Ege Postası
Geri

Piriştina: Tüm engeller kalkacak

CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, engellilerin yaşamda karşılaştıkları tüm engelleri kaldırmaya kararlı olduğunu söyledi. Engellilerin sosyal ve ekonomik yaşama katılımları başta olmak üzere kapsamlı hazırlanan projede, ‘engelli yaşam evi’ de yer alıyor
Piriştina: Tüm engeller kalkacak
Haberler / Yerel Politika
18 Kasım 2013 Pazartesi 11:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan adayı adayı Levent Piriştina, engellilerin yaşamda önlerine çıkan tüm engelleri kaldırmaya kararlı bir yönetim anlayışıyla kapsamlı bir hazırlık başlattı. Engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılımları başta olmak üzere kapsamlı biçimde başlatılan proje, eğitimden rehabilitasyona, fiziki ve mimari engellerden spor konusuna kadar tüm detayları kapsıyor. Türkiye’de engellilere yönelik huzurevlerinin olmadığı gerçeğinden hareketle hazırlanan proje, “engelli yaşam evi” adıyla bir ilki de içerisinde barındırıyor.
Ülke nüfusunun yüzde 12’sinin engelli olduğunu, Buca’da yaklaşık 60 bin engelli bulunduğunu söyleyen Piriştina, aileleri ve yakınları hesaba katıldığında bu sorunun toplumun yarısını kapsadığını dile getirdi. Merkezi ve yerel yönetimlerin bugüne kadar engelliler için önemli yasal ve sosyal düzenlemeler yapmış olmasına rağmen yapılacak alınması gereken çok yol olduğuna işaret eden Piriştina, ekibiyle birlikte uzun soluklu bir proje hazırladıklarını anlattı. Piriştina, göreve gelmesi durumunda projenin ivedilikle hayata geçirileceğini söyledi.


Bir ilke imza atmayı hedefliyor
Çalışma hakkında bilgi veren Levent Piriştina, “Anne babalarının en büyük korkusu, onların ölümünden sonra engelli olan çocuklarına en olacağıdır. Bu amaçla ‘engelli yaşam evleri’ni hayata geçireceğiz. Önceliğimiz olan bu projeyle engelli bireylerin anne babaları ile yakınlarının bu korkusunu ortadan kaldırmak istiyoruz. Engellilerin ve ailelerinin yaşamlarını gelecek endişesi taşımadan, güvenli ve huzurlu şekilde sürdürmelerini istiyoruz” diye konuştu. Piriştina, engellilerin sosyal yaşama katılımları ve istihdamları konusuna özel önem vereceğini de kaydetti.
Kentlerde engellilerin sokağa çıkmasının önünde fiziki ve mimari olmak üzere çok büyük eksiklik bulunduğuna da işaret eden Piriştina, CHP Genel Merkezi tarafından hazırlanan programda engellilere yönelik hazırlanan projeleri de detaylı şekilde ele aldıklarını söyledi. Piriştina, şöyle devam etti: “Eğitimden rehabilitasyona, fiziki ve mimari engellerden spor olanaklarına kadar birçok konuyu ele aldık. Eğitimli ve kendi hayatlarını kazanan, mutlu ve gelecek endişesi taşımayan engellileri, spor başta olmak üzere sosyal hayata çekecek çalışmaları ivedilikle tamamlayacağız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası