Ege Postası
Geri

"Kıbrıs müzakereleri 2-3 ay içerisinde başlayamaz"

İngiltere Yüksek Komiseri Mattew Kidd, Kıbrıs sorununun çözümünün, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB) bulunan doğalgazı kullanması için bir ön koşul teşkil etmediğini söyledi.Kidd, sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin,...
Haberler / Dünya
26 Mayıs 2013 Pazar 14:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İngiltere Yüksek Komiseri Mattew Kidd, Kıbrıs sorununun çözümünün, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB) bulunan doğalgazı kullanması için bir ön koşul teşkil etmediğini söyledi.

Kidd, sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, içerisinde doğalgaz yatakları bulunan MEB’deki tüm egemenlik haklarına sahip olduğunu, burada yapmak istediği her şeyi yapabileceğini" kaydetti.

Müzakerelerin başlayabilmesi için Güney Kıbrıs’ın ekonomisinin düzene girmesi gerektiğini ifade eden Kidd, bunun da biraz daha zaman gerektiğini belirtti. Kidd, müzakerelerin önümüzdeki 2-3 ay içerisinde başlayabileceğine inanmadığını, buna inanan hiç kimsenin de olduğunu zannetmediğini de aktardı.

Müzakerelere hazırlık için zaman gerektiğini kaydeden Kidd, “İki taraf da hazır olduğunda ve maddeleri tam olarak bildikleri zaman müzakerelerin başlayacağına inanıyorum.” dedi.

İngiltere’nin Kıbrıs sorununun “alelacele” çözülmesini istediğine ilişkin iddiaları da cevaplayan Kidd, “Kıbrıslıların isteklerini karşılayabilen, fonksiyonel ve iyi bir çözümün gerekli olduğuna inandıklarını kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası