Ege Postası
Geri

CHP’li Aksünger: Her türlü tezkereye hayır diyeceğiz

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Suriye tezkeresine red oyu kullanacaklarını belirterek, "CHP olarak ilk günden beri Suriye’deki bir savaşın tarafı olmayacağımızı, Türkiye’nin de bu savaşın bir tarafında ister askeri olsun ister...
CHP’li Aksünger: Her türlü tezkereye hayır diyeceğiz
Haberler / Politika
3 Ekim 2013 Perşembe 12:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Suriye tezkeresine red oyu kullanacaklarını belirterek, "CHP olarak ilk günden beri Suriye’deki bir savaşın tarafı olmayacağımızı, Türkiye’nin de bu savaşın bir tarafında ister askeri olsun ister lojistik olsun olmaması gerektiğini ifade ettik. Bu yüzden gelecek her türlü tezkereye hayır diyeceğiz." dedi.

Türkiye’nin dış politikasının çöktüğünü ileri süren Aksünger, "CHP olarak ilk günden beri Suriye’deki bir savaşın tarafı olmayacağımızı, Türkiye’nin de bu savaşın bir tarafında ister askeri olsun ister lojistik olsun olmaması gerektiğini ifade ettik. Bu yüzden gelecek her türlü tezkereye hayır diyeceğiz. Gerekçesi ne olursa olsu? Kendilerinin kimyasal dediği konu, BM’yi ilgilendiren bir konu." diye konuştu.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın bir gazeteciye yönelik sözleri ile ilgili haberlerin hatırlatıması üzerine Aksünger, "Şimdi bence valiler bu cesaretlerini Başbakan’dan alıyorlar. Başbakan herkesi tehdit ediyor zaten. Başbakan’ın duruşu bile kavgacı. O yüzden Başbakan’dan talimat alan valinin de, seçilmiş ya da atanmış herkesin kendinde bir güç hissedip halk dahi, gazeteciler dahil, tehdit etme yeteneğine sahip oluyorlar. Başbakan iki kavga eden birini ayırmış mıdır acaba." değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası