Ege Postası
Geri

Aslan'dan tarımı kurtaracak proje

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Ege-Koop Proje Merkezi’nin beşinci projesi olan Tarım Kampüsü’nü İzmir kamuoyuyla paylaştı. Bornova Çiçekliköy’de medyanın üst düzey temsilcileri ile biraraya gelen Aslan, kampüs projesi ile hem İzmir hem de Ege Bölgesi’nin tarım ve hayvancılık sektöründeki payının ciddi şekilde arttırılacağını, teknolojik yeniliklerin sektöre anbean uygulanarak, köylüye rekabette öne geçme fırsatı yaratılacağını belirterek, “ Bütünşehir Yasası İzmir’in tarımsal yapısını ve alanını genişletmiş ve böylece Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yeni örgütlenmeyi ve yeni proje üretimini ihtiyaç haline getirmiştir. Bu durum aynı zamanda 5216 sayılı yasanın 7. Maddesindeki “görev tanımı” değişikliğini de zorunlu kılmıştır. Böylece gelir kaynağının büyük bölümü tarım ve hayvancılık olan Dikili, Bergama, Kınık, Beydağ, Kiraz, Tire, Ödemiş, Karaburun ve Çeşme ilçeleri ile bunlara bağlı belde ve köylerde üretimi, verimliliği ve kaliteyi artırmak, bu konuda yeni projeler ve stratejik plan hazırlamakla görevli bir ”Genel Sekreter Yardımcılığı” ya da “Gıda, tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı” oluşturulması da aynı şekilde ihtiyaç haline gelmiştir” dedi.
Aslan'dan tarımı kurtaracak proje
Haberler / Yerel Politika
18 Kasım 2013 Pazartesi 13:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmir’in kentsel ve toplumsal sorunlarına gerçekçi, uygulanabilir ve kalıcı çözüm getirmeyi amaçlayan ve bu kapsamda hazırladığı 200 projeden dördünü belirli aralıklarla kamuoyu ile paylaşan Ege-Koop Proje Merkezi’nin beşinci projesi ‘Tarımsal Dönüşüm: Tarım Kampüsü’ oldu. Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Aslan, aday olup seçilmeleri halinde belediye bünyesinde 10 hektarlık alanda Tarım Kampüsü kuracaklarını, bu kampüsün tarım ve hayvancılık alanında Araştırma ve Geliştirme Merkezi (AR-GE) işlevi göreceğini belirtti. Projenin teknik kapasitesi yüksek, yurt içi ve yurt dışı geniş tecrübeye sahip, bilgili ve birikimli uzmanlardan oluşan Ege-Koop Proje Merkezi’nce hazırlandığını tıpkı büyük beğeni toplayan Sağlık Serbest Bölgesi, Atayol, EGEM35 ve Yeni Nesil Ulaşım Sistemleri kadar dikkat çekici olduğunu kaydederek, “ Proje İzmir’in tarımsal potansiyelini harekete geçirecek, kaliteyi, üretimi ve verimliliği artıracak, modern tarım için de eğitim ortamı hazırlayacaktır. Tarım Kampüsü ile tarım ve hayvancılık alanında teknolojik gelişme ve yenilikler araştırılacak, kurulacak modern kongre merkezinde ulusal ve uluslararası kongreler düzenlenecektir. AB’deki kredi ve fonlar araştırılacak elde edilecek sonuçlar kooperatiflere, birliklere ve üreticiye anlatılacaktır. Araştırma ve analiz birimleri kurulacak, üreticilerin yanı sıra üniversite öğrencileri ve bilim adamları bu birimlerde çeşitli araştırmalar yapacak, yeni stratejiler geliştirilecek ve uygulamalar yapacaklardır. Öte yandan Tarım Kampüsü’nde, Tarım İl Müdürlüğü, İhracatçılar Birliği, Ticaret Borsası, üretici kooperatifleri, birlikler, ziraat odaları, Büyükşehir Belediyesi ve özel sektörün birlikte çalışacağı bir “Proje Atölyesi” kurulacaktır. Bu arada üniversitelerle işbirliği yapılarak kampüs içinde Tarım Meslek Yüksek Okulu’nun kurulması sağlanacak, bu okuldan tarım ve hayvancılık konusunda ara eleman yetişecektir” dedi.



İZMİR SERACILIK İÇİN DE ÇOK UYGUN
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, küçük işletmelerin işgücü ve sermaye konusunda sorun yaşadığını, teknolojik gelişmeleri izleyemediğini, modern tarım uygulaması yapamadığını ve tüm bunların sonunda verimlilik, kalite ve üretimin düştüğünü belirtti. İzmir’in uygun iklimi, güneş enerjisi ve termal zenginliyle seracılık için de çok uygun olduğunu kaydeden Aslan, “ İzmir; uygun iklimi, güneş enerjisi ve termal zenginliğiyle ve sera kurulabilecek alanlara sahipliği açısından seracılık için çok uygundur. Jeotermal seracılığın projelendirilip uygulanmasıyla hem meyve ve sebze üretimi ve ihracatı artacak, hem de elde edilecek yüksek gelirin diğer sektörlerde yatırım ve üretime aktarılmasıyla İzmir’in ekonomisi canlanacaktır” dedi.

ORGANİK TARIM İÇİN BÜYÜKŞEHİRDE YENİ BİR BİRİM OLUŞTURULMALI
Hüseyin Aslan, organik tarımın özendirilmesi amacıyla büyükşehir belediyesi içinde özel bir birim oluşturulması gerektiğini kaydederek, şunları söyledi: “ Gelir kaynağı önemli ölçüde tarımsal ve hayvansal üretime dayalı olan ilçe, belde ve köylerin Bütünşehir sınırlarına alınması, İzmir’de genelde tarımsal ve hayvansal üretimin; özelde de organik tarımın yeni bir stratejik planla ele alınması ihtiyacını ortaya çıkarmıştır.Bunun için organik tarımı özendirmek; üretimi, verimliliği ve kaliteyi artırmak ve bu konuda çiftçileri eğitmek için Büyükşehir bünyesinde yeni bir birim oluşturulması gerekmektedir.” CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Aslan, daha sonra medya organlarının temsilcileriyle Çiçekliköy’deki çiftliklerde incelemelerde bulundu. Aslan, koyun ve keçilere yem verdi, buzağılara süt içirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası