Ege Postası
Geri

Yıldırım'ın adaylığı sonrası İzmir 'Bakan'sız mı kalacak'

2002'den beri iktidarda olan AK Parti'nin geçen süreçte İzmir'e her zaman en az bir Bakanlık koltuğu verdiği biliniyor. 2011 seçimleri sonrası Günay ve Yıldırım'la iki Bakan'a sahip olan İzmir'in 'Bakan'sız kalma yolunda hızla ilerlediği ortada. Akla gelen soru şu. Başbakan Erdoğan Binali Yıldırım sonrası İzmir için sürpriz bir vekile Bakanlık yolu açabilir mi'
Yıldırım'ın adaylığı sonrası İzmir 'Bakan'sız mı kalacak'
Haberler / Yerel Politika
20 Kasım 2013 Çarşamba 14:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber servisi - Gerek Başbakan Erdoğan gerekse AK Parti için İzmir'in ayrı bir öneme sahip olduğu bir gerçek. 2002 seçimlerinden bu yana iktidarda olan AK Parti'de bilinçli bir tercih olma ihtimali kuvvetli olan bir ayrıntıya hep dikkat edildi. İzmir Bakanlar Kurulu'nda her zaman en az bir Bakanlık da olsa temsil edildi. İlk Ak Parti hükümetinde İzmir'i Kabinede temsil etme görevi icracı bir bakanlık olmasa da 'Devlet Bakanı' sıfatıyla Mehmet Aydın'ın olmuştu. Onu Mehmet Aydın ve Vecdi Gönül'ün Bakanlıkları takip etti. 2011 seçimleri sonrası oluşan 61.Hükümette bu kez Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'la Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay İzmirli vekil olarak kabinede yer alan isimler oldu. Başbakan Erdoğan'ın Günay'ı Bakanlıktan almasıyla İzmir'in Ankara'da 'tek Bakan temsilcisi' olarak kalan isim Binali yıldırım oldu.

BİNALİ YILDIRIM'IN BÜYÜKŞEHİR İÇİN SEÇİLMESİNİN ARDINDAN
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni AK Parti'ya kazandırmak için güçlü bir isme ihtiyaç duyan Başbakan Erdoğan'ın tercihini Yıldırım'dan yana kullanacağı hemen hemen kesinleşmiş durumda. İzmir'in tek Bakanı'nı Büyükşehir adaylığı için istifa ettirmeye hazırlanan Başbakan Erdoğan'ın kafasında, Binali Yıldırım sonrası nasıl bir kabine oluşturacağı kulislerde merakla bekleniyor. İzmir açısından İzmir'e her zaman en az bir bakanlık veren Erdoğan'ın, bu tutumunu yeni kabine için devam ettirip ettirmeyeceği ise tam bir muamma.

ŞAHİN YERİNE ULEMA YA DA DENİZLİ OLABİLİR Mİ'
AK Parti kulislerinde özellikle Gaziantep Büyükşehir adaylığına kaydırılması beklenen Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan Fatma Şahin yerine İzmirli iki kadın vekil, Nesrin Ulema ve İlknur Denizli'den birinin Şahin'den boşalacak koltuk için tercih edilir mi sorusu konuşuluyor. Ertuğrul Günay'ın son dönemlerdeki muhalif tutumuyla yeni bir Bakanlık için şansının kalmadığı konusunda hemen hemen herkes hemfikirken, Aydın Şengül, Ali Aşlık, Hamza Dağ ve Rifat Sait isimlerinden birinin de Bakanlık konusunda şansının şu an için çok fazla olmadığı dillendiriliyor. Son sözü söyleyecek olan Başbakan Erdoğan'ın Binali Yıldırım sonrası İzmir için nasıl bir yol haritası çizeceği şu an için cevabı netleşmemiş bir soru olarak ortada duruyor. Şu an için İzmir'in AK Parti iktidarında ilk kez kabinede temsilcisi olmadan 'Bakan'sız kalma ihtimali ise en kuvvetli ihtimal olarak öne çıkıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası