Ege Postası
Geri

Kuzey Irak'ta seçimler için hazırlıklar başladı

Kuzey Irak'ta Eylül ayında yapılması beklenen parlamento ve başkanlık seçimleri için hazırlıklar başladı.Kürt Bölgesi Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Başkanlığı binasında bugün bölgedeki parti ve kurum temsilcilerinin hazır bulunması...
Kuzey Irak'ta seçimler için hazırlıklar başladı
Haberler / Dünya
26 Mayıs 2013 Pazar 15:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kuzey Irak'ta Eylül ayında yapılması beklenen parlamento ve başkanlık seçimleri için hazırlıklar başladı.

Kürt Bölgesi Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Başkanlığı binasında bugün bölgedeki parti ve kurum temsilcilerinin hazır bulunması ile seçimler için nelerin yapılması gerektiği hakkında fikir alışverişi yapıldı.

Eylül ayında yapılması beklenen seçimler, aylardır basında tartışma konusu oldu. Irak'ın güneyinde gerçekleşen il seçimlerinin ardından, hala Kuzey Irak'ta gerçekleşmemesi, Başkanlık için Mesud Barzani'nin 3. kez kendini aday gösterip göstermemesi ve başkanlık, iller ve parlamento seçimlerinin aynı tarihte yapılması bu tartışmaların odak noktasında bulunuyor.

Kürt Bölgesi Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Başkanı Ali Kadir, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, seçimlerle ilgili belirsizliğin devam ettiğini ifade etti.

Öte yandan Değişim Hareketi seçim sorumlusu Hemin Anwar, Cihan'a yaptığı açıklamada, "Bu toplantılara geç kalındı. Seçim komisyonu bu toplantıları çok daha önceden yapması gerekiyordu. İl seçimlerinin artık bir an önce gerçekleşmesi gerekiyor." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası