Ege Postası
Geri

CHP’nin ‘100 yıllık yolculuk’ programında eski genel başkanlardan çarpıcı mesajlar

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 100’üncü yıl kutlamalarına CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen, CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin ve SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın katılım sağladı. Eski genel başkanlar konuşmalarında 2023 genel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, tüzük kurultayına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundular.
CHP’nin ‘100 yıllık yolculuk’ programında eski genel başkanlardan çarpıcı mesajlar
Haberler / Politika
15 Eylül 2023 Cuma 22:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI-    CHP’nin 100. kuruluş yıl dönümü kapsamında, partinin İzmir İl Başkanlığı tarafından kutlama programı düzenlendi. 

‘100 Yıllık Yolculuk’ başlığıyla düzenlenen programa CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen, CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin ve SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın da katıldı. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ev sahipliğinde Gaziemir Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen panele CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

İl Başkanı Aslanoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı “100 Yıllık Yolculuk” panelinin eski CHP Genel Başkanları Altan Öymen, Hikmek Çetin ile eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın konuştu.

HİKMET ÇETİN: "SEÇİMİN KAZANILMASI GEREKİYORDU"

2023 genel seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, "Bütün ilçelerini gezdiğim Türkiye’deki tek il İzmir’dir. Dünyada 100 yılı yaşayan partiler vardır. Fakat CHP gibisi yok. Neden? Çünkü CHP, savaşı yapan ve cumhuriyeti kuran bir partidir. Kuva-i Milliye’nin siyasi partisidir aslında. CHP, devrimcidir. Bu seçimi kazanmamız lazımdı. Cumhuriyetin 100'üncü yılı CHP'ye yakışırdı. Koşulların çok elverişliydi. Ayrımcılığın olduğu bir dönemde maalesef bu süreci parti örgütü iyi yönetemedi. Bu seçim mutlaka kazanılabilirdi" diye konuştu.

“GENEL SEKRETERLİK SİSTEMİNE DÖNÜLMELİ”

Tüzük değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Çetin, "Bir kişinin 2-3 dönem sonrasında milletvekili yazılmaması lazım. CHP'de 7-8 defa milletvekili yazılan isimler var. Bu önemli bir sorun. Bizim yeniden genel sekreterliğe dönmemiz lazım. Genel sekreterlik partinin başbakanı. Biz AK Parti'nin sistemine geçtik. Genel Başkan Yardımcılarının, PM'nin yetkisi yok. Geçmişte öyle zamanlar olmuştu ki Genel Sekreteri de üyeler seçmişti. Partinin muhatabı genel sekreterdi. Biz kendimiz gibi olmalıyız. Biz genel sekreterlik sistemine dönmeliyiz.  Milletvekilliği sürelerine de dönem kısıtlaması koymalıyız.  Parti üyesi olmayan arkadaşımız bizde 5 dönem milletvekilliği yapıyor." ifadelerini kullandı.

MURAT KARAYALÇIN: “ÖN SEÇİM OLMALI”

Murat Karayalçın ise ön seçim vurgusu yaparak, “Örgütün sonuç alabilmesi için örgütün milletvekili adaylarını ve belediye başkan adaylarını seçebilmesi gereklidir. Yani ön seçimin olması gereklidir. Örgüt kendi adaylarını seçemiyorsa örgütün sonuç alabilmesi olağan değildir.  Bir tembellik sürecine girme söz konusu olabilir. Örgüt tam kapasite ile çalışamıyorsa bir süre sonra öyle bir genel başkan yapalım ki o çok iyi konuşsun, çok çalışsın ki çok dolaşsın, hepimiz adına işi o yapsın denmeye başlar. Biz mademki oy alamıyoruz, sağdan transfer edelim o da gelirken bir miktar seçmen getirsin diye düşünmek siyasi tembelliktir. Şimdi 100'üncü yılımızdayız ve çok önemli günleri geçiriyoruz" dedi.

ALTAN ÖYMEN: “İLK SEÇİMLERDE SONUÇ ALINACAK”

Altan Öymen ise açıklamasında, “Burada CHP diye bir parti var. Bakmayın siz 6’lı masanın az bir farkla kaybetmesine, ben inanıyorum ki bundan sonraki ilk seçimlerde gereken sonuçlar alanacaktır" dedi.

Öymen, “İzmir şu anda Türkiye’nin en çok konuşulan ve gıptayla konuşulan kenti haline geldi. İzmir ekonominin başkenti olan bir şehir. Hem fuar hem ticaret hem turizm… Bir de genetik açısı var. İzmirlilerin ilerleme azmi var sanırım. Bunu bilemem ama İzmir, Türkiye’nin en gözde şehirlerinden biri haline geldi” dedi.

Panelin ardından program 100. Yıl Pasta kesimi ile sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası