Ege Postası
Geri

Cansın sevenleriyle buluşuyor

Konak Belediyesi Ustaya Saygı etkinliğinde bu ay usta gazeteci Haluk Cansın’ı ağırlıyor.
Cansın sevenleriyle buluşuyor
Haberler / Kültür - Sanat
24 Nisan 2013 Çarşamba 09:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - 1924 yılında İzmir'de doğan Haluk Cansın 1946 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Gazeteciliğe Demokrat İzmir Gazetesi'nde başlayan Cansın, Yeni Asır Gazetesi'nde uzun yıllar yazı işleri müdürlüğü ve köşe yazarlığını sürdürdü. Yeni İstanbul, Zafer, Cumhuriyet gazetelerinin İzmir temsilciliklerini, Associated Press Ajansı ile Almanya'da yayımlanan Army Times Gazetesinin İzmir muhabirliğini üstlenen duayen gazeteci Cansın, 1960 yılında Ticaret Gazetesi'nin yazı işleri müdürlüğüne geçti. Bir süre sonra İstanbul'da, Manajans reklam kuruluşunda yazarlığa başladı. Bir yandan da Yeni Asır gazetesinde köşe yazarlığını sürdüren Haluk Cansın, 1966 yılında İzmir'e dönerek gazetenin halkla ilişkiler servisini kurdu. Sonra da aynı çatı altında Rapor Gazetesi'nin çıkmasına öncülük etti. İzmir'e döndüğünde Manajans'ın temsilcisi olan Haluk Cansın, daha sonra Manajans/Thompson adını alan ajansın İzmir şubesini kurdu ve 1998 yılında emekli olana kadar bu görevi sürdürdü. Evli ve iki çocuk babası olan Haluk Cansın gazetecilik hayatını dostları, sevenleri ve İzmirlilerle paylaşacak. Cansın’ı yalnız bırakmayacak olan ailesi, dostları ve sevenleri de anılarını paylaşacaklar.
25 Nisan saat 18.30’da Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Nevzat Benal Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinliğe tüm İzmirliler davetli.

Ustaya Saygı
“Haluk Cansın/Gazeteci, Yazar”
Düzenleyen: Konak Belediyesi
Yer: Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu
Saat: 18:30

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası