Ege Postası
Geri

Çiğli’yi kaderine terk ettiler

AK Parti Çiğli Belediye Başkan adayı Adnan Yılmaz, yerel seçimlere kısa bir süre kala saha çalışmalarına hız verdi.
Çiğli’yi kaderine terk ettiler
Haberler / Yerel Politika
24 Şubat 2014 Pazartesi 13:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Çiğli belediye başkan adaylığı netleştiği tarihten itibaren ilçede halkın her kesiminden destek gören, Çiğli için ‘kurtarıcı’ aday diye adı anılan Adnan Yılmaz, bu kez Çiğli Güzeltepe Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.
Kahve toplantısında mahalleliyle istişarelerde bulunan Yılmaz, Çiğli’nin sorunlarından yönetime geldiklerinde ilçede hayata geçirecekleri projelere kadar birçok konuda önemli açıklamada bulundu.

SORUNLAR KANIKSANDIRILDI
İlçede daha önce birçok kahve toplantısı gerçekleştiren Adnan Yılmaz, bu kez Çiğli Güzeltepe Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıda sözlerine Çiğli’nin geçmişi ve bugünü arasında bir karşılaştırma yaparak başlayan AK Parti Çiğli Belediye Başkan adayı Adnan Yılmaz, ilçenin giderek kötü bir vaziyet aldığını söyleyerek, “Çiğli’yi kaderiyle baş başa bıraktılar” dedi. İlçenin sorunlarının Çiğli halkına kanıksandırılmaya çalışıldığını ifade eden Yılmaz, “Çöp, sahil, çamur, yerleşim yerleri ve ulaşımla ilgili sorunları kabul etmiş gibi görünüyoruz. Biz sorunlarımıza çözüm beklerken beceriksiz yerel yönetimlerin elinde Çiğlililer kaderine teslim edildi. İlçeyi benimseyememek gibi bir sorun yaşayan bu yöneticiler Çiğli’de bu vahim tabloyu çizenlerdir. Maalesef Çiğlimiz kaderine teslim edilmiş durumda” diye konuştu.

CEVABI 30 MART’TA ÇİĞLİ HALKI VERECEK
Çiğli’nin mevcut yerel yönetimlerin elinde gelişme gösteremediğini, komşu ilçelerin çok gerisinde kaldığını söyleyen Adnan Yılmaz, ilçenin kangren olmuş sorunlarının bir an önce çözülebilmesi için AK Belediyeciliğin şart olduğunu ifade etti. Çiğli’de belediye yönetimi ile vatandaşı kucaklaştıracaklarını söyleyen Yılmaz, “Bugün Çiğli, komşu ilçelerin çok gerisinde kaldı. Mavişehir’de oturan bir çocuk ya da yetişkin, bisikletiyle Sasalı Doğal Yaşam Parkı ve Kuş Cenneti’ne gidebiliyor. Ama Çiğlili, altyapı sorunlarından dolayı buralara gidemiyor.  Ayrıca, Çiğli’de yapılan bir binayı düşünün. Siz aynı binayı, bugün Mavişehir’e kurduğunuz zaman o binanın değeri çok daha fazla oluyor. Artık bu duruma dur demenin zamanı geldi. Çiğli’ye hak ettiği değeri vermeyenlere en güzel cevabı 30 Mart’ta vereceğiz. Mavişehir’de yaşayan bir çocukla, Çiğli’de yaşayan bir çocuğun sahip olduğu olanaklar eşit olacak” dedi.

HER MAHALLE 30 KİŞİLİK BİR GRUP KURACAK
AK Parti Çiğli Belediye Başkan adayı Adnan Yılmaz’a Çiğli Güzeltepe’deki kahve toplantısı sırasında kadınlar da desteklerini sundu. Bu tablodan hayli memnun kalan Yılmaz, Çiğli Belediye Başkanlığı görevine geldiğinde mahalle yönetim yapısının nasıl olacağı hakkında da bilgi verdi. Yılmaz, her bir mahallede yaklaşık 30 kişilik bir grup kuracağını ve bu grubun 15’inin kadın, 15’inin erkek vatandaştan oluşacağını söyledi. Bu grubun mahalle heyetinin emrinde olacağını belirten Yılmaz, “Çiğlili kadınlarımızın bizim için önemi çok büyük. İnsanların mahalleye yapacağı hizmeti yüreğinde hissetmesi lazım. Bu anlayışta, kadınların rolü de çok büyüyor. Kadınlarımızı mahalle yönetimi sisteminde daha çok görmek istiyoruz. Çünkü ülkemizin ve aynı zamanda Çiğli’nin kadınlarımıza çok ihtiyacı var’’ ifadelerinde bulundu.

ÇİĞLİ’Yİ DEĞİŞTİRECEK PROJELERE HAZIR OLUN
Çiğli’de hayata geçireceği projeleri ilerleyen süreçte bir bir açıklayacağını söyleyen AK Partili Yılmaz, en son 400 yataklı Toki Devlet Hastanesi’nin 680 yatağa çıkarıldığını hatırlattı. 1200 kişi kapasiteli öğrenci yurdunun Çiğli’de hükümet desteğiyle hizmete sokulduğunu söyleyen Yılmaz, “O gördüğünüz yabancı çocukların hepsi Çiğli’de kalıyor. Bunlar tabi ki yetmez. Hükümet konağı ve bir belediye sarayı yapılacak. Sosyal hizmet binaları ve Olimpik havuzla ilgili çalışmalarımız var. Yürekli, ahlaklı sporcular yetiştireceğiz. Bununla ilgili İlçe Spor Müdürlüğü kadrosu kurduk. Neredeyse tüm ilçelere tesis yapıldı, Çiğli’de tesis yok. Bunu da biz yapacağız. Öte yandan, birçok engeli vatandaşımız akülü araç alabilmek için pet şişe kapakları biriktiriyorlar. Onlar için gerek akülü ve tekerlekli araç temin edeceğiz. Zamanı geldiğinden ayrıntılı şekilde projelerimizi açıklayacağız” şeklinde konuştu.
Güzeltepeli kadınlar kahve toplantısı sırasında AK Partili Yılmaz'a desteklerini sundular
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası