Ege Postası
Geri

CHP’li Duran: 12-22 Haziran etkinlikleri ilimizin tanıtımı için önemlidir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya İl Başkanı Hüseyin Duran, 12-22 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek ‘Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali’ ile ilgili açıklama yaptı.Duran, 12 Haziran 1919 tarihinin Mustafa Kemal Atatürk'ün...
CHP’li Duran: 12-22 Haziran etkinlikleri ilimizin tanıtımı için önemlidir
Haberler / Genel
11 Haziran 2013 Salı 14:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya İl Başkanı Hüseyin Duran, 12-22 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek ‘Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali’ ile ilgili açıklama yaptı.

Duran, 12 Haziran 1919 tarihinin Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadeleyi başlattığı tarih olduğunu ifade ederek, “Ayrıca bu tarih Türkiye'nin ve Amasya ilimizin doğum günüdür. Dileğim yine bu anlamlı günün hepimiz için kurtuluşun başladığı gün olmasıdır. Hepimizin demokrasi ve özgürlük için, Türkiye Cumhuriyeti’nin silinmemesi için sesimizin daha yukarılara yükselmesidir.” dedi.
12-22 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek ‘12 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali’nin vatandaşlara hayırlı uğurlu olmasını dileyen Duran, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Tüm yurttaşlarımızın 12 Haziran doğum günü kutlu olsun. Amasya Genelgesi’nin yazılmasından bu zaman kadar 94 yıl geçmiştir. 12 Haziran Kurtuluş Savaşı'nın amacı ve yönetim şeklinin halk tarafından yapılması ve seçilmesidir. Ülkemiz ve ilimiz tarihinde önemli bir yere sahip olan Amasya Genelgesi’nin yayınlandığı tarihlerde kutlanan ‘Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ gerek tarihi değerlerimize sahip çıkmak, gerek Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine sahip çıkmak açısından, gerekse ilimizin tanıtımı açısından büyük önem taşımaktadır. Amasya Genelgesi ulusal egemenliğe dayanan, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oluşturan ilk kuruluş belgesi olması nedeniyle de Amasya Genelgesi'nin Türk tarihinde ayrı bir yeri ve önemi vardır. Mustafa Kemal Atatürk'ün genelgede dediği gibi 'Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.' 12 Haziran 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Amasya'ya geldiğinde Müftümüz Hacı Tevfik Efendi'nin ‘Paşam bütün Amasya emrinizdedir’ dediği gibi bizler de şimdi diyoruz ki; Cumhuriyeti koruyup yaşatmak bizim asli görevimizdir. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran ve ilkeleri ile geleceğimize ışık tutan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, tüm şehitlerimize 12 Haziran 1919 Amasya Tamimi ruhuyla saygı ile anıyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası