Ege Postası
Geri

Çeşme'de orman yangını

İzmir'in Çeşme ilçesinde çıkan orman yangınında alevlerin arasında kalan 3 kişinin, hayatını kaybettiği belirtildi.
Çeşme'de orman yangını
Haberler / İzmir
15 Temmuz 2024 Pazartesi 13:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- DHA- İzmir'in Çeşme ilçesinin Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisindeki ormanda, saat 11.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Dumanları fark eden çevredekilerin ihbarıyla bölgeye, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 uçak, 4 helikopter, 16 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 dozer ve 1 yer ekibi sevk edildi. Ekipler alevlere havadan ve karadan müdahale etti.

ALEVLERİN ARASINDA KALAN 3 KİŞİ ÖLDÜ

Orman yangınında alevler, Deliklikoy'a kadar ilerledi. Alevlerin arasında kalan 3 kişi, hayatını kaybetti.

VALİ ELBAN: ARAZİDE YAPILAN TARAMALARDA TESPİT EDİLDİ

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Çeşme ilçemiz Alaçatı Ovacık mevkiinde saat 11.40 civarında makilik alanda başlayan yangında, bölgede bulunan 4 bağ evindeki 5 vatandaşımız, Jandarma, AFAD ve itfaiye ekiplerimizce tahliye edilmiş, daha önce evlerini terk eden 3 vatandaşımıza karadan ve havadan yapılan aramalarda ulaşılamamış, yangın kontrol altına alındıktan sonra arazide yapılan taramalarda 3 vatandaşımızın vefat ettiği tespit edilmiştir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum." dedi.

BAŞKAN DENİZLİ: 30 HEKTAR ALAN KÜL OLDU

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün sabah saatlerinde Ovacık Mahallesi'ne bağlı Özpamir Sitesi ile Alaçatı Mahallesi'ne bağlı Delikli Koy bölgesi arasında çıkan yangın, ne yazık ki 30 hektar ormanlık ve makilik alanımızı kül etti. Yangına, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü'nden gelen 15 arazöz, 6 hava aracı, 15 itfaiye aracı ve 15 su tankeri ile hızla müdahale edildi. Orman Genel Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Çeşme Belediyesi, Jandarma, Polis ekipleri ve vatandaşlarımızla birlikte yangına karşı mücadelemizi sürdürdük.

İzmir Valimiz Dr. Süleyman Elban ve yetkili makamların yaptığı araştırma sonucunda yangının, bir vatandaşımızın evinin bahçesinde kaynak yaparken sıçrayan kıvılcımdan kaynaklandığı belirlenmiştir. Bu acı olay, hepimize dikkat ve özenin önemini bir kez daha hatırlatıyor.

"BİRÇOK VATANDAŞIMIZ SAĞ OLARAK KURTARILMIŞTIR"

Yangın sırasında kaybolan vatandaşlarımız için Jandarma, Belediye, AFAD ve AKUT ekiplerimiz hızlıca arama çalışmalarına başlamıştır. Yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda birçok vatandaşımız sağ olarak kurtarılmıştır. Ancak, ne yazık ki üç vatandaşımızın vefat haberini üzülerek aldık. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." dedi.

BAŞKAN DENİZLİ TANKER ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Yangına müdahale için, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, çok önemli bir çağrı yapmıştı.

Sosyal medya hesaplarından yangına müdahale için su tankerine ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Denizli, su tankeri olan vatandaşlardan destek beklediklerini ifade etti.

Başkan Denizli, "Değerli Çeşme halkı, Alaçatı Port bölgesinde çıkan yangın nedeniyle acil su tankerine ihtiyaç duymaktayız. Su tankeri olan vatandaşlarımızın acil desteğini bekliyoruz. Ekiplerimizle birlikte yangın bölgesinde olduğumuzu ve yangını kontrol altına almak için tüm gücümüzle çalıştığımızı bilmenizi isterim. Yardımlarınızla bu zorluğu birlikte aşacağımıza inanıyorum. Hepinize şimdiden teşekkür ederim." dedi.

Ayrıca iletişim için 0 553 594 50 57 nolu telefon numarasını paylaştı.

BAŞKAN DENİZLİ'DEN YENİ AÇIKLAMA

Başkan Denizli, sosyal medya hesabı X'ten yeni bir paylaşım yaptı.

Başkan Denizli açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Ovacık Mahallesine bağlı Özpamir Sitesi ile Alaçatı Mahallesine bağlı Delikli Koy bölgesi arasında sabah saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın, Orman Genel Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir İtfaiye, Çeşme Belediyesi, Urla Belediyesi, polis, jandarma, AFAD ekiplerimiz ve çağrımızla su tankeri desteğinde bulunan vatandaşlarımızın yoğun uğraşları sonucunda kontrol altına alındı. Alanda soğutma çalışmaları ise devam ediyor. 

Bu zor süreçte canla başla mücadele eden tüm ekiplerimize ve desteklerini esirgemeyen komşularımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası