Ege Postası
Geri

Çıraklıktan üniversiteye

İzmir'de Menemen Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki Eğitim Merkezi, çırak olarak eğitime aldığı iki öğrencisi Emre Sözan ile Cemil Kısa'yı üniversiteye gönderdi. Kurum iki öğrencisinin başarısını tabletle ödüllendirdi.
Çıraklıktan üniversiteye
Haberler / Yerel Politika
10 Ekim 2014 Cuma 10:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemen Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki Eğitim Merkezi'nde üç yıldır çırak öğrenci olarak Elektrik-Elektronik bölümünde eğitim gören iki genç, güç olan bir işi başararak üniversiteye girdi.

Eğitimlerini Mesleki Eğitim Merkezi'nde tamamlayan Emre Sözan ile Cemil Kısa kalfa olarak belgelerini aldıkları gün üniversite sınavlarının sonuçlarını öğrendi ve üniversite öğrencisi oldu.

Elektrik-Elektronik bölümü çırak öğrencisi olan Cemil Kısa Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü kazanırken, Emre Sözan ise Celal Bayar Üniversitesi Elektrik-Elektronik bölümünü kazandı. Her iki öğrenci başarılı oldukları ve çırak arkadaşlarına örnek teşkil edecekleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Okul Müdürü A. Levent Ertekin, öğrencilerinin Türkiye'de bir ilki başardıklarını belirterek, “Kurumumuzda verilen eğitim ve motivasyonun yüksekliğini gösteren bu örnek, aslında Türkiye'nin önüne bir model olarak konulmalı. Çırak olarak eğitim sisteminin dışında kalmış öğrencilerin de istedikleri takdirde neyi başarabileceklerinin bir göstergesidir. Bu başarıda emeği geçen kurum öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Bu örneklerin inşallah daha da artması Türkiye'nin geleceği açısından son derece önemli" diye konuştu.

Her sene, “yılın çırağı"nı dizüstü bilgisayarla ödüllendiren okul yönetimi, bu kez kurum tarihinde bu büyük başarıya imza atan iki öğrencisini üniversiteye uğurlarken tabletle ödüllendirdi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası