Ege Postası
Geri

CHP’den haftalık odak anketleri: AK Parti seçmeni de 'Vergide adalet' diyor

CHP, Genel Başkan Özgür Özel’in toplantı ve mitinglerde öne çıkan söylemlerinin seçmende karşılığını her hafta ölçtürüyor. İYİ Parti seçmeninin CHP politikalarını ve Özel’in söylemlerini en az CHP seçmeni kadar benimsediği belirtilirken “Vergide adalet” ve ekonomi söylemlerinin AK Parti-MHP seçmeninden de tam destek aldığı ifade ediliyor.
CHP’den haftalık odak anketleri: AK Parti seçmeni de 'Vergide adalet' diyor
Haberler / Politika
8 Temmuz 2024 Pazartesi 15:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP kaynakları, CHP Lideri Özgür Özel’in çeşitli toplantı ve mitinglerdeki söylemlerinden öne çıkan noktaların seçmene sorulduğunu söyledi. CHP’nin politikalarının ve Özgür Özel’in söylemlerinin AK Parti seçmeni nezdinde kabul oranının giderek arttığını kaydeden CHP kurmayları, MHP seçmeninden alınan destek oranının de yüzde 50’ye yaklaştığını belirtti.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde 12 anket firması ile çalışan ve parti tarihinin anket rekorunu kıran CHP yönetimi, kamuoyu yoklamasına seçimin ardından da devam ediyor. CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in öne çıkan söylemlerine karşı seçmenin tepkisi düzenli olarak ölçülüyor.

İYİ PARTİ SEÇMENİNDEN TAM DESTEK

Hemen her hafta gerçekleştirilen ölçümler kapsamında bin 200 kişi ile görüşülüyor. Görüşmeler yüz yüze ve telefonda yapılıyor. Yüz yüze yapılan görüşmelerde katılımcılara, CHP Lideri Özgür Özel’in konuşmalarından görüntüler izletiliyor.

CHP kurmaylarına göre, İYİ Parti seçmeni en az CHP tabanı kadar Özgür Özel’in söylemlerine destek veriyor. Özel’in söylemleri ve CHP’nin kritik alanlardaki politikaları, AK Parti seçmeni nezdinde de geçerliliğini her geçen gün artırıyor. İktidar ortağı MHP seçmeninin yarısı da CHP’nin politikalarını doğru bulduğunu ifade ediyor.

VERGİDE ADALET SÖYLEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Partililerin CHP’ye yönelik terör üzerinden suçlayıcı söylemlerinin normalleşme görüşmelerinin ardından artık seçmende karşılık bulmadığı belirtiliyor.

AK Parti, MHP, DEM Parti ve İYİ Parti seçmenlerinden en yoğun destek alan CHP politikalarının ise “Vergide adalet” talebi olduğu kaydediliyor. (Bir Gün)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası