Ege Postası
Geri

DP İzmir’de flaş isimlerin peşinde

İzmir’de flaş isimlerle yerel seçimlere girmek isteyen Demokrat Parti (DP) kolları sıvadı. DP İl Başkanı Osman Varol eski Sağlık Bakanı Rıfat Serdaroğlu ve eski Devlet Bakanı Işılay Saygın’a, “Büyükşehir adayımız ol” teklifinde bulundu. Her iki isim de bu teklife şimdilik herhangi bir cevap vermediği bildirildi. İl Başkanı Varol, “İzmir bir zamanlar merkez sağın kalesiydi. Bu parti birçok kişiye bakanlık, milletvekilliği, belediye başkanlığı görevi verdi. Şimdi bu isimlerin partiye olan borçlarını ödeme zamanı geldi” dedi.
DP İzmir’de flaş isimlerin peşinde
Haberler / Yerel Politika
20 Kasım 2013 Çarşamba 12:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Yeni Asır'dan Onur Çakır'In haberine göre İzmir’de CHP, AK Parti ve MHP büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarını belirlemek için çalışma yürütürken, 90’lı yıllara damgasını vuran Doğru Yol Partisi’nin devamı olan DP, eski günlerine dönmek için kollarını sıvadı. İzmir’deki yerel seçimlere etkili isimlerle girerek, toparlanma sürecine girmek isteyen DP’nin kurmayları birçok kişiye adaylık teklifinde bulundu.

SERDAROĞLU VE SAYGIN

DP İzmir İl Başkanı Osman Varol’un başkanlık ettiği heyet eski Sağlık Bakanlarından Rıfat Serdaroğlu ve eski Devlet Bakanı Işılay Saygın ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura’ya, ‘Büyükşehir adayı olun’ teklifi götürdü. Özfatura, sağlık nedenlerini gerekçe göstererek bu teklifi reddederken, diğer iki isim şimdilik herhangi bir yanıt vermediği öğrenildi.

ADAY ÇIKARACAĞIZ

Varol, büyükşehir ve 30 ilçede belediye başkan adayı çıkaracaklarını belirterek, “Adaylarımızın birçoğunu netleştirdik. Ancak diğer partilerle paralel bir şekilde açıklama yapacağız. Geçmişte DYP ve ANAVATAN Partisi olarak İzmir’de başarılı sonuçlar almıştık. İzmir’de belli bir tabanımız var. İlçe kongrelerini tamamladık. Orada gördüğümüz manzara bizleri çok memnun etti. Toparlanabileceğimizi gördük. AKP ve CHP’den ismi geçen favori adayların tamamı merkez sağ kökenli. Kendi içlerinden çıkaracak kişi bulamıyorlar. Bizim okulumuzdan çıkan isimlerle yola çıkmaya çalışıyorlar” dedi.

43 BİN ÜYEMİZ VAR

İzmir’de 43 bin üyelerinin olduklarını belirten Varol, “Bu sayı her geçen gün artıyor. Eski isimlere partiye dönmeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz. ‘Bu partiyle gelin borcunu ödeyin’ diyoruz. Önümüzde bir fırsat var” dedi.

MHP TEKLİF GÖTÜRMÜŞTÜ

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Burhan Özfatura ve eski Devlet Bakanı Işılay Saygın'a adaylık teklifinde bulunmuş ancak her iki isimde de bu teklifi reddetmişti.(Yeniasır)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası