Ege Postası
Geri

CHP’den EXPO atağı

EXPO’yu gündeme alan CHP İzmir İl Başkanlığı Tarihi Havagazı’nda CHP İzmir Milletvekilleri ve İzmir Fahri Konsolosları ile bir araya gelerek, şehrin geleceğini değerlendirdi.
CHP’den EXPO atağı
Haberler / İzmir
16 Kasım 2012 Cuma 14:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 EGE POSTASI - HABER SERVİSİ-  İzmir Fahri Konsolosları ile CHP İzmir İl Örgütü ve CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Alaattin Yüksel, Oğuz Oyan, Erdal Aksünger, Hülya Güven’in katıldığı toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ev sahipliği yaptı. İlk defa böyle bir organizasyon düzenlendiğini belirterek sözlerine başlayan Ali Engin, 2,5 yılda CHP İzmir Örgütü’nün yaptığı çalışmaları anlatarak konuşmasına devam etti. Özellikle kadın ve gençlik kotasının partide yaşattığı değişim ve gelişime değinen Başkan Engin, “AKP kongrelerinde sadece genel başkanları konuştu. Blok liste dediğimiz seçim yapıldı. Ama CHP kongresinde çarşaf liste ile partimizin üst kademe listesi oluştu. Partimiz olabildiğince Türkiye ve Dünya koşullarında kendi içerisinde demokratikleşme, eşitleşme, kadın-erkek eşitliği sağlamaya çalışıyor. Ben CHP İzmir İl Başkanı olarak şunun sözünü veriyorum, toplumla doğru iletişim kurulması, toplumla bütünleşilmesi konusunda bizlere güvenebilirsiniz. Bizim için öteki yok. Toplumun tüm kesimleriyle iletişim kuracağız. Vatandaşımızın çok büyük zorluklarla ödediği vergileri doğru kullanacağız” diyerek AK Parti’yi eleştirdi. Aynı zamanda AK Parti İl Genel Meclis Üyesi de olan Fahri Konsolosluklar Başkanı Ömer Kaplan da siyasetin değil hizmetin yarışması gerektiğine vurgu yaparak, İzmir için hep el ele olacakları vurgusunu yaptı.

Engin’den öz eleştiri

İzmir’de belediyenin son on yıldır CHP tarafından yönetildiğini ve İzmir’in köyleştiği eleştirilerinin doğru olmadığını ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Dünyada ekonomik olarak kalkınma sağlayan 4’üncü şehir İzmir. Bunları hükümetin yatırımları ile mi yapt? Hayır! 2002’de aldığımız yatırım payı yüzde 6 civarındaydı. 2011 yılında yüzde 3’lere düştü. AKP’nin 35 projesinin nerdeyse tamamı özel sektörlere ait projelerdir. Kamu yatırımı değildir. Bizde de kabahat var. Öz eleştiri yapmak da bizim görevimiz. Bunları halka doğru anlatamıyoruz. İzmir’in zayıf yönleri ve güçlü yönleri var. Güçlü yönleri, demokratik yapısı, tarihi yapısı, kültürel yapısından oluşuyor. Zayıf yönlerinde ise sanayi de gerçekleştirilemeyen gelişme. Sanayileşmede yaşanacak gelişmelerinde alt yapısını CHP’li belediyeler yapacak. Üst yatırımları da tabii ki hükümet gerçekleştirilecek. EXPO’nun İzmir’de yapılması için hükümeti yerel yönetimler ve tüm güçler mutabakat yapmış durumda. Bu mutabakatın somutlaştırılmasını diliyoruz. İzmir’in çehresi değişsin diye çalışıyorsunuz. Yüzde 65’inin kaçak yapı olduğu bir kentin turizm ve üniversiteler kenti olması mümkün değil. Bu konuda büyükşehir belediyemiz bu konuda tüm çalışmaları hazırladı. Bazı projelerimiz onaylandı ama bazı projelerimiz hala bekliyor. Fakat AKP’li belediyelerin projeleri hemen onaylandı. Bu konuda hükümete baskı yapmamız lazım” diye konuştu.

“Pişmanım!”

Fahri konsoloslar Birliği Başkanı ve AK Parti İzmir İl Genel Meclis Üyesi Ömer Kaplan, siyasetin değil her zaman hizmetin ve şehrin ön planda tutulması gerektiğini vurgulayarak, il genel meclisine girdiği için pişman olduğunu dile getirdi. CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ile çok sıkı dostluk bağları olduğunu belirten Ömer Kaplan, “Siyasi alanda farklı siyasi partileri seçmiş olabiliriz ama her zaman birbirimize destek verdik. Alaattin Bey beni destekledi bende onu destekledim. Ve siyasetin içinde hep el ele çalışmayı başardık. Bundan sonra da tüm siyasilerden kentimiz için el birliği ile çalışmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Vekillerden barış vurgusu

Hükümetin iç ve dış politikalarını eleştiren CHP İzmir Milletvekilleri fahri konsolosların İzmir’in yüzü olduğunu ve EXPO kapsamında da el birliği ile görevlerini layıkıyla yapacaklarını belirtirken, vekiller barış vurgusunda bulundu. CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözünün artık şiar olarak benimsenmesinin gerektiğini ifade ederken, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da “CHP olarak biz Atatürk’ün çizdiği genel dış politika çizgisinden ayrılmadan, yani yurtta sulh cihanda sulh politikasıyla yolumuza devam etmeliyiz. Kendi ülkemizde barış yeterli değil. Barış tüm dünyada olmalı ki bizde mutlu ve huzurlu olalım” dedi.

“EXPO araç olmalı”

Diğer CHP İzmir Milletvekilleri Erdal Aksünger ve Hülya Güven de komşu ülkelerle barışın sağlanmasının öncelikli adımının İzmir’den atılacağını belirtirken, CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan ise, “EXPO İzmir için bir uğrak noktası olabilir ancak. İzmir’in daha büyük hedefleri olmalıdır. EXPO bir araç olabilir ancak. İzmir sağlık kenti olmaya aday bir kent. İzmir’in sahip olduğu özellikleri içinde barındıran başka bir çekim merkezi yok. İdeallerimiz uğrunda EXPO’nun bir basamak olacağını düşünüyoruz. İzmir Türkiye’nin geleceği olacaktır. İstanbul ile rekabet için söyleyemiyorum. İstanbul Karadeniz ve Balkanların ayağıdır. Biz İzmir’i Akdeniz’in ayağı yapacağız” dedi. Alaattin Yüksel de toplantının tekrarlanmasını isteyerek, “Komşularımızla neredeyse savaşın eşiğine gelen bir politika izliyoruz. İleri demokrasiden geri demokrasiye geçiş dönemi yaşıyoruz. Sizlerden öğreneceğimiz çok şey var. Sosyal demokratlar Romanya’yı 90 yıldır nasıl yönetiyorlar öğrenmemiz lazım. AB kuran ilk 15 ülkenin yönetimleri sosyal demokrat ülkelerdi. O sosyal demokratların Avrupa’yı nasıl Avrupa haline getirdiğini öğrenmeliyiz. Dış politikada da iç politikada da sıkıntılı süreçler yaşıyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası