Ege Postası
Geri

CHP’li Güler “Söz konusu olan çocuklarımız ve onların eğitimi!”

CHP’li Birgül Ayman Güler, “Yapılan bir işten dolayı eğitimin aksaması kabul edilemez. Planlamayı da çalışmayı da buna göre yapmak gerek. Söz konusu olan çocuklarımız ve onların eğitimi. İnşaat tekniklerinin doruğa ulaştığı bir çağda yaşıyoruz.Bir okulun yapımı da yıkımı da çok kısa zamanlarda yapılabilir. Bu nedenle konu eğitim – öğretim ve çocuklar olunca; hiç bir mazeret bu gecikmeye, öğrencilerin ve velilerin mağduriyetini açıklamaya gerekçe olamaz” dedi.
CHP’li Güler “Söz konusu olan çocuklarımız ve onların eğitimi!”
Haberler / Yerel Politika
27 Ağustos 2013 Salı 11:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler’in yazılı soru önergesi ile gündeme getirdiği, Bornova Anadolu Lisesi’nin yıkılan binalarının yapımına başlandı.
Güler, Türkiye’nin ve İzmir’in köklü liselerinden olan, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle 1 buçuk yıl önce boşaltılan – yıkılan, yapımına bir türlü başlanmayan Bornova Anadolu Lisesi’ni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sormuştu.
Güler’in TBMM Başkanlığı’na sunduğu önerge sonrasında yetkili mercilerin harekete geçerek okulun yapımına başlanması okulda eğitim öğretim gören öğrencileri ve velileri sevindirdi. Daha öncede Bayraklı Nafiz Gürman Mahallesi’nde yıkılan ve yine yapımına bir türlü başlanamayan okulu Meclis gündemine taşıyan Güler, burada dayönetimin harekete geçmesini sağlamıştı. Yaşanan gelişmeler sonrasında uzun yıllar üniversitede öğretim üyeliği yapan Güler’in okullarda yaşanan sorunlara eğitimci kimliği ile ayrı bir özen gösterdiği yorumları yapıldı.
“Yapımına başlanması herkesi sevindirdi”
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Güler, Bornova Anadolu Lisesinin yapımına başlanmasının sevindirici olduğunu ifade etti. Güler sözlerini şöyle sürdürdü: “Bornova Anadolu Lisesi ile ilgili ilk karar 2012 yılının başlarında depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile boşaltılıp mevcut binalarında güçlendirme çalışması yapılacağı kararıydı.Daha sonra yapılan etütler neticesinde yetkililer aldığı ilk karar değiştirilerek okulun yıkılmasına karar verdi. Biz Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya okul neden yapılmıyor diye sorduğumuzda okulun boşaltılmasının üzerinde 1 buçuk yıl, yıkılmasının üzerinden ise neredeyse 1 yıl geçmişti. Bu süre zarfında okulun inşaat alanına bir çivi dahi çakılmamıştı. Aradan geçen zaman içinde Türkiye’nin sayılı liselerinden olan Bornova Anadolu Lisesi’nin yapımına başlanması eğitim öğretim gören öğrenciler, veliler, mezunlar kadar bizleri de sevindirdi.”
“Hiçbir mazeret gerekçe olamaz!”
Eğitimi ve öğretimin devamında fiziki altyapının ve donanımlarını çok önemli olduğunu belirten Güler; “Yapılan bir işten dolayı eğitimin aksaması kabul edilemez. Planlamayı da çalışmayı da buna göre yapmak gerek. Söz konusu olan çocuklarımız ve onların eğitimi. İnşaat tekniklerinin doruğa ulaştığı bir çağda yaşıyoruz. İşlerine gelince hemen yapıyorlar kuruyorlar. Söz konusu santraller olunca üzerinde düşünmeden; acele kamulaştırmalarla karar çıkarıyorlar, dereleri dur durak bilmeden HES’lerle kurutuyorlar. Okul yapımına geldiği zaman aylarca - yıllarca etüt yapıyorlar. Bir okulun yapımı da yıkımı da çok kısa zamanlarda yapılabilir. Bu nedenle konu eğitim - öğretim ve çocuklar olunca; hiç bir mazeret bu gecikmeye, öğrencilerin ve velilerin mağduriyetini açıklamaya gerekçe olamaz” dedi.
Okulun yıkıldıktan sonra yapılması için yetkililerin derhal harekete geçmemesini eleştiren Güler, “Türkiye’nin ve İzmir’in en köklü liselerinden birini kazandığını düşünerek okullarına gelen öğrenciler yıkılan okullarının yerine yapımına bir türlü başlanamaması nedeniyle çevre okullarda eğitim öğretim görmek zorunda kalıyordu. 9. Sınıflar, Mazhar Zorlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde, 10. Sınıflar ise Selçuk Yaşar Boyacılık Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde ders alıyordu. Bornova Anadolu Lisesi’nin öğrencileri mağdur oldukları gibi gittikleri okullardaki diğer öğrencileri de mağdur ediyordu. Verdiğimiz önergeye yanıt olarak ayın bakan ‘2012 yılı yatırım programına 48 derslik olarak alınan İzmir Bornova Anadolu Lisesi işi 20.05.2013 tarihinde ihale edilmiş olup sözleşmeye göre işin bitirilmesi yer teslimi tarihinden itibaren 250 gündür’ denildi. Buda demek oluyor ki Bornova Anadolu Lisesi’nde 2013 - 2014 Eğitim Öğretim Yılı’nın yarısında açılacak. Umarım bir sorun daha yaşanmaz ve öğrencilerimiz yaşadıkları bu sıkıntıdan gecikmelide olsa kurtulurlar” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası