Ege Postası
Geri

Çankaya'da engelliler üretmenin keyfini yaşıyor

Ankara Çankaya Belediyesi'nin ödüllü projesi Çankaya Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi (ÇAÇOY) seri üretime geçiyor. Engelli kursiyerler tarafından üretilen oyuncaklar “ÇAÇOY İşletme” ile halkla buluşacak. Seri üretime geçecek olan...
Çankaya'da engelliler üretmenin keyfini yaşıyor
Haberler / Genel
4 Temmuz 2013 Perşembe 15:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara Çankaya Belediyesi'nin ödüllü projesi Çankaya Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi (ÇAÇOY) seri üretime geçiyor. Engelli kursiyerler tarafından üretilen oyuncaklar “ÇAÇOY İşletme” ile halkla buluşacak. Seri üretime geçecek olan atölyede daha önce kurs almış ve başarıyla tamamlamış olan 16 kursiyer de belediye bünyesinde istihdam edilecek.
Çankaya Belediyesi Sosyal Projeler Merkezi’nde İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık Eğitim Merkezi ve Almanya Frankfurt’tan Praunheimer Werstatten destekli yürütülen proje engelli insanlara üretimin keyfini yaşatıyor. Fırsat sunulduğunda engellilerin de birçok başarıya imza atacağını kanıtlayan çalışmada gelinen son aşama da Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın düzenlediği basın toplantısıyla tanıtıldı.

İKİ YILDIR SEVİNDİRİYOR

ÇAÇOY’un iki yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiğini dile getiren Tanık, “Engelli yurttaşlarımızın kamusal alana çıkmalarını sağlamak, çeşitli beceriler edinerek günlerini keyifli ve dolu dolu geçirmelerini sağlayacak birçok şey organize etmeye çalışıyoruz. Bunlardan biri ÇAÇOY. Kursumuza devam eden ve tamamlayan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum onlar bizim gücümüzün kaynağı olacak” dedi.
Bugüne kadar 80 engelli vatandaşın mezun olduğu ÇAÇOY Atölyesinin sadece Çankaya’ya değil tüm Ankara’ya hizmet verdiğini dile getiren Tanık, ÇAÇOY’un Türkiye’de ilk olduğunu söyledi. ÇAÇOY’un artık eğitim amaçlı üretimden satış amaçlı üretime geçeceğini vurgulayan Tanık, “Bu kapsamda arkadaşlarımız 25 farklı oyuncak üretecek. Dağıtım ve pazarlamaya ilişkin olarak kurulan ÇAÇOY İşletme de 1 Temmuz’dan itibaren faaliyete geçti” diye konuştu.
ÇAÇOY İşletme’nin İlk etapta 2 bin 500 adet üretim yapacağını dile getiren Tanık, engelliler tarafından üretilecek bu ürünlerin satışının da çeşitli AVM’lerde ve Çankaya Çarşı’da gerçekleşeceği bilgisini verdi. ÇAÇOY İşletme’nin amacının kar elde etmek ve bu karla beraber büyümek olduğunu vurgulayan Tanık, bundan sonraki hedefin en kaliteli ahşap oyuncak üreten işletme haline gelmek olduğunu söyledi.

ORGANİK OYUNCAK

Kullanılan ahşaptan boyaya, üretilen oyuncakların çocuklar için hiçbir risk taşımayacağını belirten Tanık, “Arkadaşlarımız özellikle bu konuda hassas davranıyorlar. Ürünlerin kalitesi, sağlamlığı kontrol edilmeden piyasaya sürülmeyecek. Yüksek kalitede sağlık için riski sıfıra indirgenmiş ahşap oyuncaklarda ÇAÇOY marka olacak” dedi. Tanık ürünlerin Avrupa Kalite Standardı belgesini almak için de gerekli girişimlerin yapılacağını söyledi.
Basın mensuplarıyla oyuncak üretim atölyesini de ziyaret eden Başkan Tanık, burada bir kursiyerin sünnet olan yeğenine ahşap oyuncak hediye etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası