Ege Postası
Geri

Çiğli’de üç partiden ortak karar 

15 Temmuz FETÖ/PDY Darbe Girişimi’ne karşı Çiğli Belediye Meclisi’nde üyesi bulunan üç siyasal parti; CHP, AK Parti ve MHP’nin ilçe başkanları bir araya geldi. Ortak bir basın açıklaması ile darbeyi kınayıp, demokrasi vurgusu yaptılar. 
Çiğli’de üç partiden ortak karar 
Haberler / Yerel Politika
1 Ağustos 2016 Pazartesi 19:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı İzmir'in Çiğli Belediye Meclisi’nde üyesi bulunan üç siyasal parti AK Parti, CHP ve MHP’nin ilçe başkanları bir araya geldi. Ortak bir basın açıklaması yapan parti temsilcileri darbeyi kınayıp, demokrasi vurgusu yaptılar. 
Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'da darbe girişiminin ardından Türkiye'de siyasi partiler ortak bir ayda da buluşarak darbeye karşı tavır oluşturdu. İzmir'de ise CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, MHP İlçe Başkanı Mustafa Yıldız ortak bir açıklama yaparak, darbe girişimine tepki gösterdi.

Basın ve kamuoyuna,

15 Temmuz tarihinde ülkemizde yaşanan bu darbe girişimi halkımızın, parlamentomuzun, milletvekillerimizin onurlu, kararlı duruşu, TSK içerisindeki ülkesini seven ve yaşamı pahasına demokrasiyi koruyan subay, astsubay, emniyet güçlerimiz ve halkın desteğiyle önlenmiştir.

Öncelikle bu terörist darbe girişimine karşı mücadele eden, mücadele ederken şehit olan askerlerimize, polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı dileriz. Yine bu vatan mücadelesinde yaralanan tüm gazilerimize de acil şifalar temenni ederiz.

CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, MHP İlçe Başkanı Mustafa Yıldız olarak, Çiğli kamuoyuna bu duyuruyu yapmayı bir borç bilmekteyiz:

Yaşanan bu alçakça girişim halkımıza, hukukun çiğnendiği, hukukun üstünlüğünün reddedildiği hallerde demokrasinin darbeyle yok edilmek istendiği hallerde, direnme hakkının ne kadar meşru olduğu gerçeğini, bir kez daha göstermiştir.

Gerçekleştirilmeye çalışılan bu darbe girişimine karşı taviz vermeyen tüm halkımızı, demokrasiye inanmış partileri, darbe girişimi sırasında halkın meclisinde, demokrasinin kalbinde tepelerine kurşun yağmasına ve bombaların düşmesine rağmen mücadeleye devam eden milletvekillerini, TSK mensuplarını, emniyet güçlerini ve tarihi nice kahramanlıklar ile dolu Türk Milleti’ni kutluyoruz. 

Bütün halkımız bilmelidir ki gerçekleştirilen bu saldırı bir kişiye partiye veya ideolojiye değil; doğrudan doğruya bayrağımıza, devletimize, milletimize ve demokrasimize yapılmıştır. Türk Milleti’nin yenilse dahi esir edilemeyeceğini, uşaklaştırılamayacağını unutup, bu barbar saldırıyı gerçekleştirmeye cüret eden sapkınlar, Türk Milleti’nden gereken cevabı almıştır. 

Çiğli Belediye Meclisi’nde bulunan CHP, AK Parti ve MHP’nin ilçe başkanları olarak, parti liderlerimizin rehberliğinde bu milli birlik ve beraberliğin pekiştirilmek, cumhuriyeti, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü her koşulda savunmak amacıyla bir araya geldik. 

Antidemokratik teşebbüslerin panzehiri, demokrasi, özgürlük ve hukuk devleti ilkelerine bağlılıktır. Bu nedenle vatanımıza, demokrasimize kast eden FETÖ/PYD yapılanmasını ve kirli planlarını bozguna uğratmak için güçlü parlamenter sistemi, özgürlük ve demokrasi bayrağını daha yukarı kaldırmak zorundayız.

CHP, AK Parti ve MHP olarak, her zaman darbelere karşı olduk ve demokrasinin yanında yer aldık. Demokrasi Cumhuriyetin, Cumhuriyet devletin, devlette milletin nişanesidir. Partilerimizin tarihleri ve öncülleri incelendiğinde darbeler nedeniyle, partilerimiz kapatılmış, genel başkanlarımız tutuklanmış ve parti mensupları idam edilmiştir. Türk Milleti, devletine sahip çıktığı kadar demokrasisini de müdafaa etmiş ve kurucu ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Egemenlik kayıtsız şartsız, milletindir” sözünü somutlaştırarak, Türkiye’nin yeniden darbeler ülkesi olmayacağını ortaya koymuştur. 

Bundan sonra gelişecek hesap sorma süreci ve soruşturmalar, Anayasa ve hukuk sınırları dışına taşmamalı ve cadı avına dönüştürülmemelidir.

Vatanımızda, bağımsız bir devletin, cumhuriyetçi ve demokratik bir milletin yurttaşı olmamıza olanak sağlayan kurucu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve tüm şehitlerimize teşekkürü bir borç bilmekteyiz. 

CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu

AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin

MHP Çiğli İlçe Başkanı Mustafa Yıldız

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası