Ege Postası
Geri

Çiğli Maltepe'de partilileri isyan ettiren karar!

Çiğli Maltepe Mahallesi’nde bugün yapılacağı açıklanan delege seçimi, dün akşam ilçe başkanlığı tarafından ertelendi. Ertelemeden haberi olmayan partililer oy kullanmak için geldiler ancak sandık kurulmadığını görünce isyan ettiler. Maltepe Mahallesi’nde yapılacak delege seçimlerinde İl Başkanlığı tarafından gözlemci olarak katılan İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin delege seçimlerinin yapılacağı yerde partililerin şikayeti üzerine tutanak tuttu. Öte yandan İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, “Hafta içi mesai saatine gelmesi nedeniyle erteledik ve ertelendiğini de üyelere SMS'le bildirdik"dedi. O ilçede partilileri isyan ettiren karar
Çiğli Maltepe'de partilileri isyan ettiren karar!
Haberler / Yerel Politika
11 Kasım 2015 Çarşamba 13:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Çiğli Maltepe Mahallesi’nde bugün yapılacağı açıklanan delege seçimlerinin dün gece İlçe Başkanlığı tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edildiği iddia edildi. Sandığın kurulacağı yere giden partililer sandık kurulmaması nedeniyle şok yaşarken, isyan etti. Partililer yaşananlar ile ilgili İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ve İlçe Eski Başkanı Ali Rıza Koçer’i sorumlu tuttu.

GÜMRÜKÇÜ VE KOÇER’E TEPKİ!
Seçimi takip etmek için gözlemci olarak mahalleye gelen İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin’e tepkilerini dile getiren partililer söyle konuştu; “Maltepe’de ilçe Başkanı keyfi bir şekilde delege seçimlerini iptal ediyor. Akşam kendisini aradık ama telefonu yüzümüze kapatıyor. Dün gündüz saatlerinde Ali Rıza Koçer ile İlçe Yöneticisi Hüseyin Güler üyeleri dolaşıyorlardı. Kimseye seçimin iptal edildiğini söylemediler. Ancak; ne olduysa akşam saatlerinde seçim iptal edildiğini başkalarından öğrendik. Sorduğumuzda seçimin iptal edildiğini ve bunun cep telefonu mesajı ile üyelere bildirildiğini ifade ediyorlar. Burada bir çok üyemizde cep telefonu yok. Bu neden ile sabahtan beri birçok arkadaşımız oy kullanmak için gelip geri gittiler. Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasiye inan insanların partisi, böyle ayak oyunları ile delege seçimlerini erteleyip kimse kendini sine siyasi çıkar sağlamaya çalışmasınlar. Seçim ne zaman yapılırsa yapılsın Maltepe’de delegeler bu zihniyete gerekli cevabı verecektir.”

GELSİNLER ŞİMDİ SEÇİMİ KAZANSINLAR
Diğer taraftan ise, delege seçimlerinde oy kullanmaya gelen partili Şükrü Yavuz yaşananlardan dolayı eski ilçe Başkanı Alı Rıza Koçer ile İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ’ye tepki gösterdi. Yavuz, ”Ali Rıza Koçer geçtiğimiz dönem 6 oyla burada seçimleri kaybetti Ardından arkasına bakmadan gitti. Ya sen yönetimde değilsin bir şey değilsin bir etiketin yok neden bu işleri karıştırıyorsun. İşte bu neden ile biz yüzden iktidar olamıyoruz. İlçe Başkanına akşam telefon ediyorum, beyefendi telefonlara çıkmıyor. Hadi burada seçimi alsınlar da göreyim” diyerek tepkisini ortaya koydu. 

TELEFON TRAFİĞİ YAŞANDI
Maltepe Mahallesi’nde yapılacak delege seçimlerinde İl Başkanlığı tarafından gözlemci olarak katılan İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin delege seçimlerinin yapılacağı yerde partililerin şikayeti üzerine İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ile telefonda konuştu. Bilgin, yaşananları  ”İl Başkanlığından görevli olarak buraya geldim burada seçim görevlisi yok, sandık kurulmamış ve 10-15 partili burada seçimin yapılmasını bekliyor” diyerek yaşananları aktardı bunun üzerine İlçe Başkanı Gümrükçü “Biz  dün seçimi iptal ettik ve bunu da mesaj ile üyelerimize bildirdik.” diyerek yanıt verdi bunun üzerine Bilgin,” yönetim kurulu kararınız var m? “ demesi üzerine Gümrükçü, “ yönetim kurulu kararı aldık, zaten karar almaya da gerek yok” diyerek yanıt verdi. İl Başkan yardımcısı Dilek Bilgin İlçe Başkanı ile telefon görüşmesinden sonra oy kullanmaya gelen partililere ilçe Başkanın seçimi iptal ettiği bilgisini verdi. Daha sonra yaşananları tutanak haline getiren bilgin seçim yapılamayan adreste yaşananları tutanak haline getirerek İl Başkanlığına bildirdi.

HERKESE SMS ATTIK!
İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ise Ege Postası’na yaptığı açıklamada; “Hafta içi mesai saatine gelmesi nedeniyle eleştiri vardı. Bu nedenle erteleme kararı aldık.  Olağan bir karar. Dün akşam 18:30’de mahallede kayıtlı tüm partililere SMS attık. İl başkanlığımızı da bilgilendirdik. Pazar günü yapılacak” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası