Ege Postası
Geri

Çiğli'de o isim DSP'den aday oldu

Abdurrahman Tekin 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde DSP'nin Çiğli Belediye Başkan adayı oldu. Egepostası'na flaş açıklamalar
Çiğli'de o isim DSP'den aday oldu
Haberler / Yerel Politika
19 Şubat 2019 Salı 15:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Çiğli'de 2009 seçimlerinde DSP'den Belediye Başkan adayı olan bir süre önce de İYİ Parti'ye geçen Abdurrahman Tekin yuvasına döndü. Tekin, 31 Mart seçimleri için DSP'nin başkan adayı olduğunu açıkladı.

CHP ve AKParti’den umudu kestiğini İYİ Parti’ye geçmeden önce açıkladığını söyleyen Abdurrahman Tekin, Millet İttifakı kapsamında İYİ Parti’nin CHP adayını destekleme kararı alması üzerine DSP’den aday olmaya karar verdiğini belirtti.

Seçimlere kısa bir süre kala para karşılığında garip liste hesapları görülmeye başlandığını öne süren Tekin, “Ben geçen Perşembe günü verdiğim dosyamı geri çekerek DSP ile bir çalışma alanı açmaya çalıştım ve bu da sonuçlandı. Şimdi dosya ve evraklarımı yetiştirmeye çalışıyorum. Buradaki mesele partiler ile ilgili bir mesele değil. Ne gariptir ki şuan Çiğli dışında herşey konuşuluyor. Biz Çiğli de bir seçime gidiyoruz ancak bu süreçte bir çok şey duyacaksınız. Yerel müteahhitleri duyacak, çok büyük paralar ve sıraların hepsinin satıldığını duyacaksınız ki kısmen bende biliyorum bunların çok büyük kısmını. Genel merkeze kadar ilçeden ile oradan İYİ Parti’nin Genel Merkezi’ne kadar gittiğimde işin nasıl bir oyun olduğunu ve ne tür oyunlar içinde oyalandığımızı gördüm ve çekildim” dedi.

PARA KARŞILIĞI TAHSİL EDİLİYOR

Çiğli’de bugün CHP ve AKP’den yorulmuş ve bir durgunluk dönemi içinde bulunan seçmenin mevcut olduğunu ifade eden Tekin şunları söyledi:

“Ben 46 yıldır burada yaşıyorum ve 46 yıl boyunca umduğum ve hayal ettiğim şeyler vardı ve hiç olmazsa bunları bir şekilde hayata geçiririm diye düşünüyordum. İttifak yapıldı.  İttifak gereği olarak zaten benim başkan yardımcısı olarak sürece dahil olmam gerekiyordu ama öğrendik ki böyle bir şey yok o tramvaların tamamı kontenjan olarak elde edilmiş ve para karşılığı birilerine tahsil ediliyor. Böyle olunca zaten yapacak pek fazla bir şey kalmıyor. Bu kavgalarla yürütülecek bir mesele değil. Önümüzde bir yerel seçim var, önümüzde çok az bir zaman var. Ya bu oyundan çekilmemiz gerekiyor yadabir şekilde bu çalışmanın içinde yürüyüşümüzü devam ettirmemiz gerekiyordu. Bu konu sadece benim şahsım ile ilgili değil. Çiğli’de bugün CHP ve AKP’den yorulmuş olanve bir durgunluk içinde bulunan seçmen var. Ve yakında listeler netleşecek. Beklentisi olan birsürü insan var. Dolayısıyla bu insanlarada bir çare bulmamız gerekiyor ki yarın seçim iyi bir sonuç verebilsin. Dilerim seçimlerde sonuç hayırlı olur.”

YAŞAM DESTEK PROJESİ

Belediye başkanı seçilmesi durumunda Çiğli için 62 çalışmadan oluşan 70’e 100 ebatlarında projeler hazırladığını açıklayan Tekin, “Tüm projelerim Çiğli’de hazırladığımız bir sergi salonunda vatandaşlarımıza tanıtılıyor. Buraya gelen tüm vatandaşlarımıza projelerimi onları bir masanın içine alır gibi anlatıyorum. Siz hayal kurabilirsiniz ancak hayallerinizi başkalarına gösteremezsiniz. Ozaman bütün bu hayallerinizi sizin gösterebilir hale getirmeniz gerekiyor. Çiğli’nin kent – yaşam sorunları var ve bu sorunların hepsinin tek tek çözülmesi gerekiyor. Daha fazla bina, daha fazla yol, daha fazla araç gereç gerekiyor Çiğli için. Ben bütün planlarımı Çiğli’nin yaşam kalitesini artıracak şekilde kurguladım. Bunlar çok büyük emekler verilerek ve 11 ay boyunca süren sıkı çalışmalar sonucu ortaya çıktı. Yaşam Destek Projesi başlığı altında oluşturduğumuz yapılacaklar listemizdeçok büyük ve çok sayıda projelerimiz var.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası