Ege Postası
Geri

Çıray Başbakan Erdoğan'ın "Uçan Saray"ının peşini bırakmıyor

CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Aytun Çıray Başbakan Erdoğan’a alınan ‘Uçan Sarayın’ Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün envanterine çoktan geçtiğini açıkladı. Çıray, “fakirliğin ve işsizliğin bu kadar çok olduğu ülkemizde siyasilerin Arap şeyhleri gibi lüks ve ihtişam içerisinde yaşaması haramdır” dedi.
Çıray Başbakan Erdoğan'ın
Haberler / Politika
10 Şubat 2013 Pazar 11:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI- Başbakan Erdoğan’a alındığı iddia edilen ve maliyeti 400 milyon doları bulacağı öne sürülen ‘Uçan Saray’ CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın ana gündem maddesi olmaya devam ediyor. Daha önce konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda “iki soru önergesi verdim. Her iki soru önergeme de Başbakan adına cevap veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Kayıtlarımızda Airbus firmasına ait A 330-200 model uçak siparişi verilmesiyle ilgili bir bilgi bulunmamaktadır,” dedi. Ancak söz konusu uçağın Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün envanterine çoktan geçtiği ortaya çıktı diye konuştu. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Çıray, açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

BAŞBAKAN VATANDAŞA NE DEMİŞTİ'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı zamları savunurken vatandaşlarımıza harcamalarını düşürmesi çağrısında bulunmuş ve şöyle demişti: “Kardeşim sigarayı içmezsin, olur biter. Alkolü daha az tüketirsin olur biter. Kalkıp da Porsche kullanacağına Fiat’a bin.”
Ben de vatandaşa tasarruf öneren Sayın Başbakan’ın aslında kendinin lüks içinde yüzdüğünü ve Hz. Ömer’in adaletine uygun davranmadığını Türk milletine göstermek için 20 Ocak 2012 ve 22 Mart 2012 tarihlerinde Sayın Başbakan tarafından yanıtlanması için soru önergeleri verdim. Bu önergelerimde Sayın Başbakan’a bir Airbus 330 alındığını ve bu uçak için devasa bir hangar yapıldığını belirterek;
• “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün envanterinde bulunan TC-TUR çağrı isimli Airbus 330-243 model uçak ne zaman alınmıştı? Bu uçağın fiyatı, yolcu kapasitesi, menzili ve diğer ayırt edici özellikleri nelerdir'
• Bu uçak şu anda nerededi? Başbakanın kullanması için VİP donanımı yapılmakta mıdı? Bu değişiklikler devletimize ne kadara mal olacaktır'
• Sayın Başbakan’a ve devlet hizmetlerine alınan VİP uçağının alınmış olması neden milletimizden gizlenmek istenmektedir'
• Sayın Başbakan vatandaşa tasarruf önerirken kendi rahatı için bu tür bir maliyeti milletimize ödetmeyi Hz. Ömer’in adaletine uygun bulup bulmadığını açıklayacak mıdır'” diye sordum.

BOSDAĞ “KAYITLARIMIZDA BÖYLE BİR UÇAK YOK”

Her iki soru önergeme de Başbakan adına cevap veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Kayıtlarımızda Airbus firmasına ait A 330-200 model uçak siparişi verilmesiyle ilgili bir bilgi bulunmamaktadır,” dedi.
Halbuki o sırada yeni alınan “Uçan saray” Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün envanterine çoktan geçmişti ve Başbakan’a ait olduğu bilinen “TC-TUR Çağrı” isimli Airbus 330-243 benden, dolayısı ile milletten gizlenmişti.

DEVLET PARASI İLE BU KADAR LÜKS VE İHTİŞAM HARAMDIR
8 Şubat 2013 tarihinden itibaren medyada geniş yer bulan ve yalanlanmayan haberlere göre, Airbus A330 jet uçağının 2.5 yıl önce sipariş edildiği, liste satış fiyatının 200 milyon dolar ve maliyetinin, VIP tasarımı ve Başbakan’ın istediği özel dekorasyonlar ile 400 milyon dolara kadar çıkacağının tahmin edildiği yazıldı. Kısacası yalanlar ortaya çıktı ve uçak çuvala sığmadı.
Fakirliğin ve işsizliğin bu kadar çok olduğu ülkemizde siyasilerin Arap şeyhleri gibi lüks ve ihtişam içerisinde yaşaması haramdır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası