Dünyada tutuklu gazeteci sayısının en fazla olduğu ülke Türkiye’dir. Geçen Mustafa Balbay’ın davasını izledim. Orada bu davanın ne kadar yalan, ne kadar kurgu, ne kadar haksız bir dava olduğunu bir kez daha anladım.” dedi.

 

O GÜN ORADA UMUDUM ARTTI

Geçtiğimiz 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu kutlamaları ile ilgili de konuşan İl Başkanı Ali Engin, “Parti olarak şu bizi sevindirdi. İlçe başkanı arkadaşlarım, yöneticilerim beni bir daha onurlandırdı. Sizler 9 Eylül’de Cumhuriyet Meydanında AKP’ye karşı çıktınız, onlara rağmen, kutlamayacaksınız demelerine rağmen hepiniz oradaydınız” dedi. Ayrıca o gün orada umudunun bir kat daha arttığını dile getiren Engin, “Bizler İzmir’de iktidar olabiliriz, İstanbul’da, Ankara’da, Diyarbakır’da iktidar olabiliriz. CHP’yi tek başına iktidar yapabiliriz. Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapabiliriz. Bizim elimizde sihirli değnek yok. Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yok. Bunu sizlerin katkısı ile yapacağız, hep beraber yapacağız. Bu ülkede gizli saklı hiçbir şey olmayacak” diyerek konuşmasına son verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası