Ege Postası
Geri

Cam Merkezi bu yıl ihracatını katlayacak

İzmir'in duayen sanayicilerinden İsmet Yorgancılar'ın 1974 yılında kurduğu, bünyesindeki 4 fabrikası ile endüstriyel cam sektörünün Türkiye'deki en büyük oyuncularından biri olan Cam Merkezi, bu yıl ihracatla büyümeyi hedefliyor. Kurlardaki artışı dikkate alan Cam Merkezi, ihracat pazarlarına yenilerini katarak üretimde yüzde 70 olan ihracat payını daha da artıracak. Geçen yıl Bolu fabrikasında üretime başlayan ve beyaz eşya sektörünün önde gelen markalarının cam ihtiyacını karşılayan Cam Merkezi, ar-ge çalışmalarının meyvelerini de yangın camları, çizilmez cam, kaydırmaz zemin camı, radyasyon camı ve sorgu odası camı gibi sektörüne yaptığı öncülüklerle topluyor.
Cam Merkezi bu yıl ihracatını katlayacak
Haberler / İzmir
6 Şubat 2014 Perşembe 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Bu yıl 40. yıllarını kutlamanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Cam Merkezi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülfem Yorgancılar Perçin, başkan Semavi Yorgancılar ile birlikte sektörlerinin öncü firması olarak bu yılda yeniliklere devam edeceklerini söyledi. Yorim, Yorglas, Yorsan markaları ve Gebze, Bolu, Kemalpaşa ve Atatürk Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki 4 fabrikaları ile sektöre hizmet ettiklerini dile getiren Perçin, “Kuruluşumuzun 40. yılı olan 2014 yılında kurlardaki artış ile birlikte ihracata ağırlık vereceğiz. Biz üretimimizin yüzde 70'ini ihraç eden bir firmayız. Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD başta olmak üzere 30'da fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Geçen yıl 30 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bu yıl bu rakamı daha da arttırmak için koşturacağız. İç piyasada faizlerin yükselmesi ile birlikte paranın maliyeti daha da arttı. Riskli ortamlar yaşayabiliriz,uzun vadeye çok yatkın olan cam piyasasında kısa vadeyi yerleştirmeye çalışacağız” dedi.

150 bin ton cam işliyor

Türkiye'nin farklı noktalarındaki toplam 75 bin metrekare alana sahip 4 fabrikada yılda 150 bin tona yakın cam işlediklerini vurgulayan Perçin,düz camın olduğu heryerde varolduklarını kaydetti. Bünyelerinde 450 kişiye istihdam sağladıklarını ifade eden Perçin, ar-ge ve inovasyon alanında da sektöre öncülük eden bir yapıya sahip olduklarını söyledi. Perçin, “Örneğin Yorglas son ürünleri olan çizilmez cam(kristal lux)ve kaydırmaz zemin camı(Yorfloor),ve de-lux diye adlandırdığımız duşa kabin camları en son yeniliklerimiz. Yorsan işletmemiz tamamıyla iç pazara yönelik 600 bayi ile çalışıyor.Cam Doktoru hizmetimiz ile müşterilerimize projelerinde hangi camları kullanmaları konusunda danışmanlık yapıyoruz. Bay Lojistik hizmeti ile ürünleri son noktaya kadar güvenli bir şekilde ulaştırıyoruz.Aynı zamanda müşterilerimize depo yönetimi konusunda hizmet veriyoruz. Bu yıl başlayacağımız Finans Doktoru hizmeti ile de bayilerimize nakit akışlarını yönetmeleri ve daha karlı bir yıl geçirmeleri için öneriler sunacağız” diye konuştu.

Beyaz eşya devlerine üretim


Gebze ve Bolu fabrikalarında ağırlıklı olarak beyaz eşya sektörünün öncü firmalarına cam üretimi yaptıklarını anlatan Perçin, “Bolu'da geçen yıl üretime geçen fabrikamızda Arçelik'in ana tedarikçisiyiz. Bunun yanında Siemens, Bosch gibi beyaz eşya sektörünün önde gelen markalarının ihtiyaçlarını karşılıyoruz

Camlardan 2.5 milyar dolar uçuyor

Türkiye'de ısı yalıtımı olmadığı için camlardan yılda yaklaşık 2.5 milyar dolarlık enerji kaybının yaşandığına dikkat çeken Perçin, bu konuda da ürettikleri enerji tasarrufu sağlayan camlar ile ülke ekonomisine katkı sağladıklarını söyledi. 4 mevsim cam adını verdikleri enerji tasarruflu camların hem yaz hem de kış mevsiminde binalarda enerji tasarrufu sağladığını belirten Perçin, şöyle konuştu: “Binalarımız tam olarak yalıtımlı olsaydı, bugün enerji tasarrufumuz 7.5 milyar dolar olacaktı. Bunda camların payı 2.5 milyar dolar. Binalarımıza yapacağımız ilave 100 tl lik cam yatırımı klima ve ısınma giderlerinizi her faturanızdan %30 luk iyileştirme sağlayarak size dönecektir.

Cam Merkezi sektörün öncüsü

1974 yılında toptan cam pazarlaması ile sektöre etkin olarak adım atan Yorsan, ilerleyen yıllarda Orim ve Yorim ile endüstriyel cam üretimi, Yorglas ile de dekoratif cam üretimine başladı. Grup, 2003 yılında dünya devi Schott Firmasına Orim'i devrederek Yorim, Yorglas ve Yorsan ile yoluna devam etti. Hızlı, yaratıcı, çözüm üreten, Global Cam Merkezi" vizyonu doğrultusunda 2008 yılında tüm firmalar tek bir unvan altında toplanarak "Cam Merkezi San. ve Tic. A.Ş." tüzel kişiliği oluşturuldu. Müşteri odaklı yaklaşımı ile sektörün ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak, kalitesi müşteri tarafından onaylanmış ürünleri tedarik eden Cam Merkezi, Gebze, Bolu, Kemalpaşa ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 4 fabrika, 600 bayi ve 450 çalışana sahip. Üretiminin yüzde 70'ni de 30'ün üzerindeki ülkeye ihraç eden Cam Merkezi, 40'ı aşkın ülkede yer alan cam üreticileri ve kullanıcıları ile de ticari ilişkilerini sürdüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası