Ege Postası
Geri

Çiğli'de KAFESAN işçilerinin eylemi sürüyor

Çiğli Belediyesi’ne bağlı KAFESAN işçilerinin maaşlarının geç yatmasına tepki göstermelerinin bir sonraki adımı ‘iş bırakma’ eylemi oldu. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın işçilerle yaptığı görüşmeye rağmen DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube’ye bağlı işçiler iş bırakma kararından vazgeçmedi
Çiğli'de KAFESAN işçilerinin eylemi sürüyor
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Mart 2013 Perşembe 18:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- Çiğli Belediyesi’ne bağlı KAFESAN işçileri DİSK Genel-İş Sendikası 5 Nolu Şube’nin öncülüğünde iş bıraktı. Sabah saatlerinde başlayan eylemler zinciri akşam saatlerinde işçilerin yürüyüşüyle son bulmuştu. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın işe çıkmayan işçilerle yaptığı görüşmede ‘istifa resti’ de işçilere geri adım attıramadı. DİSK Genel İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin “yarından (Cuma) itibaren iş bırakıyoruz. Maaşlarımız düzenli ödenene kadar iş başı yapmayacağız’ dedi. İkramiye ya da toplu sözleşmeden doğan ek ödemeleri değil, hakları olan maaşları istediklerini belirten Çetin, “maaşlarımız tam olarak yatmıyor. Son iki aydır tam yatan maaşımız bu ay da eksik yattı. Uyarılarımıza rağmen bu değişmedi. Biz sendikalı, toplu sözleşmeli işçileriz. Maaşlarımız tam yatana kadar iş başı yapmayacağız. İş bırakma eylemine bütün işçi kardeşlerimiz tam destek veriyor’ diye konuştu. Başkan Metin Solak’ın işçilere yaptığı konuşmayı da değerlendiren Çetin “başkanlık koltuğu çözüm üretme yeridir, mazeret üretme değil’ dedi. KAFESAN işçileri akşam saatlerinde tepkilerini göstermek için şantiyeden Çiğli Belediyesi’ne kadar yürüdü.

SOLAK'TAN İSTİFA RESTİ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞKAN SOLAK: ESKİDEN 8-10 GECİKİRDİ, ŞİMDİ SADECE BİR GÜN GECİKTİ

İşçilerin eylemini değerlendiren Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak “Eylemin bir çok yönü var. Geçmişte 8 10 ay maaş alamayan arkadaşlarımızda. Şimdi öyle bir şey yok. Sadece bir gün gecikti. Eylemi normal karşılıyorum. Yakında sendika seçimi var. Şube seçimleri var. Bunda belki bu tarz şeyler de olabilir. Biz emeğe saygıyı bir görev bildik. Ve saygı gösteriyoruz. Arkadaşlarımızın geçmişten gelen alacakları yok. Toplam bugün kişi başına 1250 TL para yatırdık. Sözleşme gereği akşam 6’da hesaplarında olacak. Dün yatırmamız gerekiyordu bugün yatırdık bütün sıkıntı ondan kaynaklı. Arada sendika arkadaşlarımızın işçi arkadaşlarımızın emeklerine sahip çıkacak bu tür eylemler yapmaları doğal ama bunu işçi emekçi ve çalışan dostu bir belediye başkanına karşı yapmalarını doğru bulmuyorum. Başka yerlerde örgütlenebiliyorsa oralarda eylemlerini yapsınlar. Böyle bir eylemi kamuoyu vicdanına bırakıyorum” diye konuştu.

ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYİ SAVUNDUM
Başkan Solak “şundan büyük mutluluk duyuyorum. Biz yaşamımız boyunca örgütlü toplumu savunduk. İşçiyi savunduk. Bu savunmamızın yerli yerinde olduğunu görüyoruz. Bazen bize karşı da eylem olacak. Normaldir. Önemli olan burada gösterdikleri direnci yaşamın her noktasında her düşünceye her siyasete karşı gösterebilmeleri. Ben işçi arkadaşlarımızın örgütlü mücadelesini sonuna kadar destekliyorum. Ama bugünkü eylem bana sorarsanız gereksizdi. Karar verici ben değilim kendi kararları. Arkadaşlarımız yeter ki provokasyona, başka güçlerin oyununa gelmesin. Bana karşı bir şeyleri varsa benimle gelip konuşsunlar. 8-10 ay maaş alamayan arkadaşlarımıza ben bir gün maaşı geç ödedim diye 36 aydır, bundan ancak ve ancak gurur duyarım. Ayın 20’sinde yatırmamız gerekiyordu 21’inde yatırdık. Bir de 1350 ödenmesi gerekiyorsa ben 1250 yatırdım. Elimizde kaynaklar o kadardı. Ben belediyenin sağlıklı yürümesini sağlamak durumundayım. Bundan dolayı sakin bir şekilde izliyorum. Eylemi şahsıma yapılmış gibi görmüyorum. En ufak bir kırgınlığım yok. Benim derdim işçi ile sendika ile zıtlaşmak değil. Ama şu an burada kim oturup konuşsa halkın yüzde 99’u bize hak verir.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası