Ege Postası
Geri

Çiğli'de Kafesan krizi

Çiğli Belediyesi’ne bağlı firmalardan KAFE-SAN’da çalışan yaklaşık 600 çalışan maaşlarının ödenmediği gerekçesi ile bu sabah erken saatlerde iş bıraktı. DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube’de örgütlü bulunan emekçiler ödemelerdeki düzensizlikleri gerekçe göstererek belediyeye isyan bayrağı açtı. Mart ayında ve yine geçtiğimiz haftalarda da maaş krizi yaşayan personel, kendilerine söz verilen tarihte maaş alacakları ödenmediği gerekçesi ile başlattıkları eylemi kriz çözülene kadar sürdürme kararı aldı.
Çiğli'de Kafesan krizi
Haberler / Yerel Politika
6 Aralık 2013 Cuma 14:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Çiğli Belediyesi’ne bağlı şirketlerden KAFE-SAN’da çalışan 600 personel, maaşlarının ödenmemesi sebebi ile bugün iş bırakma kararı aldı. Geçmiş dönemden kalan ve işçi başına 3 milyar TL’yi bulan alacaklarının ödenmemesini gerekçe gösteren KAFE-SAN çalışanları, sabah saatlerinde belediyenin şantiyesinde toplanarak eyleme başladı. Çiğli’de hayatı durduran eylem sonrasında belediye hizmetlerinde aksamalar yaşanırken, belediye yönetimi ve Başkan Metin Solak tarafından kendilerine verilen sözler yerine getirilmediği takdirde iş bırakma eylemlerine devam edecek.

ÇİĞLİ’DE HAYAT DURDU


Şantiye binasından belediye önüne yürüyüş gerçekleştirecek emekçilere örgütlü bulundukları Genel-İş Sendikası ve sendika üst yönetimi de eylem süresince tam destek verdi. Geçtiğimiz haftalarda yine iş bırakmanın eşiğine gelen KAFE-SAN çalışanları, kendilerine Aralık ayının ilk haftası itibarı ile alacaklarının ödeneceği sözü verilmesi üzerine eylem yapmaktan vazgeçmiş ve maaşlarının yatacağı günü beklemeye başlamıştı. 600’e yakın emekçi hak edişlerinin bugün de ödenmemesi üzerine, eylem kararı alarak sabah erken saatlerden itibaren iş bıraktı ve şantiyede beklemeye başladı. Eylem nedeni ile ilçede hayat dururken, temizlik hizmetleri çalışanları çöp kamyonlarını şantiyeye çekti, belediye çalışanları iş bıraktı. Belediye hizmetlerini durma noktasına getiren bu gelişmeler üzerine çalışanların direnişe başladığı şantiyeye tam kadro çıkarma yapan sendika yönetimi, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nda örgütlü bulunan emekçiler ile bir araya geldi.

BAŞKAN SOLAK İLE GÖRÜŞECEKLER

Geçtiğimiz Mayıs ayında da benzer bir kriz yaşanan Çiğli’de bir dizi eylem gerçekleştiren ve yürüyüşler ile sesini duyurmaya çalışan işçilerin, eylemi devam ettirme konusunda kararlı olduğu öğrenilirken, sendika üst yönetimi ve şube başkanlarının ise mesaini bitimine kadar Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ile bir araya gelmesi bekleniyor. Diğer yandan, yine gündüz saatleri içerisinde yaklaşık 600 çalışan kendilerine destek veren sendikalı emekçilerle birlikte şantiyeden belediye önüne dev bir yürüyüş gerçekleştirerek burada basın açıklaması yapacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası