Ege Postası
Geri

CHP’li Soyer’den 'baskı var' isyanı: Anahtarı almak istiyorlar!

Seferihisar Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, belediyenin SGK’ya ve Mal Müdürlüğü’ne olan borcu nedeniyle baskı gördüklerini, yasama, yürütme ve yargıyla açmaz yaşadıklarını bu nedenle haksız cezalar zinciriyle karşılaştıklarını söyledi. Belediyeye yönelik yapılanların radikal ve stratejik bir adım olduğunu iddia eden Soyer, “Üzerimizde baskı kurulduğunu düşünüyoruz. Belediyenin anahtarını elimizden almak istiyorlar. Büyükşehir’den sonra hedefe konduğumuzu düşünüyorum” dedi. Soyer, borç nedeniyle belediyenin 477 parça gayrimenkulu ve banka hesaplarına haciz konulduğunu açıkladı. CHP’li başkan Soyer’den “baskı var” isyanı:
CHP’li Soyer’den 'baskı var' isyanı: Anahtarı almak istiyorlar!
Haberler / Yerel Politika
23 Ekim 2015 Cuma 11:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Seferihisar Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, Fuar İzmir Sanat’ta basın temsilcileriyle bir araya geldi.
Başkan Soyer, hem SGK’ya hem de Mal Müdürlüğü’ne olan borçları üzerinden baskı gördüklerini söyledi. Soyer, içini döküp isyan ederken, yasama, yürütme ve yargıyla açmaz yaşadıklarını ifade etti, haksız cezalar zinciri ile karşılaştıklarına vurgu yaptı.

TOPLAM BORÇ 31 MİLYON TL
SGK’ya ve  Mal Müdürlüğü’ne toplam 31 milyon TL borçları olduğunu belirten Soyer, “ Bu borcun 17 milyonu SGK’ya, 14 milyonu Mal Müdürlüğü’ne…Borcun 21 milyonluk kısmı başkan seçildiğimde vardı. Geriye kalan benim dönemde ilave oldu. Borç bir yapının devamı…Borçları ödemeyeceğiz demedik. Enkaz edebiyatı yapmadık. Borçlar üzerinden ayaklarımıza pranga vurmak, ellerimize kelepçe vurmak  anlamına gelen hak ve adaletten yoksun  tamamen siyasi gelişmeler yaşanıyor” dedi.



SUÇ YOKSA CEZA OLMAMALIYDI
Haksız cezalar zinciri ile karşılaştıklarını, hizmet üretemez duruma getirilmeye çalışıldıklarını öne süren Soyer, “  Borç belediye olarak har vurduğumuz için doğmadı. Haksız harcama üzerinden bir soruşturma geçirmedik. Belediyenin giderleriyle gelirlerini denk olmaması yasal bir kesiklik olarak karşımıza çıkmadı. Suç yoksa cezada olmamalıydı. Bütçeyi denkleştirebilirsiniz. Sosyal yardımları yapmazsınız, kursları düzenlemezseniz, üretici birliği kurulmaz, tarım politikalarını hayat buldurmazsanız yaparsınız. Biz önceliği çalışmaya hizmete verdik. Seferihisarlılar memnunken cezaya çarptırıldık” dedi.

477 GAYRİMENKULE HACİZ KONDU
Borcun ticari faaliyetler nedeniyle doğmadığının altını çizen Soyer, borç üzerinden yaşanan gelişmeleri şöyle anlattı;

“ Kamu kurumu tarafından kamu  hizmeti yapamaz duruma getirildik. Seferihisar’a değer kazandıracak, eski belediye kültür merkezi üzerindeki icra yoluyla satış kararını SGK neden bir aydır kaldırmaz. Yasal düzenleme SGK ve Vergi Dairesini haklı bulmaktadır. İtirazımız göz ardı edilmektedir. Hem SGK hem de Vergi Dairesi belediyenin 477 parça gayrimenkulüne haciz koydu. SGK banka hesaplarımıza el koydu. Aslında bir gayrimenkul bu borcun tamamını karşılamaya yetiyordu. Bu kurumların yöneticileri 62. Maddeyi bilmiyor mu'Neden hacizler kaldırılmıyor. SGK, Vergi Dairesi kamu hizmeti yapıyor da belediye yapmıyor m? Bu yapılan elimizi kolumuz bağlamak değilse n? Hakkımızı almamız için geçecek süre hakkımızın ortadan kalkmasına sebep olacak kadar uzun. Yargının şuan derdimize derman olmasını beklemiyoruz.”



BÜYÜKŞEHİR’DEN SONRA HEDEFE KONDUK
Belediyeye yönelik yapışanların radikal ve stratejik bir adım olduğunu iddia eden Soyer, “ Seferihisar sivrilmiş bir belediye…Seferihisar’ın başarısını engellemeye çalışıyorlar. Üzerimizde baskı kurulduğunu düşünüyoruz. Belediyenin anahtarını elimizden almak istiyorlar. Bu durumu hak edecek bir yanlış yapmadık. Yüzlerce ödül aldık karşılığı bu olmamalı. İsyanımızı duysunlar istedik. Büyükşehir’den sonra hedefe konduğumuzu düşünüyorum.  Model olmuş bir belediyeyi kurban etmek, geleceğe yönelik umutları da yok etmek anlamına gelmektedir. Açık yalın şeffafız. Seferihsar’ı hak ettiği yere taşımak tek derdimiz.Geleceğin Türkiye'sini Seferihsar'da oluşturuyoruz. Enseyi karartmayacağız.  Küçük siyasi hesaplarla yapılan bu girişimin doğrunun kalesini yıkmaya yetmeyeceğini haykırmak istiyorum” dedi.

SEFERBERLİK BAŞLATACAĞIZ
Soyer, yaşananlarla ilgili parti Genel Merkezi’ni bilgilendirdiğini ifade etti. Soyer, bakanlık nezdinde bir görüşme yapmadığını belirtti. Seferihisarlıların da yaşananlardan haberdar edileceğini ifade eden Soyer,"Seferihisarlılara Kasım başında itibaren emlak, çöp vergileri ve kira gelirlerini erken ödemeleri talebinde bulunacağız. Afiş, pankartlarla çağrı yapacağız. Seferihisar'a sahip çıkmalarının gününün geldiğini söyleyeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile iyi ilikişlerde olduk. Destek isteyeceğiz. Ancak Bütünşehir yasası nedenilye ne kadar yardım edeceğiyle ilgili kuşkularım var" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası