Ege Postası
Geri

ÇÜ Su Ürünleri Fakültesi'nin, 700 bin TL'lik projesi desteklendi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı tarafından hazırlanan 7 proje, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenecek. Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı çerçevesinde biyoteknoloji...
ÇÜ Su Ürünleri Fakültesi'nin, 700 bin TL'lik projesi desteklendi
Haberler / Güncel
30 Nisan 2013 Salı 10:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı tarafından hazırlanan 7 proje, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenecek. Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı çerçevesinde biyoteknoloji alanında kabul edilen projelerin bütçesi ise 700 bin TL.

ÇÜ Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı, hazırladığı projeler ve özel sektöre yaptığı analizlerle fabrika gibi çalışıyor. Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Özoğul, bölüm olarak çalışma alanlarının su ürünlerinin besin kompozisyonu, kalitesi ve kontrolü, fonksiyonel su ürünleri, duyusal, kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik değerlendirme metotları ve yeni metot geliştirme, yeni ürün geliştirme, tuzlama, kurutma, dumanlama, marinasyon ve konserve gibi temel işleme teknolojilerinin uygulanması ve geliştirilmesi, su ürünlerinde kullanılan yeni teknolojik işleme yöntemleri, aroma, taze ve bozulmuş balık aromaları, işleme teknolojisindeki biyoteknolojik uygulamalar ve nanoteknolojinin su ürünlerinde kullanımı olduğunu söyledi.

ÖZEL SEKTÖRE ANALİZ YAPIYOR
Türkiye’deki sanayi, özel sektör ve üniversitelerin ihtiyacı olan birçok analizi yapabildiklerini de açıklayan Prof. Dr. Özoğul, “Gıdalarda kalite ve kontrol analizleri, ayrıca nem, kül, protein yağ, yağ asitleri, kolesterol, vitamin, pH analizi, tuz analizi, bitkilerde GC-MS etken madde analizi, mikrobiyolojik su analizi, toplam bakteri sayımı, koliform, fekal koliform, Escherichia coli gibi analizleri de yapabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası