Ege Postası
Geri

Çiğli’de AK Parti grubundan ‘katılım’ eleştirisi: Bürokratlar tınlamıyor

Çiğli Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci birleşiminde Başkan Utku Gümrükçü’nün ve bürokratların katılmaması AK Parti grubu tarafından eleştirildi. AK Partili Boztepe açıklamasında, “Bürokratlarımız tınlamıyor” dedi.
Çiğli’de AK Parti grubundan ‘katılım’ eleştirisi: Bürokratlar tınlamıyor
Haberler / Yerel Politika
8 Kasım 2023 Çarşamba 18:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Çiğli Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci birleşimi Başkan Vekili Barbaros Kiriş idaresinde gerçekleştirildi.

BÜYÜKŞEHİR'E GİTTİ, GELDİ 

Çiğli’deki Ataşehir, Yenimahalle ve Küçükçiğli Mahallelerinin bir kısmını kapsayan yaklaşık 330 hektarlık alanda hazırlanan 1/1000 ölçekli İmar Planı Uygulama Revizyonu askı süresi içerisinde yapılan itirazlar Büyükşehir’e gönderilmişti. Büyükşehir ise kurum görüşlerinin eksik olması nedeniyle geri göndererek kurum görüşleri alınmasına karar verdi.

KURUM GÖRÜŞLERİ TALEBİ

AK Partili Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe, Büyükşehir’e giden imar planlarından kurum görüşlerinin eksik olduğunu ve komisyonlara gönderilmesi gerektiğini belirtti.

İmar Komisyonu Başkanı Barbaros Kiriş ise, “Bu planlar 7 Haziran’da Büyükşehir’e gönderildi, hızlanması için ikinci meclise yetişsin istedik. Burada 2-3 eksik vardı, kurum görüşleriyle alakalı. Büyükşehir’den kurum görüşleri için geri geldi, bu yüzden bu yönde bir karar aldık” dedi.

BAŞKAN DA YOK BÜROKRATLARI DA

AK Partili Meclis Üyesi Özgür Kaner, “Biz Çiğli halkıyla ilgili öneli kararlar alıyoruz. Kararları alırken başkanımızda burada olsun istiyoruz. Bütçeyle ilgili ciddi kararlar alıyoruz ama yürütüme dediğimiz bürokratlar ve Belediye Başkanı Utku Gümrükçü katılmıyor. Ben ilgili müdürlerin mazeretleri yoksa toplantılara katılmaları gerektiğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

HAKSIZ KAZANÇ

AK Partili Hüsnü Boztepe, “Özgür başkanım söyledi, biz de defalarca söyledik. Bürokratlarımız tınlamıyor. Her şeyi bilmeniz mümkün değil. Her konuyu bilemezsiniz. İmar müdürümüz ve insan kaynakları müdürümüz burada. Doğruyu yapıyorlar. Daha önce defalarca dile getirdik. Kentimizde maalesef yasaların arkasında dolanıyoruz. 4 tane revizyon planı yaptık. Bu planlarda sosyal donatı ve ticaret alanlarını ayırıyoruz. Ona göre nüfus geliyor. Ticaret alanı dediğimiz yerler sadece ofis olarak algılanıyor. Burada bakkalı, manavı olmalı. Nüfusa göre alan ayrılıyor ki insanlar ihtiyaçlarını karşılasın. Hangimiz tapuyu alırken mesken ya da ofis diye bakıyoruz ki? Rica ediyorum kendi ilçemizde buna dikkat edelim. Buralarla ilgili haksız kazançlar oluyor. Ruhsat verilmişse bile oturma raporlarına dikkat edelim. Bir plan tadilatı yapılır ve karşılığında bir yer alınabilir. Bunların da yapılmadığını görüyoruz. Haksız kazançların önüne geçelim. En azından bunlara engel olalım. Bizim 5 ayımız kaldı ama bizden sonra gelece arkadaşlarımız dikkat etsinler” ifadelerini kullandı.

 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası