Ege Postası
Geri

Çevre kuralına uymayan 11 kum ve kömür ocağına 400 bin lira ceza

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kıyı Kanunu’na aykırı hareket eden ve çevre kanununa uymayan 11 kum ve kömür ocağına 400 bin liralık para cezası kesti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’un Eyüp, Kemerburgaz ve Arnavutköy ilçelerindeki...
Çevre kuralına uymayan 11 kum ve kömür ocağına 400 bin lira ceza
Haberler / Güncel
19 Nisan 2013 Cuma 13:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kıyı Kanunu’na aykırı hareket eden ve çevre kanununa uymayan 11 kum ve kömür ocağına 400 bin liralık para cezası kesti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’un Eyüp, Kemerburgaz ve Arnavutköy ilçelerindeki maden ocaklarını denetim altına aldı. İstanbul’un Karadeniz sahilinde yer alan maden ocaklarına yapılan denetimler neticesinde, kıyı kanununa aykırı hareket eden ve çevre kanununa uymayan 11 kum ve kömür ocağına cezai işlem uygulandı. Denetimlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan çevre izni almadan faaliyet gerçekleştiren bunun yanı sıra, oluşan atıklar için atık yönetim plan onayına sahip olmayan ve çevre görevlisi bulundurmayan maden ocaklarına yaklaşık 400 bin liralık ceza kesildi.

Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ruhsatlarla faaliyette bulunan işletmelerin büyük kısmının denize yakın mesafede çalıştıklarını tespit eden Bakanlık, bu denetimlerle firmaları kontrol altına almaya çalışıyor.

"DENİZE DOLGU YAPILAMAZ"

Kum, çakıl ve benzeri maddelerin alınması, işletilmesi ve kontrolü yönetmeliğine ilişkin kanunlarla işletmelerin faaliyet alanlarının çok net şekilde belirlendiğine dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan “Denizlerde kıyı çizgisi ile kenar çizgisi arasındaki bölge ve sahil şeritlerinde nelerin olacağı, nelerin olmayacağı açıkça belli. Kıyı çizgisinden deniz istikametine doğru yirmi metreden daha az derin denizlerde kum, çakıl ve benzeri maddelerin alımına yönelik kum ve çakıl ocağı açılması ve işletilmesi kesinlikle yasaktır. Bu işletmeler bu kanunları çiğnemiştir” açıklaması yapıldı.

3621 Sayılı Kanun uyarınca kıyıların herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık alanlar olduğunu, buralarda duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek ve benzeri türden engeller oluşturulamayacağını açıklayan Bakanlık, bu işletmelerin kıyıları değiştirecek nitelikte kazılar yaparak, buralardan kum ve çakıl aldıklarının tespit edildiği için cezai işlemlerin uygulandığını bildirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası