Ege Postası
Geri

“Son bir yılda kaç çocuk işçi öldü”

Tüm çocukların yaşama, eksiksiz bir şekilde gelişme, zararlı etkilerden, istismar ve sömürüden korunmasını karar altına alan BM Çocuk Hakları Sözleşmesi, Türkiye’nin 1990 yılında imza attığı metin olarak ortada dururken; Türkiye ile ilgili uluslararası raporlar, çocuk işçi sorununun alarm verdiğini ortaya koyuyor. Emekçi anne-babaların gündemi, kıdem tazminatı fonu ve taşeron sorununun çözümsüzlüğü tartışmasına hapsolmuşken, Türkiye’nin görmezden gelinen “çocuk işçiler” sorunu gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.
“Son bir yılda kaç çocuk işçi öldü”
Haberler / Yerel Politika
20 Kasım 2013 Çarşamba 15:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 

İZMİR - Dünya Çocuk Hakları Günü, bu sorunun gündeme gelmesine bir nebze olsa vesile oluyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.


Önergesinde ABD Çalışma Bakanlığı’nın “Çocuk Çalıştırmanın En Olumsuz Biçimlerine Ait Bulgular 2012” raporuna değinen Moroğlu, “Türkiye ile ilgili pek çok tespitte bulunulmuştur. Bu rapora göre özellikle sanayi işlerinde, küçük ve orta ölçekli girişimlerdeki tehlikeli işlerde çocuk çalıştırma ile mücadele edecek programlar bulunmamaktadır” bilgisine yer verdi.


CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Bakan Çelik’e çocuk işçi sayısı, iş yerlerine denetim ve yaptırımları da kapsayan ve “iş kazalarında ölen çocukların” sayısı gibi başlıkları da kapsayan şu soruları sordu:


“Son 1 yıl içinde Bakanlığınız tarafından kaç iş yerinde çocuk işçiler bakımından denetim yapılmıştı? Bu denetimlere göre hangi iş kolunda, kaç çocuk işçi çalıştırılmaktadı? Denetimler sonucunda çocuk işçi çalıştırdığı tespit edilen kaç iş yerine hangi yaptırımlar uygulanmıştı? Özellikle sanayi işlerinde çocuk işçi çalıştırılmasının önlenmesi için neler yapılmaktadı? Son 1 yıl içinde, hangi iş kolunda, kaç çocuk işçi iş kazaları nedeni ile hayatını kaybetmiştir'”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası