Ege Postası
Geri

CHP’li meclis üyelerinden Başkan Durak’a tam not

İzmir Büyükşehir ile ilçe belediye meclislerinin CHP’li bayan üyeleri Karşıyaka’yı gezdi.Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çalışkan, sosyal medyadaki yasal boşluklara dikkat çekti. Uzun süredir Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın dile getirdiği ve sert bir şekilde eleştirdiği sosyal medya üzerinden yazılanlara Çalışkan da değindi ve " Günümüzde siyaset yapmak çok zordur. Özellikle kimliğini gizleyerek internet ortamında her türlü karalama kampanyası yapılabilmektedir. Bunun yasal düzenlemesinin çıkmasını istiyoruz" dedi.
CHP’li meclis üyelerinden Başkan Durak’a tam not
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Ekim 2012 Cuma 12:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -İzmir Büyükşehir ile ilçe belediye meclislerinin CHP’li bayan üyeleri Karşıyaka’yı gezdi. Belediye Başkanı Cevat Durak’ın yurtdışı seyahati nedeniyle ev sahipliğini Başkan Vekili Hüseyin Çalışkan’ın yaptığı ziyarette, Latife Hanım Köşkü Anıevi, Zübeyde Hanım Kabri, Hamza Rüstem Fotoğrafevi ile Tay Park’ı gezen CHP’li bayan meclis üyeleri “Karşıyaka çok şanslı” dedi. Bayan Meclis üyeleri kent gezisi öncesinde ise, “Medya ve Siyaset” konulu söyleşiye katıldı.

ÇALIŞKAN: KARALAMA YAPILIYOR

Karşıyaka Nikah Sarayı’nda düzenlenen söyleşide konuşan Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çalışkan, sosyal medyadaki yasal boşluklara dikkat çekti. Uzun süredir Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın dile getirdiği ve sert bir şekilde eleştirdiği sosyal medya üzerinden yazılanlara Çalışkan’da değindi ve “Siyaset verme işidir, alma işi değildir. Günümüzde siyaset yapmak çok zordur. Özellikle kimliğini gizleyerek internet ortamında her türlü karalama kampanyası yapılabilmektedir. Bunun yasal düzenlemesinin çıkmasını istiyoruz. İnsanların düşündüklerini kendi kimliklerini belirterek konuşacağı bir ortam diliyorum.” dedi.

Söyleşinin konuğu olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ise, 1980 öncesi gazete patronlarının sadece gazetecilik yaptığını vurgulayarak, “Günümüzde gazete patronları aynı zamanda maden işletiyor, inşaat şirketleri kuruyor, petrol işi yapıyor. Diğer şirketlere destek olması için gazete satın alıyorlar. Böyle olunca da al gülüm ver gülüm dönemi başlıyor. Halk gerçekleri okuyamıyor.” diye konuştu.

İnternet ve sosyal medya haberciliğindeki yasal boşluklara da dikkat çeken Sertel, “Kişilerin özel yaşantısı başkalarını ilgilendirmez. Karalama haberler yazanların sorumluluğu olmalı. Yanlışlar düzeltilmeli.” dedi.     

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası