Ege Postası
Geri

ÇOMÜ'den Ahmet Özhan’a fahri doktora

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Senatosu, Klasik Türk Müziği ve Geleneksel Sanat Müziği'nin korunarak gelecek kuşaklara taşınmasına yaptığı katkılardan dolayı sanatçı Ahmet Özhan’a fahri doktora unvanı verdi. Bu amaçla...
ÇOMÜ'den Ahmet Özhan’a fahri doktora
Haberler / Güncel
2 Mayıs 2013 Perşembe 15:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Senatosu, Klasik Türk Müziği ve Geleneksel Sanat Müziği'nin korunarak gelecek kuşaklara taşınmasına yaptığı katkılardan dolayı sanatçı Ahmet Özhan’a fahri doktora unvanı verdi. Bu amaçla düzenlenen törende Özhan'a cübbe giydirilip berat takdim edildi. Terzioğlu Kampüsü Troia Kültür Merkezi’ndeki törene ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törenden önce Ahmet Özhan hakkında bir tanıtım filmi gösterildi. Ardından konuşma yapan Rektör Laçiner, üniversitelerin eğitim veren ve bilimsel faaliyetlerde bulunan yerler olduğu kadar, standart koyan ve o standartlara göre kişilerin yeterliliklerini teyit eden kurumlar olduğunu söyledi. Üniversite eğitiminden sonra alınan lisans, yüksek lisans ve doktora unvanlarının tanımlarını yapan Laçiner, “Hayatın içinde, profesyonel yaşamında gösterdiği başarı ve katkı nedeniyle bir kişi de fahri doktora gibi unvan alabilir. Üniversite dışında yetkinliğini alanında kanıtlamış kişilerin bu durumlarını teyit etmesi için fahri doktora verilmektedir. ÇOMÜ de belli bir alanda eğitime, bilime, insanlığa üstün hizmetleri olmuş, bilime görüşleri ve faaliyetleriyle katkı sağlamış kişilere fahri unvanlar vermektedir. Sayın Ahmet Özhan bu şartları fazlasıyla yerine getirmiş, Türk sanatının abide isimlerinden biridir. Türk kültürünün korunması ve geliştirilmesinde büyük katkıları bulunan Özhan’a senatomuz, oybirliğiyle fahri doktora vermeyi kararlaştırmıştır. Sayın Özhan da artık ÇOMÜ bilim eğitim ailesinin bir parçası olmuştur.” dedi.

Ayağa kalkan davetlilerin alkışları arasında sahneye davet edilen Ahmet Özhan’a, akademik kıyafeti Prof. Dr. Laçiner tarafından giydirilerek beratı takdim edildi. Daha sonra kürsüye gelerek duygularını ifade eden Özhan, bir insanın yaşayabileceği en büyük onurlardan birisini yaşadığını belirterek şunları söyledi: “Üniversite insanlara yeterlilik veren, hayata dahil olmalarını sağlayan en değerli kurumlardan biri. Böyle bir şerefi üniversiteniz bana tevdi ettiği için Sayın Rektör başta olmak üzere bütün senato üyelerine kalbî şükranlarımı arz ederim. Bendeniz 45 yılı bulan profesyonel sanat hayatında, ancak ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim, havasını soluduğum, canımdan çok sevdiğim ülkemin kültürüne hizmet etmek için yaşadım. Bu, musiki dalında temayüz etti. Bizim musikimiz, bu topraklarda yaşayan 2 bin yıllık devlet geleneği olan, Cumhurbaşkanlığı forsunda 16 yıldızı taşıyan, yani 16 entelektüel yapının oluşmasını başarmış ve dönüştürmüş olan Türk milletinin duygu ve düşüncelerini en estetik ve latif bir şekilde açığa çıkaran bir sanat dalıdır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası