Ege Postası
Geri

Çalıştay maratonu sona erdi: CHP İzmir sahaya iniyor

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Genel Merkez yöneticilerinin de katıldığı iki günlük Arama Çalıştayı sona erdi. Yapılan son toplantının ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, çalıştayı değerlendirdi. İktidara giden yolda yol hartasının çizildiğini söyleyen Başkan Yücel, “İttifakımızı genişletmek, mevcut düzenden rahatsız olan herkesi ittifakımızın çatısı altında buluşturmak için çok değerli fikirler oluştu. Bu fikirleri değerlendirdik. Bundan sonraki süreçte hazırlıklarımızı yapıp pandemi koşulları el verdiği ölçüde sahaya çıkarak çalışmalarımızı sahaya yansıtacağız” ifadelerini kullandı.
Çalıştay maratonu sona erdi: CHP İzmir sahaya iniyor
Haberler / Yerel Politika
3 Ekim 2020 Cumartesi 16:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve dün Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun ile Genel Sekreter Selin Sayek Böke'nin katılımıyla gerçekleşen Arama Çalıştayı, bugün İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapılan toplantı ile sona erdi.

Arama Çalıştayı’nın ilk gününde ‘iktidar yolunda neler yapılamalı’, ‘ittifak çalışmaları’ ve bundan sonra izlenecek yol haritası belirlenirken, örgüt üyelerinin katıldığı bugünkü toplantıda parti içi sorunlar masaya yatırıldı. İlçelerin sorunlarının görüşüldüğü toplantıda, sorunlar için çözüm aranıp mutabakat sağlanmaya çalışıldı.

Toplantı sonrasında basın mensuplarına konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, toplantı hakkında değerlendirmelerde bulunurken gündeme ilişkin soruları da yanıtladı. Yücel, sorunlu ilçelerinde toplantıda konuşulduğunu belirterek, “Ortada bir sorun varsa bu sorunu çözecek iradeye ve kararlılığa sahibiz” dedi.

İki günde yapılan toplantılarda CHP’nin iktidar olma yolunda izleyeceği yol haritasının şekillendiğini belirten Yücel, “Dün başladığımız çalıştayımızın ikinci gününde örgütlerimiz, yerel yönetimlerimiz, vekillerimiz ve parti meclis üyelerimiz kadın kolları ve gençlik kolları üyelerimizle değerlendirmeler yapık. Dün çıkan sonuçları paylaştık ve katılıcıları dinledik. Biz CHP olarak büyük bir aileyiz, bu aile şu anda Türkiye’yi yönetmeye talip. Tek odaklanacağımız şey bu ülkeyi nasıl daha iyi yönetiriz, iktidara geldiğimizde kadrolarımızla birlikte Türkiye’nin ihtiyacı olan demokrasi, adalet, toplumsal huzur ve barış ve tabi ki ekonomi ve işsizlik sorununun çözülmesi konusunda hazırlıklarımızı yapmak. İttifakımızı genişletmek, mevcut düzenden rahatsız olan herkesi ittifakımızın çatısı altında buluşturmak için çok değerli fikirler oluştu. Bu fikirleri değerlendirdik. Genel merkez yöneticilerimiz notlarını aldılar. Bundan sonraki süreçte hazırlıklarımızı yapıp pandemi koşulları el verdiği ölçüde sahaya çıkarak çalışmalarımızı sahaya yansıtacağız” diye konuştu.

“ÖNCELİĞİMİZ ÜLKEYİ NASIL DAHA İYİ YÖNETEBİLİRİZ”

Sorunların asaya yatırılıp yatırılmadığı konusuna da değinen Başkan Yücel, “Toplantıda parti içi konularda konuşulup görüşüldü. Bir mutabakat sağlandı. Bizim önceliğimiz bu ülkeyi nasıl daha iyi yönetebiliriz. Mevcut düzen her geçen gün baskısını ve müdahalesini daha da artıyor. Toplumun tüm kesimleri bundan rahatsız. Elimizde saha anketleri ve bilimsel çalışmaların sonuçları var. Dolayısıyla CHP burada bu ülkeyi yönetme konusunda bu ülkeyi yönetme konusunda bir alternatif olduğunu halka daha iyi anlatmalı. Bu konuda inisiyatif alıp önceliğimizi buna vereceğiz” dedi.

“SORUNLARI ÇÖZECEK İRADEYE SAHİBİZ”

Bugün yapılan örgüt içi toplantıda özellikle Gaziemir, Selçuk ve Menemen başta olmak üzere İzmir’in sorunlu içlerinin gündem konusu olacağı konuşulmuştu. ‘Sorunlu ilçelere’ ilişkin soruda çekimse cevap veren Başkan Yücel, “İlçe bazında bir şey söylemek istemiyorum. Sorun olan ne varsa bunlar konuşuldu, konuşulmaya da devam edecek. Ortada bir sorun varsa bu sorunu çözecek iradeye ve kararlılığa sahibiz. Örgütler, Genel Merkez ve yerel yöneticiler olarak bu konudaki irade ve kararlılığımız nettir” ifadelerini kullandı.

Yaşanan sorunlarla gündeme gelen Gaziemir Belediye Meclisi CHP grup üyeleri geçtiğimiz günlerde sorunları görüşmek için CHP İzmir İl Binası’nda il başkan yardımcıları ile toplantı yapmıştı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ise yaşanan sorunlara ilişkin İl Başkanı Yücel ile en kısa sürede toplantı yapacaklarını söylemişti. Başkan Yücel konuyla ilgili olarak, “Gaziemir konusunda görüşmelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

“HAKKINDA KESİNLEŞMİŞ BİR MAHKUMİYET KARARI YOK”

FETÖ davası nedeniyle belediye başkanlığı düşürülen Burak Oğuz’un çalıştaya katılması dikkat çekmişti. Oğuz’un yalnızca örgüt toplantısına katıldığını söyleyen Yücel, “Sayın Burak Oğuz görevde olan bir belediye başkanı değil. Hukuki süreci devam ediyor. Kendisi dünkü toplantımıza katılmadı, Urla’da görevli olan başkanımız katıldı. Bugün örgüt içi bir toplantı yaptık. Anayasamıza göre masumiyet garimesi vardır. Hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı yoktur. Dolayısıyla kendisi görevde olmamasına rağmen hala bir CHP üyesidir. Kendisi bu nedenle bugünkü toplantımıza katıldı” dedi.

“BENCE ÖNSEÇİM OLMALI”

Son günlerde konuşulan önseçim polemiklerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başkan Yücel, şunları söyledi; “Buna bir polemik  demek doğru değildir. Önseçim aday belirleme sürecinde demokratik bir yöntemdir. Ancak Türkiye'de siyaset iki kutuplu bir hal almış durumda, ittifaklar siyaseti bir şekilde Türkiye'de yaşanıyor. Bundan dolayı da önseçim olup olmayacağı konusunda karar verecek olan partinin yetkili kurullarıdır. Bu konularda herkes kendi görüşünü ifade edebilir…  Genel Merkez yöneticilerimiz bunları zamanı geldiğinde değerlendirecektir. Bence elbette ki önseçim olmalıdır… Önseçim tüzüğümüze göre asıl olan aday belirleme yöntemidir. Ancak siyasetin her dönem dinamikleri farklıdır. Siyasetteki konjektür her dönem değişebilir, dolayısıyla bizim önceliğimiz ülkeyi yöneten mevcut düzene yön verip tüm toplumu kucaklayan, gerçekten demokratik bir siyaset anlayışının bu ülkeyi yönetmesini sağlamaktır. Bunu sağlayabilecek olan yöntem önseçim ise zamanı geldiğinde uygulanır, bunu sağlayacak olan sistem önseçimin uygulanmaması ise zamanı geldiğinde önseçim uygulanmaz… Buna karar verecek olan partimizin yetkili mercileridir.”

“DEMOKRASİYE VURULMUŞ BİR DARBEDİR”

Türkiye gündemine damgasını vuran Kars Belediye Başkanı’nın görevden alınması ve yerine kayyum atanmasına ilişkin “Demokrasiye vurulmuş bir darbedir” yorumunu yapan Başkan Yücel sözlerini şöyle sürdürdü; “Her zaman millet iradesinden bahsedenle, millet iradesini bir kenara koyup demokrasiyi rafa kaldırıp, meclisteki çoğunluklarıyla getirdikleri yasalar sonucunda ülkeyi kayyumla yönetme niyetine gidiyorlar. Bu sürdürülebilir yöntem değildir. Dolayısıyla İzmir'de veya başka ilde hangi siyasi partiye yapılırsa yapılsın biz bunun karşısındayız. Seçmenin iradesi neyse bu dikkate alınmalı. Eğer belediye başkanı herhangi bir sebep ile görevden alındıysa yapılması gereken meclis içinden seçimin yapılmasıdır. Kayyumlarla bu ülkeyi, devleti yönetemeyiz. Türkiye'nin mevcut bu düzenden en yakın sürede kurtulacağına inanıyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası