Ege Postası
Geri

Çin’deki bu görüntü yangın tatbikatından değil, hastanede sıra kapmak için

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’de yoğunluk, ülkedeki hemen her yerde göze çarpıyor ancak Pekin’deki bir çocuk hastanesinde kaydedilen görüntüler, çocuklarını muayene ettirmek isteyen ebeveynlerin mücadelesini gözler önüne seriyor.Çin’deki...
Çin’deki bu görüntü yangın tatbikatından değil, hastanede sıra kapmak için
Haberler / Dünya
16 Ağustos 2013 Cuma 12:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’de yoğunluk, ülkedeki hemen her yerde göze çarpıyor ancak Pekin’deki bir çocuk hastanesinde kaydedilen görüntüler, çocuklarını muayene ettirmek isteyen ebeveynlerin mücadelesini gözler önüne seriyor.

Çin’deki hastaneler, yaz aylarında çocuklarını muayene ettirmek isteyenlerle dolup taşıyor. Çin’in devlet televizyonu CCTV’nin haberine göre, Temmuz ayındaki 18 gün boyunca Pekin Çocuk Hastanesi’ndeki muayene sayısının günlük 10 bini geçtiği ve geçen yıla oranla muayene sayısının yüzde 20 arttığı belirtildi. Haberde, hastanedeki doktor sayısının ise 500 olduğu ve doktorların istirahat zamanlarında çalışarak, hastaları mağdur etmemeye gayret ettikleri kaydedildi.

Bu hastene, Çin’de çocuk hastalıkları üzerine meşhur olduğundan, muayene için buraya kayıt yaptırmak ve sıra almak çok zor. Öyle ki, bazıları sıcak ve kalabalığa rağmen sıra kapabilmek için bebekleriyle birlikte geceleyin hastanenin bahçesinde sırada uyuyor. Sabah olduğunda ise yangın tatbikatını andırırcasına hastanenin kapısından içeri büyük bir kalabalık koşarak giriyor.Bu anlar da hastanenin güvenlik kamerasına yansıyor.

Muayeneye gelenlerin yüzde 80’i ise Pekin dışından. Otellerde kalmaya parası olmayan yada para harcamak istemeyenler ise çocuklarıyla birlikte yine hastanenin bahçesinde geceyi hasır üzerinde geçiriyor.
Hastane, kapılarını muayene için kayıt saati olan 06.30’dan yarım saat önce açıyor. Bazıları kayıt yaptırabilmek için 2-3 gün beklemek zorunda kalıyor. Bazılarına sıra geldiğinde ise numara kalmıyor ve ertesi günü beklemek zorunda kalıyor.

Sırada beklemek istemeyenler ise bir şekilde sırasını satan simsarlara başvuruyor. Bunun için ise 100 yuan (16 dolar) ödeniyor.

Polis ise velilerin kalabalıktan ‘’Numara alamıyoruz!’’ şikayeti üzerine hastanede simsarlara göz açtırmıyor.
19 milyon nüfuslu başkent Pekin’de özellikle hastanelerdeki yoğunluk, sıcak ve prosedürlerin çokluğu, halk üzerinde rahatsızlık oluşturuyor. Yetkililer de sağlık alanındaki sıkıntıları azaltmak için sağlık reformunu hızlandırıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası