Ege Postası
Geri

Uzunbay kendinden emin

Konak İlçesi’nde görev yapan 102 mahalle muhtarının Konak Belediye Başkan adaylığı için Sedat Uzunbay’ı desteklediklerini ve aday görmek istediklerini belirten dilekçelerini Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunmalarının yankıları sürerken, Uzunbay muhtarların büyük çoğunluğunun katıldığı kahvaltılı toplantıda muhtarlarla bir araya geldi.
Uzunbay kendinden emin
Haberler / Yerel Politika
17 Kasım 2013 Pazar 11:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Kültürpark Ada Gazinosu'nda gerçekleşen kahvaltılı toplantıda mahalle muhtarlarıyla birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını güçlendirmek maksadıyla bir araya gelen Uzunbay muhtarlara katkı ve katılımları için teşekkür etti. Kent yönetiminde birlikte yönetme anlayışını tam anlamıyla uygulamak üzere yola çıktıklarını belirten Uzunbay “Amacım sizlerle çok daha sık bir araya gelerek muhtarlar arasındaki birliği, beraberliği ve dayanışmayı pekiştirmektir. Gönlünde hangi parti olursa olsun kent yönetiminde muhtar kimliğiyle, bütün muhtarlarımızla birlikte Konak'ı yönetmeye talibiz. Bunun en güzel örneklerini Konak'ta göstereceğiz. Muhtarlarımızla birlikte kol kola ve omuz omuza, onlarla birlikte yürüyen, muhtarlarımızın kent yönetimine katılan bir yerel yönetim anlayışının nasıl olması gerektiğinin örneklerini tüm Türkiye'ye hep beraber göstereceğiz.” diye konuştu.

Muhtarların bir partiye mensup olarak seçilmediklerini ve parti siyaseti yapmadan mahallesinin sorunlarına sahip çıkan ve sorunların çözülmesi için gayret eden insanlar olduğunu ifade eden Uzunbay “Muhtarlarımız mahallenin önderidir. Bana göre baş tacı yapılması gereken insanlardır. Bugüne kadar muhtarlarımızı tek tek makamında ziyaret ettim, sıkıntılarını dinledim. Mahallelerinin sorunlarının farkında ve bilincinde olduklarını da gördüm. Umarım, muhtarlarımızın yaşadığı sıkıntıların sona ereceği günleri hep beraber yaşayabilme ve kenti birlikte yönetme imkanına erişebiliriz. Bugün düzenlediğimiz bu kahvaltı benim kahvaltım değil, bizim kahvaltımızdır. Bizi bir araya getirme amacını taşıyan bir kahvaltıdır. Bu davet hepimizin daveti, bizim davetimizdir.” şeklinde konuştu.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Uzunbay sözlerini şöyle sürdürdü: “Konak çok eski bir kent, eskimiş bir kent. Tarihi değerleri bizim zenginliğimiz, ancak bu zenginliğimizi ön plana çıkaramamışız, çıkaracağız. Eski ve sorunlu evlerde yaşayan insanlarımızı daha sağlıklı ortamlarda yaşayabilecek duruma getireceğiz. Konak’ta Alsancak’ta Kadifekale’de Güzelyalı’da Gültepe’de yaşayan herkes eşittir. Gerçek Konak’ı görmek istiyorsanız Dibekbaşı’na çıkalım, Kadifekale’ye, Çınartepe’ye, Çobançeşme’ye çıkalım. Gerçek Konak burası ve hizmete buralardan başlayacağız. Biz İzmir'in kalbi olan Konak'ı; Kadifekale’si, Gültepe’si, Alsancak’ı ve Güzelyalı’sıyla, birlikte yaşamaktan onur ve gurur duyan bir ilçe haline getirebilmek ve bundan sonra da hep dayanışma içinde olabilmek adına yeni bir yerel yönetim anlayışını başlatacağız.”

Konak Belediye Başkan adaylığı için Sedat Uzunbay’ı desteklediklerini ifade eden dilekçelerini Ankara’ya taşıyan muhtarlara kendi özgür iradeleriyle böyle bir karar verip harekete geçtikleri için çok teşekkür eden Uzunbay “Muhtarlarım bu göreve talip olmuş arkadaşlarım içinde biri olarak bana muhteşem bir güven gösterdiler ve bunu dillendirmek adına Ankara'ya gittiler. 102 muhtarımızın imzasıyla 113 muhtar arkadaşımızı temsilen yollara düşen 25 muhtar arkadaşım, parlamenter sistemin en büyük ocağı olan TBMM’ye gidip Konak ilçemizin selamlarını iletmiş, 102 muhtarımızın imzasını Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na sunmuşlar ve sonunda bir talepte bulunmuşlar. Ben bu 25 arkadaşıma tek tek hepinizin adına çok teşekkür ediyorum. Farklı siyasi görüşlerde olsalar bile Konak için bir araya gelebilme hareketini muhtarlarımız başlattı. Bana göre bu çok önemli bir harekettir.” diye konuştu.

Bazı muhtarların da söz alarak katkı sağladığı toplantı birlik, beraberlik ve dayanışma duyguları eşliğinde sona erdi. Toplantıda Uzunbay katkı ve katılımları için muhtarlara teşekkür ederken bundan sonraki süreçte de aynı duyguları paylaşmaya devam etmek istediğini ifade etti.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası