Ege Postası
Geri

Urallar’da Türkçe olimpiyat şöleni (Özel)

Rusya’nın Ural bölgesi Yekaterinburg kentinde bulunan Ural Fedaral Üniversitesi Sosyal ve Siyasal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Fakültesi Doğu Bilimleri’nde Türkçe olimpiyat yarışmaları ödül töreni düzenlendi. Başkent Moskova’nın...
Urallar’da Türkçe olimpiyat şöleni (Özel)
Haberler / Dünya
26 Mayıs 2013 Pazar 14:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya’nın Ural bölgesi Yekaterinburg kentinde bulunan Ural Fedaral Üniversitesi Sosyal ve Siyasal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Fakültesi Doğu Bilimleri’nde Türkçe olimpiyat yarışmaları ödül töreni düzenlendi.

Başkent Moskova’nın 1668 kilometre doğusunda bulunan kentte düzenlenen Türkçe şölenine Rus ve Türk misafirler katıldı. Şiir dalında Ural Federal Üniversitesi'nden Dimitri Plehanov, konuşma dalında Çelyabisnk lisesinden Aziz Rızayev ve Maksim Vyalik birinci oldu. İbrahim Sadri'den Adam Gibi şiirini okuyan Plehanov büyük alkış aldı.

Çelyabisnk lisesi öğrencileri skeç ve şarkılarıyla programa renk kattı. Program Doğu Bilimleri başkanı Vadim Aleksandroviç Kuzminin konuşmasıyla başladı. Dereceye giren şiirler okundu. Öğrenciler söyledikleri Türkçe şarkılarla misafirlerin beğenisi kazandı. Horon Bar ve Türkmen kızı halk oyunları ile öğrenciler salonu coşturdu. Türk halı ve kilimlerinin dili tanıtıldı ve kilim türküsü seslendirildi.

Türk Hava Yolları birinci olan öğrencilere Türkiye hediye bileti verirken, program sonunda Türk yemekleri ikram edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası