Ege Postası
Geri

Çiğli Belediyesi bir prestij projesini daha hayata geçiriyor

Çiğli Belediyesi’nin önemli prestij projeleri arasında yer alan, Egekent girişinde yapılacak 75. Yıl Türk Dünyası Parkı’nın temeli Cumartesi günü atılıyor.
Çiğli Belediyesi bir prestij projesini daha hayata geçiriyor
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Mart 2013 Perşembe 10:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Çiğli Belediyesi’nin başlattığı birçok mahallede başlattığı yatırım atağı devam ediyor. Belediye şantiyesi, Akvaryumlu Deniz Park Kafe ve Küçükçiğli Sevgi yollarının inşaatlarını hızlı şekilde sürdüren Çiğli Belediyesi bu kez, Egekent girişinde 30 bin metrekarelik alanda projelendirilen 75. Yıl Türk Dünyası Parkı’nın temelini atmaya hazırlanıyor. Parkın temeli cumartesi günü semt sakinlerinin de katılımıyla düzenlenecek törenle atılacak.
Çiğli Belediyesi ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü işbirliğiyle hazırlanan proje bölge halkının ihtiyacını giderecek pek çok donanıma sahip olacak. Peyzaj Mimarı Zeki Cicim tarafından çizimi yapılan park birçok ayrıntıyı içermesi, semt sakinlerinin taleplerine cevap verebilmesi ve özgün tasarımıyla önem taşıyor.

Bol yeşil alan olacak
Egekent girişinde 30 bin metrekarelik eğimli alanda 1994 yılında sadece ağaç dikimi yapılarak halkın hizmetine sunulan 75. Yıl Türk Dünyası Parkı yeniden revize edildi ve çok amaçlı alanlar ile kafeteryanın bulunduğu bir yapıya kavuşturulacak. Parkın 15 bin metrekarelik kısmı yeşil alan olarak bırakılacak. Alanda ayrıca çeşitli etkinliklerin yapılabileceği kulis ve soyunma odalarının da bulunduğu bin 500 kişilik ve 120 kişilik iki adet amfi tiyatro, 855 metrekarelik Türk Dünyası Meydanı, 6 kademeli kaskatlı havuz, iki katlı kafeterya, engelli çocuklar için ayrı olmak üzere farklı alanlarda çocuk oyun alanları yapılacak.



Seyir ve asansör kuleleri bulunacak
Alanın eğimli bir olması nedeniyle parkta engelli, yaşlı ve bebek arabaları için farklı yükseklikte iki adet asansör bulunacak. Asansör etrafına ayrıca manzara seyretmek isteyenler için de seyir alanları yapılacak. Spor yapmak isteyenler için 3 adet tenis kortu ile basketbol ve voleybol sahaları da projede yer buldu. Piknik yapmayı tercih edenler için de 2 bin 500 metrekarelik alanda, 270 kişinin aynı anda yararlanabileceği büfe, barbekü, lavaboların bulunduğu piknik alanı planlandı. Projede ayrıca 5’i engelli olmak üzere 100 aracın park edebileceği otopark da bulunuyor.



Bölge halkı akın edecek
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, belediyenin önemli projeleri arasında yer alan parkın temelini bölge halkıyla birlikte atacaklarını söyledi. Başkan Metin Solak, sosyal donatı alanı olarak projede her türlü ayrıntıyı düşündüklerini belirterek, böyle bir projeye ihtiyaç duyulduğunu ve tamamlanmasıyla da bölge halkının yoğun ilgisiyle karşılaşmasını beklediklerini söyledi. Başkan Solak, “Park yıllar önce yeşil alan olarak düzenlenmiş. Ancak bölge halkına hizmet verecek şekilde planlanmamış. Biz zamanla farklılaşan ihtiyaçlara ve bölge halkının taleplerine göre büyük bir proje hazırladık. Biz günün gereklerine göre, çocukları, kadınları ve engellileri unutmadan yeni bir proje geliştirdik. Cumartesi günü temeli atıyoruz ve herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

PROGRAM
75. Yıl Türk Dünyası Parkı Temel Atma Töreni
Tarih:23 Mart 2013
Saat: 13.00
Yer: Egekent Girişi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası