Ege Postası
Geri

Necati İmam resmen aday adayı

Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanvekili Necati İmam, Buca Belediye Başkan aday adaylığı dosyasını ilçe binasında çok sayıda partilinin ve oda başkanının desteğiyle ilçe başkanı Bekdaş Gül’e teslim etti.İmam, yerel seçimlerde ‘ben olmazsam olmaz’ diyerek kayıkçı kavgalarına tutuşmanın CHP’nin geleneğine ihanet olduğunun altını çizdi, “ Bize CHP’liler olarak emek vermek yakışır” dedi.
Necati İmam resmen aday adayı
Haberler / Yerel Politika
26 Ağustos 2013 Pazartesi 12:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ â€“Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanvekili Necati İmam, CHP’den Buca Belediye Başkan aday adaylığı dosyasını ilçe başkanı Bekdaş Gül’e teslim etti. İlçe binasında çok sayıda partilinin ve oda başkanının desteğiyle koltuğa resmen talip olan İmam’ı, eşi Ümran hanım da yalnız bırakmadı.İmam’ın basın açıklaması sırasında partililer 10’uncı Yıl Marşı’nı hep birlikte söyledi.
CHP’nin uzun yıllar her kademesinde görev yaptığını ve partisini “aydınlık geleceğin adresi” olarak gördüğünü ifade ederek konuşmasına başlayan İmam, CHP’li olarak gece gündüz demeden gönüllülük esasına göre tüm görev ve sorumluluklarını yerine getirdiğini ifade etti.



“BUCA’NIN HEM SAKİNİ HEM SAHİBİYİZ”
Ekmeğini yediği suyunu içtiği havasını soluduğu Buca’ya sadece bir ‘sakini’ olarak değil aynı zamanda ‘sahibi’ olarak da baktığını belirten İmam, “yerel liderler,efsane belediye başkanları, kanaat önderleri yetiştiren böylesine verimli bir siyaset merkezinde Buca’da yerel seçimin kavga ve atışma değil, partimizin genelde iktidar yolunun kilometre taşlarını birlikte döşeyeceğimiz bir demokratik süreç olduğunu özellikle vurgulamak isterim. Ülkemiz ve çevresi yangın yerine dönmüşken, milletin iradesi tutukluyken, ekonomide sıkıntılar yaşanırken, yerel seçimlerde ‘ben olmazsam olmaz’ diyerek kayıkçı kavgalarına tutuşmanın CHP’nin geleneğine ihanet olduğunun altını çiziyorum” dedi.

“BİZE EMEK VERMEK YAKIŞIR”
‘Ben değil biz demeyi’ sürdüreceğinin altını çizen İmam, yola çıktığı ve sonra yollarının kesiştiği yol arkadaşlarıyla ‘Buca’nın birikimi’ olduklarının iddiasında bulundu.CHP ailesi içinde küçük iktidar hesapları ve makam hevesleriyle yeni ayrışmalar üretme lükslerinin olmaması gerektiğini ifade eden İmam, “ Bize emek vermek yakışır. Çünkü bizler kaynağını evrensel dayanışmadan, emek mücadelesinden ve özgürlük mücadelesinden alan bir siyasi geleneğin neferleriyiz” diye konuştu.



NASIL BİR BELEDİYE ANLAYIŞI UYGULAYACAĞINI ANLATTI
İmam, aday olması halinde nasıl bir belediye anlayışı uygulayacaklarını şu sözlerle anlattı, “proje ve yatırımların nitelikli ve ekonomik gerçekleşmesinde katılımcı, güçlü, tutarlı, şeffaf ve hesap verebilen bir belediye anlayışını uygulayacağız. Kadın genç ve yaşlı tüm Bucalılara Bucamıza hizmet etmenin haklı gururunu ve onurunu hep birlikte yaşayacağız. Buca’yı yönetmeye bu kente olan borcumu ödemeye talibim. Bu kutsal görev birlikte karar alan ve uygulayan, etkin ve güçlü bir Buca Belediyesi yapısıyla taçlanacaktır”

GÜL: ASIL OLAN CHP’DİR
İlçe Başkanı Bekdaş Gül, “ Aday adaylarına eşit mesafedeyim. Asıl olan kişiler değil asıl olan CHP’dir…Necati Beyi uzun yıllardır tanıyorum. Seviyorum. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.

2004 VE 2009’DA KIL PAYI KAÇRIMIŞTI
2004 yılında Hüseyin Yüzer’e 2009 yılında da Ercan Tatı’ya CHP’den Buca Belediye Başkan adaylığını son anda kaptıran Necati İmam, Buca Esnaf-Sanatkarlar Odası Başkanvekilliği görevini yürütmekte ve ilçede öğrenci yurdu işletmekte.Buca’da Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kuran isim olan İmam, geçmişte 8 yıl Şirinyerspor’da başkanlık yaparken, Tacettin Bayır döneminde de il başkan yardımcılığı görevinde bulunmuştu.Evli ve üniversite öğrenimlerini tamamlamış iki erkek çocuk babası olan İmam 1956 yılında İzmir Kınık’ta doğdu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası