Ege Postası
Geri

Çarpışan araçların içinde ölümle burun buruna yarışıyorlar

İngiltere’nin Norfolk bölgesinde bir araya gelen ‘Banger Racing’ (Külüstür araç) yarışçıları, hurdaya dönmüş otomobilleriyle birbirlerine çarparak nefes kesen gösterilere imza attı. İngiltere ve İrlanda’dan 20 sürücü, geçtiğimiz...
Çarpışan araçların içinde ölümle burun buruna yarışıyorlar
Haberler / Dünya
27 Mayıs 2013 Pazartesi 04:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İngiltere’nin Norfolk bölgesinde bir araya gelen ‘Banger Racing’ (Külüstür araç) yarışçıları, hurdaya dönmüş otomobilleriyle birbirlerine çarparak nefes kesen gösterilere imza attı.

İngiltere ve İrlanda’dan 20 sürücü, geçtiğimiz hafta King’s Lynn kasabasındaki Norfolk Arena pistinde toplandı. 20 yılı aşkın süredir eski araçlarla yarışan Steve Hemmings’in emekliliği için düzenlenen etkinliği binlerce kişi izledi.

Tribünlerin coşkulu tezahüratları altında sürücüler, 178 farklı aracı kullanarak tehlikeli bir şova imza attı. Birbirlerine hızla çarpan otomobiller, Norfolk Arena’yı savaş alanına çevirdi. Çoğu 1950’li yıllardan kalma araçlar, yarışın sonunda hurdaya döndü. Her çarpışmada izleyicilerin coşkusu daha da arttı. Sürücüler şov boyunca yaşadıkları kazaları ufak sıyrıklarla atlattı.

1960’lı yıllarda İngiltere’de başlayan ‘Banger Racing’ çılgınlığı, günümüzde Kuzey Amerika, Avustralya, İngiltere, İrlanda, Belçika ve Hollanda’da sürüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası