Ege Postası
Geri

Çıray'dan ''Akil Adamlar'' sürecine tepki!

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın 'Akil Adamlar' projesine olan tepkisi dinmiyor. Çıray, "bu komisyonlar “Akil Adamlar” komisyonu değil aslında “İkna Mangaları”dır dedi
Çıray'dan ''Akil Adamlar'' sürecine tepki!
Haberler / Politika
4 Nisan 2013 Perşembe 07:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Kamuoyunda ilk gündeme geldiği andan itibaren tartışma konusu olan 'Akil Adamlar' projesi isimlerin netleşmesinin ardından daha hararetli bir şekilde tartışılmaya başlandı. Sürece tepki gösteren isimlerden biri olan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, yaptığı yazılı bir açıklamayla yapılmak istenenin "halka psikolojik operasyon" yapmak olduğunu savundu. Çıray açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
Başbakan Erdoğan tarafından belirlenen, APO ve Karayılan tarafından onaylanan “Akil Adamlar”ın isimler belli oldu. Başbakan’ın ağzından kaçırdığı gibi bu insanlardan oluşan komisyonların görevleri “halka psikolojik operasyon” yapmak ve PKK’nın taleplerini meşrulaştırmaktır. Bu nedenle bu komisyonlar “Akil Adamlar” komisyonu değil aslında “İkna Mangaları”dır.

“AMAÇLARI BİZİ BÖLÜCÜ VE TOTALİTER BAŞKANLIK SİSTEMİNE İKNA ETMEK”
“Akil Adamlar” adı altında kurulan bu “İkna Mangaları” mangalarının kuruluş amaçları açıktır. Bunların görevleri milletimizi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucu ve sahibi olan Türk milletinin adının olmadığı; devletimizin eşit ve şerefli üyeleri olan aziz vatandaşlarımızı ırklar ve mezheplere göre tasnif eden; milli devlet, tek devlet, üniter devlet yapımızı ortadan kaldıran; ülkeyi federasyonlara bölen ve Atatürk’ten söz etmeyen totaliter bir Başkanlık Anayasa’sına ikna etmek için yollara düşeceklerdir.
Özetle bizi bölünmeye ve Başbakan’ın isteği doğrultusunda eyalet sistemine razı etmeye çalışacaklardır. Bu eyaletlerden birisinin valisi de Abdullah Öcalan olacak ve sonunda Türkiye Sovyetler Birliği, Yugoslavya, Çekoslovakya gibi parçalanacaktır.

“BARIŞA İKNA EDİLMESİ GEREKEN TÜRK MİLLETİ DEĞİL, ANALARI AĞLATAN PKK’LILARDIR”
Unutulmamalıdır ki; aziz Türk milleti ve Egeliler hiçbir zaman kan akmasını, anaların ağlamasını istememiştir. Sevgili dostlarımız Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve daha birçok masum insan Silivri toplama kampında “Kürt sorunu” nedeniyle değil, demokrasi ve hukuka tecavüz edildiği için yatmaktadır.
Türk milleti çocuklarını askere kimseyi öldürmeleri için göndermiyor; sırf Anayasal görevlerini yerine getirmeleri için gönderiyorlar. Onun için “Barışa” ikna edilmesi gereken adres biz Egeliler değiliz, TBMM’den yasa çıkmazsa silah bırakmayız diyen PKK ve onların elebaşlarıdır.
Türk milleti olan biteni ibretle izlemektedir.
İzmirli hemşerilerime sesleniyorum;
ülkesini bölmeye çalışan Tayyip Erdoğan’ın “İkna Mangaları”na kucak açanları çocuklarımız asla affetmeyecektir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası