Ege Postası
Geri

Çiğlin' nin değişime ihtiyacı var

CHP Çiğli belediye başkan aday adayı inşaat mühendisi Hasan ARSLAN ÇEKEV’de kadınlara projelerini anlattı.
Çiğlin' nin değişime ihtiyacı var
Haberler / Yerel Politika
21 Kasım 2013 Perşembe 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Kısa adı ÇEKEV olan İzmir Çiğli Kadın Emeğini Değerlendirme ve Danışma Derneği ‘nce düzenlenen pilav gününde dernek başkanı olan Kızbes AYDIN ; kadın dayanışması olarak düzenledikleri bu etkinliğe Çiğlide ki tüm partilerin belediye başkan aday adaylarını davet ettiklerini, kendilerinin aday adaylarını tanımak istedikleri ve sorularına cevap aradıklarını belirtmiştir.

Etkinliğe tüm aday adaylarının davet edilmesine rağmen Çiğli belediye başkanı Metin SOLAK ile birlikte Çiğli CHP Belediye başkan aday adaylarından sadece 3 aday adayının katılması dikkatlerden kaçmamıştır. Bu toplantıyada yine her zamanki kalabalık ekip arkadaşları ile birlikte katılan CHP Çiğli belediye başkan aday adayı inşaat mühendisi Hasan ARSLAN etknlik kapsamında yaptığı konuşmada ;

“ Bugün burada bizlerin bir araya gelmemizde,kadın arkadaşların sorunlarını bize aktarabilmesi bizlerinde kendilerine sordukları sorulara cevap vermemiz hususunda gerekli ortamı hazırlayan başta ÇEKEV dernek başkanı Kızbes AYDIN olmak üzere, emeği geçen tüm çalışanlara ve etkinliğe katılan tüm kadınlarımıza şükranlarımı sunmak istiyorum. Kadın sorunları hepimizin sorunudur. Toplumumuzun kültürel yapısı değişmedikten sonra kadın sorunları bitmez. Kadına şiddet konusunda aslında 2012 yılında bir yasa çıkarıldı. Bu yasağı devlet çıkardı ama bu yasağa rağmen devlet organları, adliyesi olsun, emniyeti olsun bu yasağı bile uygulamıyorlar. Yani önce yasa uygulayanların kafa yapısının değişmesi gerekiyor. Onun için herşey bir tarafa toplumumuzun kadına bakış açısının değişmesi için çok büyük çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bunun içinde örgütlü kadın birimlerinin oluşması gerekiyor,kadınların haklarını aramaları gerekiyor. Bakıyoruz toplumumuzda kadına yönelik cinsel istismar var, kadını metalaştırmışlar, kadını başlık parası adı altında satıyorlar,çocuk gelinler olayı var, kız çocukları okula gönderilmiyor, yıllardır ta tarihin köklerinden itibaren ve toplum yapısının hala değişmediğini gördüğümüz gelenekler zinciri var. Aslında işin doğrusu bence cinsiyet kotası olmalı,erkekleride koruma altına alabilmeli ama bunun için toplum yapısının çok iyi değişmesi gerekli, öyle bir zaman gelecekki belki zamanla o karşı cins dediğiniz erkekler azınlığa düşecektir.Onlar azınlığa düştüklerindede onların hakları gasp edilmemeli onu anlatmaya çalışıyorum yani kadında erkekte eşit noktada olmalıdır. Bu eşitliği sağlamakta ancak kültürel değişimle sağlanır.

Kadın haklarına bu kadar değindikten sonra zaman çok kısa olması nedeni ile kısada olsa projelerimden bahsetmek istiyorum. İnşaat mühendisiyim, 35 yıldır Çiğlide yaşıyorum.10 yıl devlette karayollarında mühendis olarak çalıştım,ülkemin en uç köşelerinde Irakda ,Vanda çalıştım.8 yıl İzmirde çalıştım, kamu deneyimim vardır,1988 yılında kendi isteğim ile istifa ettim Çiğlide açmış olduğum işyerinde yaşamımı idame ettirmeye çalışıyorum.Mühendislik hizmetleri veriyorum, projecilik yapıyorum. Dile kolay tam 35 yıl Çiğlide yaşamamdan dolayı Çiğliyi çok iyi analiz ettim.Çiğlinin çok eksiği var,yapılmamış çok projeleri var, Çiğlimiz 1991 yılında ilçe oldu,1992 yılında metropol ilçe olması nedeni ile ilk yerel seçimlerini yaşadı. 1992 den 2013 yılına tam 21 yıl geçmiş , şimdi soruyorum Çiğliyi tanıyan arkadaşlar bu 21 yıl içinde Çiğlide değişen ne oldu ' Köyiçi mahallesimi, Yenimahallemi. Maltepe mahallesimi değişti ' Burada eksikler zinciri var, Geçmiş başkanlarımızıda, rahmetli olan başkanlarımızıda yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum ama şu Çiğlinin değiştirilmesi,dönüştürülmesi hususunda çalışmaların yetersiz olduğunu düşünüyorum.Yeni modern binalar yapılmış ama bunun yanında eski binalar aynı şekilde kaderine terk edilmiştir. Çiğlimizin değişim ve dönüşüme ihtiyacı vardır.Yeni kent imar planlarının oluşturulması gerekmektedir. Bu planların kent dönüşüm yasaları ile de desteklenmesi gerekir. Bu planlar uygulanırken de hiçbir vatandaşımızı mağdur etmememiz geremektedir. Herkesi kendi yerinde ikamet ettirmemiz lazım. Bu uygulamaya geçmedikten sonra Çiğli yine eski Çiğli olarak kalacaktır. Çiğlimizde ayrıca istihdam sorunu vardır. Gençlerimiz,kadınlarımız işsizdir. Biraz evvel ÇEKEV ' in el beceri kurs atölyesini gördüm kendilerini kutluyorum ama bu tip yerlerin her mahallemizde olması gerekir. Bu kursları gençlerimize, işsizlerimize, kadınlarımıza ücretsiz meslek edindirme kursları olarak sunuyoruz. Buraya gelen arkadaşlarımız hem meslek edinecek hemde biz ceplerine harçlık koyacağız. Genç,işsiz, kadın kursa nasıl gelsin parayı nereden bulsu? Onun için bu kardeşlerimizin desteklenmesi gerekir. Arkadaşlar projelerimiz çoktur, üniversitelerimiz var, öğrencilerin ikamet sorunları var, sorun çok ama zamanımız çok az , geleceğiz kenti değiştirip dönüştüreceğiz, benim şu sloganım var. Halkın içinden geliyoruz, Halk ile birlikte yöneteceğiz. Halkçı başkan Hasan ARSLAN. Hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası