Ege Postası
Geri

Çanakkale Savaşı Gezici Müzesi“ Bayraklı’dan geçti

Bayraklı Belediyesi ve Çanakkale Savaşı'nı anlatan gezici savaş müzesi Bayraklı ilçesine geldi.Toplam dört gün boyunca Bayraklı halkının yoğun ilgisini gördü.Bayraklı iki gün değirmen kafe de iki günde sevgi yolunda vatandaşların beğenisine sunuldu.
Çanakkale Savaşı Gezici Müzesi“ Bayraklı’dan geçti
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Ekim 2012 Salı 10:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Gezici müzede Çanakkale Savaşı’na katılan askerlere ait eşyalar ve savaş malzemeleri sergileniyor.Gezici müze,4 gün boyunca bayraklı halkına duygusal anlar yaşattı.

Çanakkale Savaşı'ndan kalma, Türk, askerlerin savaşta kullandığı askeri teçhizat, Osmanlı piyade tüfekleri, Türk mavzerleri, subayların kullandığı toplu tabancalar, şarapnel parçaları, asker çizme ve çarıkları, matara, kılıç, mermi gibi eserler sergilendi.

Çanakkale Savaşı Cumhuriyet için mihenk taşı

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’’Çanakkale Savaşı Cumhuriyet’in kurulmasında bir mihenk taşı olduğunu,Ulu önder Mustafa kemal Atatürk’ün önderliğinde bir vatanın bağımsızlık uğruna canı uğruna şehit düştüğünü vurgulayan Başkan Karabağ, orada vatan için şehit düşenlerin unutulamayacağını söyleyerek bizde Bayraklı da yaptığımız etkinlikler, gezilerle cumhuriyet değerlerimize her zaman sahip çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz’’ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası