Ege Postası
Geri

CHP’li Güler’e göre Öcalan da Turancı

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Birgül Ayman Güler, 21 Mart Diyarbakır Nevruz kutlamalarında okunan Abdullah Öcalan’ın mesajını değerlendirdi.
CHP’li Güler’e göre Öcalan da Turancı
Haberler / Politika
4 Nisan 2013 Perşembe 16:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ- Habertürk’te katıldığı programda , 21 Mart Diyarbakır Nevruz kutlamalarında okunan Abdullah Öcalan’ın mesajına değinen Güler, konuşmanın özünde yatan konunun Turancılık olduğunu savundu. Güler ayrıca, CHP Milletvekillerine gönderdiği,
anayasal vatandaşlıkla ilgili görüşlerini ifade ettiği mektubu da değerlendirdi.

“BU BARIŞ NASIL OLACAK'”
21 Mart Diyarbakır’da ki Nevruz Kutlamalarında Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan gönderdiği mektupta Turancılık ibarelerinin yer aldığını savunan Güler şöyle konuştu; “21 Mart’ta Öcalan’ın açıklamasında diyor ki Öcalan, Mezopotamya’ya biz birlikte önderlik edeceğiz diyor. Bu kaçınılmazdır diyor. Bence asıl mesajı şu. Ortadoğu ve Ortaasya yeni bir düzen bekliyor diyor. O düzeni ancak Anadolu ve Mezapotamya’nın önderliği verebilir, bunun da temeli islamiyettir diyor. Abdullah Öcalan’ın mesajında Turancılık var. İslam birliğinden söz ediyor. Bu barış nasıl olacak'”

“DOĞRU BULMADIĞIM İÇİN MEKTUP YAZDIM”
Güler, CHP Milletvekillerine yazdığı mektubu ise partinin teklifi üzerine tartışmaların son bulması için gönderdiğine değindi. Güler, “Bulunduğumuz nokta bireysel tartışma noktası değil. Çünkü Anayasal uzlaşma komisyonuna bizim önerilerimiz gitti. 66. Maddede biz Türk vatandaşlığı dedik. Genel Başkanımız da tartışma bitmiştir biz Türk vatandaşlığı olarak verdik dedi. Resmi olarak teklif verdik. Genel Başkan Sayın Kılıçdaroğlu da bu konu ile ilgili kamuoyuna deklare etti. Bu saatten sonra üzerinde en fazla entelektüel tartışma yapılabilir. Eğer hala partinin teklifi üzerine tartışılıyorsa bu doğru değildir. Doğru bulmadığım için mektup yazdım” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası