Ege Postası
Geri

Çiçek ve Ergün’den Eureka 2013 İnovasyon ödülleri

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Belçika'nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Eureka 2013 İnovasyon ödül töreninde dereceye girenlere ödüllerini verdi. Çiçek ve Ergün, ar-ge projelerinin desteklendiği...
Çiçek ve Ergün’den Eureka 2013 İnovasyon ödülleri
Haberler / Dünya
16 Mayıs 2013 Perşembe 03:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Belçika'nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Eureka 2013 İnovasyon ödül töreninde dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Çiçek ve Ergün, ar-ge projelerinin desteklendiği uluslararası işbirliği platformu olan ve Türkiye’nin Dönem Başkanlığını yürüttüğü Eureka tarafından 2 yılda bir düzenlenen 18. Eureka Parlamentolararası Konferansı’na katılmak üzere Brüksel’e geldi. 42 ülkenin üye olduğu Eureka tarafından Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenecek konferanstan önce Brüksel’de Eureka 2013 İnovasyon Ödül Töreni tarihi Sainte-Anne Şato’sunda seçkin davetli topluluğu eşliğinde gerçekleştirildi.

35 projenin iştirak ettiği yarışmada üç farklı ülkeden üç proje finale kalmaya hak kazandı. 27 yıllık geçmişe sahip Eureka programı kapsamında bugüne kadar 4 bini aşkın proje ile 30 milyar euro civarında ar-ge hacmi oluşturuldu. 42 ülkenin önemli sanayi kuruluşlarının yer aldığı programda, KOBİ’lerin de katılım oranı önemli ölçüde artış göstererek toplam katılımın yüzde 50’sine ulaştı.

Üçüncülük ödülünü TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak takdim ederken, ikinci olan proje sahibi ödülünü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün elinden aldı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise tıbbi atıkları arıtma konusundaki çalışmasıyla birinci seçilen projenin sahibine ödülünü takdim etti.

"YENİLİKÇİ PROJELER HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRIYOR"

Programda bir konuşma yapan TBMM Başkanı Çiçek, ‘‘Burada hayatımızı kolaylaştıran, daha güvenli ve kaliteli kılan üç yenilikçi projeye ödül vermek ve inovasyonu teşvik etmek için bir arada bulunuyoruz. Günümüzde ülkeler arasında güç dengesini belirleyen en büyük unsur bilimdir. Ekonomik krizi aşmaya çalışan Avrupa açısında da önem taşımaktadır. Avrupa’nın geleceği ileri teknoloji üretmesine bağlıdır. 2008 yılından bu yana verilen Eureka ödülleri yenilikçiliği günlük hayatımıza teşvik etmesi açısından yararlı olmaktadır’’ şeklinde konuştu. Ödül töreninin ardından davetliler resepsiyon ve akşam yemeğine geçti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası