Ege Postası
Geri

Çin’de şimdi de hastalıklı hınzır eti skandalı

Çin’de son yıllarda ortaya çıkan gıda skandallarına bir yenisi daha eklendi. Polis, 3 kişiyi en az 40 ton hastalıklı yada ölmüş hınzır etini et işleme fabrikalarına satarken yakaladığını açıkladı.Yerel medyanın haberine göre, yakalanan...
Çin’de şimdi de hastalıklı hınzır eti skandalı
Haberler / Dünya
5 Mayıs 2013 Pazar 16:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çin’de son yıllarda ortaya çıkan gıda skandallarına bir yenisi daha eklendi. Polis, 3 kişiyi en az 40 ton hastalıklı yada ölmüş hınzır etini et işleme fabrikalarına satarken yakaladığını açıkladı.

Yerel medyanın haberine göre, yakalanan kişilerin ikisinin, güneydoğudaki Fujian eyaletine bağlı Zhangzhou şehrinin Nanjing ilçe belediyesi tarafından, çiftçilerden alınan ölü hınzırların ‘’çevreci davranışla’’ uygun bir şekilde atılması için kiralandığı da kaydedildi. Ancak Lin ve Wu adlı kişilerin para kazanmak için topladıkları ölü hınzırları dondurdukları ve Guangdong, Hunan ve Jiangxi eyaletlerine sattıkları ifade edildi. Polisin yakaladığı bu kişilerin, en az 40 ton söz konusu etleri sattıklarını kabul ettikleri ifade edilirken, yetkililerin satılmamış 32 ton dondurulmuş etlere de el koyduğu belirtildi. Hınzırlarda yapılan testlerde, bunların son derece bulaşıcı olan ölümcül akut hastalıklarından öldüğünün ortaya çıktığı da bildirildi. Polisin olayla ilgili araştırması ise sürüyor.

ÇİN’DEKİ GIDA SKANDALLARI

Geçen gün de Çin'in doğusundaki Wuxi şehrinde fare ve vizon karıştırılan tonlarca etin, koyun eti diye satıldığı ortaya çıkmış, bu skandalın ardından Zhejiang polisi sahte koyun etini ayırt etmek için resimli bir rehber yayınlamıştı. Olayla ilgili 904 kişi tutuklanmıştı.

Çin’de süt tozlarında, şişe sularında, hamurlarda, etlerde, sirkelerde, tavuk ayaklarında, alkollü içkilerde, yemeklik yağlarda, sütlerde ve daha bir çok gıdada skandallar ortaya çıkmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası