Ege Postası
Geri

Çiğli’de yabancılara geleneksel eğlence

Çiğli Belediyesi’nin AB projeleri kapsamında kabul edilen gönüllülük amaçlı projesi çerçevesinde 10 ülkeden 25 kişilik grup Çiğli’ye geldi. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, sosyal alanlarda gönüllü olma konularında eğitim alarak kendi ülkelerinde çalışmalar yapacak olan yabancı gönüllüler için gece düzenledi.
Çiğli’de yabancılara geleneksel eğlence
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Ekim 2012 Salı 10:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Çiğli Belediyesi Avrupa Birliği Ofisi tarafından hazırlanan “Sınırötesi Gönüllükte Yeni Yollar” adlı proje kapsamında Çiğli’ye gelerek eğitim almaya başlayan yabancı gönüllüler bir araya geldikleri gecede, ülkelerine özgü mutfak ve el becerilerinden örnekler sundular. Hazırladıkları yiyecekler hakkında bilgi veren gönüllüler bunları Başkan Metin Solak’a da ikram ettiler. Geleneksel müzik eşliğinde halk oyunlarından kesitlerinden sunulduğu etkinlikte, geleneksel Türk kına gecesi ve sünnet düğünlerinden temsili gösteriler yapıldı.

 Konuklarla yakından ilgilenen Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, gecede yaptığı konuşmada, dünyanın farklı yörelerinden insanları Çiğli’de ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Çiğli’de gönüllülük faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını belirterek, proje kapsamında gönüllülük konusunda aktif çalışmalarda bulunulacağını ve bu çalışmalarda gönüllü olacak kişilerin eğitiminin sağlanacağını belirten Başkan Solak şöyle konuştu;  “Dünyanın birçok yöresinden ülkemize, evimize misafir olarak geldiniz. Böyle bir projede yer almanızdan ve sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Biliyorum ki burada bizim arkadaşlarımızla güzel anlar paylaştınız. Size ülkemizin Çiğli’nin misafirperverliğini gösterdik. Bu bizim ülkemizin insanımızın alışkanlığı. Her zaman herkese bu özelliğimizi gösteriyoruz. Türkiye’de bir Çiğlimiz var deyip yine aynı sıcaklıkla burada karşılanabilirsiniz.”

 Projenin amacı

Türkiye’de eğitim alan gönüllüler ülkelerinde, engelliler, gençler, kadınlar gibi çeşitli sosyal konularda çalışacak ve proje hazırlayacaklar 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası