Ege Postası
Geri

EXPO 2016, Antalya’ya yapılacak yatırımları hızlandırıyor

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, EXPO’nun bölgesel projeleri olduğunu, bu sayede Antalya’ya yapılacak yatırımların hız kazandığını söyledi.     Selami Gülay, Antalya İl Genel Meclisi Başkanı...
EXPO 2016, Antalya’ya yapılacak yatırımları hızlandırıyor
Haberler / Genel
4 Temmuz 2013 Perşembe 14:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, EXPO’nun bölgesel projeleri olduğunu, bu sayede Antalya’ya yapılacak yatırımların hız kazandığını söyledi.

    Selami Gülay, Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı’yı ziyaret etti. Ziyaretin ardından İl Genel Meclisi’nin temmuz ayı toplantısına katılan Gülay, EXPO 2016 konusunda üyelere geniş bilgi verdi. Meclis üyelerinin soruları öncesinde, ajansın Tanıtım ve Etkinlik Direktörü Ebru Özdemir, EXPO 2016 süreci ve hazırlık çalışmalarını anlatan bir sunum yaptı. Özdemir, sunumunda bugüne kadar yapılan tüm çalışmalar ve uluslararası sergiye hazırlık sürecinde yapılacaklardan bahsetti. Dünyadaki 12 bin endemik bitkinin 3’te birinin Türkiye’de ve bunun büyük bir kısmının da Antalya’da olduğuna dikkat çeken Özdemir, “EXPO 2016, endemik zenginliğimizi dünyaya tanıtmak için bir arena olacak.” dedi.

Sunumun ardından meclis üyelerinin merak ettiği sorulara tek tek cevap veren Genel Sekreter Selami Gülay, EXPO 2016’nın Antalya için önemi üzerinde durarak herkesi bu konuda işbirliğine davet etti. Bir meclis üyesinin EXPO alanına inşa edilecek simge kulenin ne olacağı yönündeki sorusuna cevap veren Gülay, “Yönetim kurulumuza simge kuleyi yarışmayla belirleme yönünde bir öneri sunduk. Bu doğrultuda, kulenin belirlenmesi için bir yarışma düzenlemeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

EXPO alanının projesinin hazırlanma aşamasında olduğunu belirten Gülay, şuanda alanı taşkınlardan korumak amacıyla yürütülen Aksu Çayı ıslah projesinin çalışmalarının da devam ettiğini aktardı. EXPO alanının içme suyunun temini ve arıtmasından da bahseden Genel Sekreter Gülay, “Sorumlu kurum olan Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASAT), İlbank A.Ş.’den 37 milyon dolar kredi talebi Hazine Müsteşarlığı’nın onayına gönderildi. Lara Arıtma Tesisi’nin kapasitesinin artırılmasıyla ilgili süreç kısa sürede sonuçlanacaktır.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

    ‘EXPO ANTALYA YATIRIMLARINA HIZ KATIYOR’

    EXPO’ların bölgesel kalkınma projeleri olduğuna dikkat çeken Selami Gülay, Antalya için düşünülen birçok yatırımın, kentin EXPO’ya ev sahipliği yapacak olması sebebiyle hız kazandığını belirtti. Genel Sekreter Gülay, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız ve Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Mehdi Eker, bölgeye yapılacak yatırımların kredi taleplerinin kısa sürede sonuçlanması için ilgili bakanlıklarla görüşerek süreci hızlandırdı. EXPO 2016’nın Antalya’nın öncelikli projesi olduğunu her fırsatta dile getiren Antalya Valimiz Sebahattin Öztürk de, bu organizasyonu başarıyla tamamlayabilmemiz için kentin tüm dinamiklerini iş birliğine davet etti.” açıklamasında bulundu.

    ‘EXPO 2016 TÜRK KÜLTÜRÜNÜ YANSITACAK’

    EXPO alanının Türk kültüründen izler taşıyıp taşımayacağı konusundaki soru üzerine Gülay, Türk kültürüne ait mimari yapılar içeren ve tarihin karakteristik özelliklerini taşıyan motifleri barındılar bir bahçe hedeflediklerini açıkladı. Gülay, Antalya’da yaşayan kültürler olan ipek böcekçiliği, Yörük kültürü, halıcılık gibi gelenekleri, sergi alanında yaşatmak istediklerini vurguladı.

Toplantının sonunda MHP Grup Sözcüsü Zeki Tunç, kendi üyeleri adına EXPO 2016’ya her türlü katkıyı sunma anlamında destek olacakları konusunda söz verdi. Türkiye’nin ilk EXPO’sunun Antalya’da yapılacak olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren CHP Grup Sözcüsü İlhan Buğdaycı, çevre yollarının yapımında acele edilmesi gerektiğini söyledi. AK Parti Grup Sözcüsü Mahir Boztepe ise EXPO’nun Türkiye adına hayırlara vesile olmasını diledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı da, şimdiye kadar bütçe konusunda EXPO 2016’ya ayırabilecekleri kadar bütçe ayırdıklarını ve bundan sonra da desteklerinin devam edeceğini ifade etti. Genel Sekreter Selami Gülay, kendisini İl Genel Meclisi’ne davet eden Başkan Cavit Arı’ya EXPO flaması ve kurutulmuş ipek kozası hediye etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası