Ege Postası
Geri

Çevre dostu Karabağlar farkındalık yarattı

Karabağlar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, çevreye olan duyarlılığıyla ilçede farkındalık yarattı. İlçenin merkez hatlarına yerleştirdiği atık toplama konteynerleri ile son 9 ayda rekor düzeyde rakamlara ulaşan Temizlik İşleri Müdürlüğü ambalaj ve evsel atık (kâğıt, plastik, pil, cam şişe, yağ, kapak) toplayarak geri dönüşüme ciddi destek sağladı.
Çevre dostu Karabağlar farkındalık yarattı
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Ekim 2014 Pazartesi 10:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Yaptığı çevreci projelerle takdir toplayan Karabağlar Belediyesi, kurulduğu günden itibaren çevre ve doğaya duyarlılığıyla ilçenin yeşil alanlarını arttırdı. Çevrenin korunmasına yönelik önemli uygulamalar başlatan ekipler bu sayede de evsel atıkları toplayıp geri dönüşüme kazandırıyor.
İlçedeki tüm semt evleri, camiler, muhtarlıklar, okullara ve ana arterlere konulan atık toplama kutu ve konteynerleri ile 9 ayda 23 bin 288 ton ambalaj atığı, 6 bin 381 ton cam, 38 ton işyeri ve evsel yağ ve bin 350 kilo da pil topladı. Belediye ekipleri ayrıca, topladığı 2 milyon 500 bin mavi kapakla da engelli vatandaşlar için tekerlekli sandalye kampanyasına destek verdi.
 
Çevreye saygı konusunda duyarlı olan vatandaşların desteğiyle kampanyaya ilginin her geçen gün arttığını belirten belediye yetkilileri her gün 3 kağıt toplama, 1 şişe toplama ve 1 yağ toplama aracıyla 7 gün boyunca hizmet etmeye devam edeceklerini ifade ettiler.
 
Başkan Selvitopu duyarlı vatandaşlara teşekkür etti
 
Karabağlar için doğa ve çevrenin önemli olduğunu vurgulayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise kampanyaya destek olan çevreye duyarlı vatandaşlara teşekkür etti. Doğayı ve çevreyi korumanın bir vatandaşlık görevi olduğunu belirten Başkan Selvitopu, “Çevreye duyarlı tüm projelere destek oluyoruz. Amacımız çevre bilincini aşılamak ve daha da yaygınlaştırmak. Bu amaçla atıkların geri dönüşüme kazandırılmasına katkı koyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onlarla ilçemizi daha da güzelleştirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası